Αόρατες οι διαβάσεις πεζών για τους οδηγούς στην Τρίπολη... (pics)

Αόρατες οι διαβάσεις πεζών για τους οδηγούς στην Τρίπολη... (pics)

Σεπτέμβριος 20, 2019 - 11:23
7 σχόλια

Τόσα χρόνια που οι διαβάσεις πεζών ήταν «ανύπαρκτες», ή καλύτερα άφαντες και αόρατες, οι οδηγοί, αν και στην πραγματικότητα αδικαιολόγητοι, είχαν μια αφορμή να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους επάνω τους, εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών. Και δώσ' του παράπονα στον Δήμο, και δώσ' του παράπονα για την απαράδεκτη κατάσταση να μην μπορούν οι πολίτες με ασφάλεια να διασχίσουν τον δρόμο. Διότι στα παράπονα είμαστε πρώτοι. Στην εφαρμογή των κανόνων υστερούμε...

Από την προηγούμενη εβδομάδα, η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει να κάνει παρεμβάσεις στους δρόμους, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες. Οι διαβάσεις στην πλατεία Κολοκοτρώνη «φρεσκαρίστηκαν» από τα συνεργεία του Δήμου με ωραιότατη λευκή μπογιά και, θα έλεγε κάποιος, ότι δεν υπάρχει καν δικαιολογία για να παρκάρει το όχημά του ο οποιοσδήποτε οδηγός επάνω σε διάβαση πεζών.

Επί δυο ημέρες, μετά την επανασήμανση των διαβάσεων, παρακολουθούμε την περιοχή της πλατείας Κολοκοτρώνη. Και δυστυχώς τα όσα κατέγραψε ο φακός του Arcadia Portal είναι τραγικά απογοητευτικά για όλους εμάς.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, καθημερινά σταθμεύουν αυτοκίνητα επάνω στις διαβάσεις. Και αν αμφιβάλλει κάποιος για τη... χρησιμότητα των διαβάσεων, η κυρία που προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο, η οποία μάλιστα κινείται με «πι», δεν μπορεί να περάσει απέναντι με ασφάλεια, επειδή κάποιοι έχουν παρκάρει ωραιότατα επάνω στη φρεσκοβαμμένη διάβαση!

Κάποια στιγμή, πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε μια πόλη λειτουργική και ασφαλή. Διότι ό,τι και να κάνει ο Δήμος, εμείς οι ίδιοι αυξάνουμε την επικινδυνότητα εντός της πόλης μας. Εμείς χτίζουμε την εικόνα της αφιλόξενης στους πεζούς Τρίπολης. Πρέπει να είναι η Αστυνομία παρούσα καθημερινά στο σημείο και να γράφει; Ας είναι και ας γράφει. Αν δεν μας γίνει συνείδηση ότι ο δημόσιος χώρος δεν μας ανήκει, ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται και ότι είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια όλων, ποτέ δεν θα ζήσουμε σε μια σύγχρονη πόλη.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Πεζοι και οδηγοι ειναι ενα και το αυτο στην Τριπολη. Κανεις τους δεν ξερει τα δικαιωματα του και τις υποχρεωσεις του, αγνοια, μαυρο σκοτος. Σταματηστε και κοιταξτε στην πλατεια Αγιου Βασιλειου ποσοι πεζοι περνανε απο τις διαβασεις και ποσοι απο εκει που τους βολευει και ποσοι οδηγοι σταματανε για να περασουν οι πεζοι στη διαβαση. Πεζοι και οδηγοι αξιοι της μοιρας τους, οχι αδικα

Πρόστιμα και πάλι πρόστιμα. Μόνο έτσι βάζει μυαλό ο Ελληναρας. Θέλει έξω από τη καφετέρια να παρκάρει γιατί βαριέται να περπατήσει δύο μέτρα.

Τα μισά προβλήματα λύνονται εφόσον η Αστυνομία κάνει εκείνο γισ το οποίο πληρώνεται.

Μπράβο Δήμαρχε, μικρές παρεμβάσεις, χωρίς κόστος, ουσιαστικές όμως για την καθημερινότητα των πολιτών και των ... υπαλλήλων του Δήμου. Τώρα, φρεσκάρισμα οριζόντιας σήμανσης, λωρίδες κατεύθυνσης στα φανάρια, θέσεις ΑΜΕΑ. Καθαρισμός και φρεσκάρισμα πινακίδων, ειδικά των ΣΤΟΠ. Στείλε κι ένα συνεργείο σε παρακαλώ να μου καθαρίσει τον μαντρότοιχο από το όνομα της ομαδάρας τους που γράψανε οι χουλιγκάνοι. Ευχαριστώ.

Δήμαρχε κάνε το μεγάλο βήμα να γίνει η πόλη αγνώριστη. Επικήρυξε με σοβαρό ποσό όποιον γράφει ή "ζωγραφίζει" τοίχους ιδιωτικών ή δημοσίων κτηρίων. Ηδη υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες πολλών. Δώσε κίνητρο στους δημότες να υπερασπίσουν την πόλη τους.

Δύσκολα παρακολουθείς τις διαβάσεις όταν απολαμβάνεις έναν παγωμένο fredo στα έβερεστ.

@ 3:01 Ναι αλλά για τη διάβαση Δαρειώτου - Κένεντι ή Τάσου Σεχιώτη τέλος πάντων, που επιτηρείται νυχθημερόν, δεν γράφετε τίποτα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.