Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Σεπτέμβριος 23, 2019 - 08:35
30 σχόλια

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης στην Τρίπολη.

Ω, τι νύχτα ήταν εκείνη που την τρέμει ο λογισμός...

Η νύχτα της 23ης Σεπτεμβρίου 1821, που έφερε το ξημέρωμα και το φως και τον ήλιο τον ελευθερωτή στα άγια της Ελλάδος χώματα...
Στην Τριπολιτσά το στέριωμα της Μεγάλης του Γένους Επανάστασης, στην καρδιά του Μοριά καθιερώνεται και αναγνωρίζεται ο Ηγέτης και Εκφραστής της, ο σωσίπατρης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης…

Μνήμονες και δοξολογητές της Άλωσης της Τριπολιτσάς, που σήμανε και εγγυήθηκε την ελευθερία της πατρίδας, εορτάζουμε και τιμούμε, με σεβασμό τον πρέποντα και με λαμπρότητα την προσήκουσα, την 198η επέτειο αυτής.

Εορτάζουμε και τιμούμε ΟΛΟΙ, από τον πρώτο πολίτη της χώρας μέχρι τον τελευταίο Αρκάδα, μέχρι τον τελευταίο Έλληνα όπου γης.

Οι Τριπολίτες είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας, για την πόλη μας και αυτή την υπερηφάνεια διατρανούμε σεμνά με τις επετειακές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου 2019.

Κωνσταντίνος Τζιούμης
Δήμαρχος Τρίπολης

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πολεμικό Μουσείο / ώρα 8:00 μ.μ.

Τιμώντας τον Θ. Κολοκοτρώνη
Φιλολογικό-μουσικό αναλόγιο με θέμα: «Ψηφίδες μνήμης και ιστορίας, αναζητώντας τον Θεόδωρο πίσω από τον Κολοκοτρώνη».
Ομιλήτρια η φιλόλογος-ιστορικός Ευαγγελία Ντούπα-Ζαχαροπούλου.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης.
Θα ακουστούν κολοκοτρωναίικα τραγούδια από τον Ιερέα Νικόλαο Ντάβο, με συνοδεία βιολιού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο / ώρα 8:00 μ.μ.
Εκδήλωση με τίτλο: «Προ των Πυλών της Άλωσης»

Θα εμφανιστεί το 40μελές ΜΙΚΤΟ τμήμα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με πατριωτικό πρόγραμμα έξι τραγουδιών, υπό τη διεύθυνση της κ. Αμαλίας Γούλα.
Ομιλία για την Άλωση από τον κ. Νίκο Γαργαλιώνη. Απαγγελία από την κ. Μάνια Νταϊφώτη.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αμφιθέατρο / ώρα 8:30 μ.μ.

Ο Δήμος Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και οι Εκδόσεις Θίνες σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο του Αργύρη Πετρονώτη,
«Η μνήμη του νερού. Οι ροοκρήνες της Αρκαδίας»
Θα μιλήσουν οι: Νίκος Βατόπουλος, Δημοσιογράφος Βασίλης Καρδάσης, Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Κρήτης Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Καθηγητής, Σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Εύα Γαλανιάδη, δημοσιογράφος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο / ώρα 7:30 μ.μ.
Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος».

Έκθεση Οπλισμού & Παραδοσιακών Φορεσιών της περιόδου 1700-1850 του Σπυρίδωνα Γ. Κατσίρα «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος» Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Λάλο και το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη.
Παραδοσιακά ακούσματα από μουσικό σύνολο της πόλης.
Μικρό θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα «Πολιτιστική Κληρονομιά».

Διάρκεια Έκθεσης: 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2019, ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 & 18:00-21:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Επετειακή Ομιλία
«Ο ρόλος του κλήρου στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821» από τον Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μελέτιο Κουράκλη, Διευθυντή της Δ/νσης του Θρησκευτικού Σώματος του ΓΕΣ.
Μουσική Συναυλία

Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) με τη συμμετοχή της χορωδίας του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Λιμποβίσι / ώρα 11:00 π.μ.
Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Αναπληρωτή καθηγητή νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Το έπος της Άλωσης της Τριπολιτσάς και ο εμπνευστής του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά σύνολα της Τρίπολης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Πλατεία Άρεως / ώρα 8:30 μ.μ.
Μουσικοχορευτική παράσταση στην οποία συμμετέχουν η «Θεατρική Ομάδα Τρίπολης» και τα χορευτικά συγκροτήματα της πόλης.
Μουσική επένδυση της εκδήλωσης από το μουσικό σχήμα του Γιώργου Δαλιάνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ
Μητροπολιτικός Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου / ώρα 10:30 π.μ.
Πέρας προσέλευσης επισήμων 10.15 π.μ.
Άφιξη Προέδρου της Δημοκρατίας 10:30 π.μ.
Αρχιερατική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου
Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλη Καρδάση, Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα: «Τις παραμονές του 1821»
Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων & Ανδριάντας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη / ώρα 11:15 π.μ.
Επιμνημόσυνη δέηση
Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Οδός Τάσου Σεχιώτη / ώρα 11:45 π.μ.
Παρέλαση αναπήρων πολέμου, φιλαρμονικών, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, αντιπροσωπειών ιστορικών πόλεων, χορευτικών συνόλων, συλλόγων, των Προσκόπων, των Οδηγών, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πλατεία Άρεως / ώρα 8:30 μ.μ.

Μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση με τραγούδια Νίκου Γκάτσου, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου και Γιάννη Μαρκόπουλου από τον ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα.
Συμμετέχει η χορωδία «Ορφέας Τρίπολης», καλλιτεχνική διεύθυνση - πιάνο: Γιώργος Παγιάτης.
Καύση πυροτεχνημάτων.
Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης.

 


30 Σχόλια

Αγαπητέ νέε δήμαρχε κ. Τζιούμη, δεν αρχίσαμε καθόλου καλά. Με το καλημέρα, λάθη χοντρά και απαράδεκτα. Δεν έχετε εκεί κάποιον να ξέρει ελληνικά; Δεν εορτάζουμε κύριε δήμαρχε την 198η Άλωση της Τριπολιτσάς, αλλά την 198η ΕΠΕΤΕΙΟ της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Περαστικά σας και περαστικά μας

Δήμαρχε μόνο ο τεος αντιδημαρχος έγραφε τέτοιους προλόγους!

αχαχαχαχ !!! για γέλια και για κλάματα..... Αλώνουμε την Τριπολιτσα για 198η φορά !!! ντροπή μόνο

Αν κάτι είχε να δείξει η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της αλωσης και τα Χριστούγεννα. Για την άλωση φαίνεται ότι η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε υπολείποντας. Θα περιμένουμε για Χριστούγεννα

13:58 Άντε από δω βρε χαχόλε που βρήκες ένα λάθος που μπορεί να έγινε και εκ παραδρομής και βγήκες να γράψεις τη μπούρσα σου!

Είναι προφανές οτι σε μερικούς έχουν λήψει οι εμπνευσμένοι λόγοι της Ζαμπαθά...ρε τραβάτε του λύκου νερό...

Διατράνουμε σεμνά!!!! ?????? την 198η Άλωση????? της Τρίπολιτσας...κλαίει ο Κολοκοτρώνης και όλοι οι Έλληνες μαζί!!!! Την επόμενη φορά μεγαλύτερη προσοχή. Με εκτίμηση Αρκας

H Τρίπολη είναι γνωστή στο πανελλήνιο (εκτός από το χειμωνιάτικο κρύο της) για την απελευθέρωση της το 1821. Είναι ο μόνος πόλος έλξης Ελλήνων επισκεπτών που έχει να επιδείξει η πόλη και το θεατρικό δρώμενο των προηγούμενων ετών ήταν προς την σωστή κατεύθυνση προβολής της πόλης. Διαφήμιση και επέκταση χρειαζόταν ώστε να φέρει επισκέπτες στην πόλη έστω για ένα Σαβ/κο. Φέτος θα γυρίσουμε στις νερόβραστες συναυλίες του παρελθόντος που ελάχιστες αναμνήσεις αφήνουν σε σχέση με τις εικόνες ενός θεατρικού δρώμενου που ένας επισκέπτης θα περιέγραφε στον κύκλο του. Έτσι θα προσελκύσουμε επισκέπτες.

Δυσνόητος χαιρετισμός...λίγο πιο απλά λόγια δήμαρχε μου...δεν βλάπτει το να κατανοεί τι λες ο απλός άνθρωπος που θα πάρει στα χερια του το πρόγραμμα...

