Ανάπλαση οικισμών Ράφτη, Βυτίνας και Λαγκαδίων

Ανάπλαση οικισμών Ράφτη, Βυτίνας και Λαγκαδίων

Σεπτέμβριος 20, 2019 - 18:11
4 σχόλια

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της «Περιφέρειας Πελοποννήσου» του «Δήμου Γορτυνίας» και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Πράξη «Ανάπλαση Οικισμών Ράφτη, Βυτίνας και Λαγκαδίων».

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΡΑΦΤΗ Δ.Ε ΗΡΑΙΑΣ

Αντικείμενο του υποέργου είναι η ανάπλαση τμήματος του οικισμού Ράπτη του Δήμου Γορτυνίας, Νομού Αρκαδίας με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από τους κατοίκους.
Προβλέπονται εργασίες πλακόστρωσης κάποιων οδών και της «μικρής πλατείας» του οικισμού καθώς και εγκατάσταση επιστήλιων φωτιστικών καθώς και φωτιστικών αρχιτεκτονικού τύπου.

Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών εσχάρων στην είδη υπάρχον δενδροφύτευση. Στο κεντρικό τμήμα του οικισμού μπροστά από την εκκλησία θα γίνει μια ήπια παρέμβαση με επίστρωση του τμήματος που παρουσιάζεται στα σχέδια από πλάκες Πάρνωνα γκρι . Ακόμα θα γίνει επισκευή μανδρών σε επιλεγμένα σημεία μπροστά από την εκκλησία και στην περίμετρο της.

Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη – αλλαγή όψης τμήματος του οικισμού Ράπτη του Δήμου Γορτυνίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

ΥΠΟΕΡΓΟ 2 :ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΥΤΙΝΑΣ

Αντικείμενο του υποέργου είναι η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από τους κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:
• εργασίες πλακόστρωσης κάποιων οδών
• εργασίες ηλεκτροφωτισμού
• τοποθέτηση κάδων και καθισμάτων στο χώρο της πλατείας.

Η πλακόστρωση των οδών με την δαπεδόστρωση που περιλαμβάνεται στη μελέτη θα βελτιώσει καθοριστικά την εικόνα της τοπικής κοινότητας στην περιοχή παρέμβασης. Θα γίνει διαμόρφωση αριστερά και δεξιά της κεντρικής οδού του οικισμού όπως παρουσιάζονται στα σχέδια με αντίστοιχη μείωση του πλάτους διέλευσης των οχημάτων και διαμορφώσεις πλακόστρωτων λωρίδων διέλευσης πεζών.

Όσο αφορά τον ηλεκτροφωτισμό, εκτός από τα επιστήλια φωτιστικά θα χρησιμοποιηθούν και χωνευτά στο δάπεδο φωτιστικά αρχιτεκτονικού τύπου. Επιπλέον, προβλέπονται και κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του οικισμού, με μονοδρόμηση τμημάτων του κέντρου του οικισμού με την αντίστοιχη σήμανση ώστε να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μέρες αιχμής αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των κάτοικων και θα προταθούν νέες θέσεις στάθμευσης εντός του οικισμού.

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ

Αντικείμενο του υποέργου είναι η ανάπλαση τμημάτων του οικισμού των Λαγκαδίων του Δήμου Γορτυνίας, με σκοπό την ανάδειξη της περιοχής και τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από τους κατοίκους.

Τα τμήματα που θα διαμορφωθούν είναι:
• Τμήμα κεντρικής οδού:
Θα γίνει ανάπλαση τμήματος της κεντρικής οδού του οικισμού από το σημείο του παλιού δημαρχείου (Σημερινή τεχνική υπηρεσία) έως την έξοδο του οικισμού προς τα Τρόπαια. Το τμήμα αυτό και στις δυο πλευρές της οδού έχει υποστεί αλλοιώσεις με καταστραμμένες μάνδρες και πεζοδρόμια. Με την επέμβαση στο κομμάτι αυτό θα γίνει αποκατάσταση των μανδρών με νέες καθώς και των πεζοδρομίων αριστερά και δεξιά της οδού. Όπου είναι δυνατόν σε σημεία που υπάρχει κατάλληλος χώρος (πλατώματα δίπλα στην οδό) θα γίνει ανάπλαση και ανάδειξη τους στα παραδοσιακά πρότυπα.

• Τμήμα οδού από Πλατεία λεύκας έως Δεληγιαννεικα:
Στο τμήμα αυτό θα γίνει μερική βελτίωση του πλακόστρωτου και των μανδρών με αποκατάσταση των καπακιών τους, τόσο της οδού όσο και της πλατείας Λεύκας με ηλεκτροφωτισμό όλου αυτού του κομματιού. Το συνολικό μήκος της περιοχής ανάπλασης οδού είναι περίπου 250μ.

• Τμήμα αγωγού από Τουαλέτες Λυκείου έως Εθνική οδό:
Πρόκειται για ένα κομμάτι στο οποίο υπάρχει κλειστός αγωγός δίπλα από το λύκειο των Λαγκαδίων. Στο κομμάτι αυτό συνολικού μήκους 100μ θα τοποθετηθεί κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός για την ανάδειξη του.

Εκτός από τα επιστήλια φωτιστικά θα χρησιμοποιηθούν και φωτιστικά αρχιτεκτονικού τύπου.

Δείτε ΕΔΩ


4 Σχόλια

*Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών εσχάρων στην είδη υπάρχον δενδροφύτευση*. Να χαίρεται τα ελληνικά του ο συντάκτης του κειμένου, καθώς και η Περιφέρεια και ο Δήμος που τον απασχόλησαν!!

ο Γιαννόπουλος σας γράφει τώρα απο την Αθήνα και κάποιοι ακόμα τον κλαίτε και τον λιβανίζετε εδω... 9χρόνια για να βγούν τώρα τα έργα...μάλλον Μ@κας ήταμ

Καλά δεν ντρέπονται...αλλά δεν ελέγχονται κιόλας ! Πετάξτε έξω τον ηλίθιο αγράμματο συντάκτη από την περιφέρεια !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.