Καλημέρα. Φτωχό και ανέμπνευστο πρόγραμμα, μίζερη επανάληψη των ευκολιών του παρελθόντος, χωρίς κανένα ίχνος από το νέο που επαγγέλθηκε ο νέος δήμαρχος. Και με χοντρό λάθος στο δόξα πατρί! Ας μην επικαλεστούν τον λίγο χρόνο. Χρόνια τώρα προετοιμάζονταν γι' αυτές τις καρέκλες. Αλλά οι καρέκλες, εκτός από δόξα, έχουν και ευθύνες. Είχαν έτοιμο σχέδιο για όλα, έλεγαν. @20:01 Απορώ με την αυθάδειά σου. Επισημαίνει κάποιος ευγενικά ένα τόσο σοβαρό ατόπημα στον ίδιο τον τίτλο των εορτασμών, κι εσύ υποβαθμίζεις το προφανές λάθος με γλώσσα πεζοδρομίου και περισσή ασέβεια για την περίσταση. Γιατί;

@06:27 Επειδή απορείς, γι' αυτό δεν έφαγα το μεσημέρι. Δεν το ξέραμε ότι έχει τόσους λαμπρούς επιστήμονες η Τρίπολη, που περιμένουν να κάνει κάποιος ένα λάθος, για να τον στήσουν στα εννέα βήματα και να το παίξουν ειδήμονες και αλάνθαστοι. Εκτός από κουτσομπόληδες λοιπόν, στην Τρίπολη υπάρχουν και οι παντογνώστες ή "τέρατα" μορφώσεως (ή παρα-μορφωμένοι). Το "περαστικά σας" και "περαστικά μας" είναι πάντως μια ευγενική επισήμανση και καθόλου ειρωνική, κατά τη γνώμη σου. Περαστικά σου, λοιπόν..

Διακρίνω μια αλαζονεία η έτσι μου φαίνεται; Αγαπητοί νέοι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες της δημοτικής αρχής θα πρέπει να δέχεστε και την κριτική

εσυ 23:32 δηλαδη θα ταξίδευες σε μια αλλη πολη για να δεις ένα φολκορικο show με τετοιο θεματικό περιεχόμενο??? είσαι κατω απο 68 χρονων???αν ναι - που ζεις???Θες και να διανυκτερεύσουν?? πατε καλα??? μην κρινετε εξ ιδίων τα αλλότρια...κανεις δεν θα ταξιδεψει σημερα (ποσο μαλλον να πληρώσει και διανυκτερευση) για να δει μια αναπαρασταση (ο Θεος να την κανει)...εσυ σε ποσες πολεις εχεις παει να δεις αντιστοιχα δρωμενα?? οτι να ναι τεσπα....βρες καλυτερη δικαιολογια να υποστηρίξεις εκδηλώσεις που μόνο σε εσενα λειπουν....

09:35 Δεν είμαι εκλεγμένος δημοτικός άρχοντας βρε τούβλο, που ανακάλυψες δημοτικούς άρχοντες, αλαζονείες και εκλεγμένους, πιθανόν γιατί έτσι σε βολεύει. Την πραγματικότητα σου παραθέτω. Ή μήπως εσύ δεν γνωρίζεις ότι η Τρίπολη είναι γεμάτη κουτσομπόληδες και ξερόλες, που περιμένουν τον άλλο στη γωνία να στραβοπατήσει για να του την πουν; Πες το μας κι αυτό τώρα, ότι ο ένας θέλει το καλό του άλλου, να κατουρηθούμε από τα γέλια..

Θα ταξίδευα σε Μεσολόγγι, Σπέτσες, Ύδρα και όπου αλλού για να δω τα ανάλογα φολκλορ όπως λες. Συγκριτικά η Τρίπολη και το Χρυσοβίτσι/Λιμποβίσι είναι πιο κοντά για ένα τέτοιο ΣΚ ή μόνο Κ πού προσφέρει βουνό, πόλη, θέαμα. Δεν έθεσα το θέμα των ΚΑΠΗ και των θρησκευτικών εκδρομών όπου η επιτυχία θα ήταν δεδομένη μα ελάχιστη διαφήμιση/πρόσκληση προς τις μητροπόλεις. Η Τρίπολη ας το πάρουμε απόφαση δεν διαθέτει τίποτα άλλο να επιδείξει πέρα από το ιστορικό της όνομα. Θα το έχεις διαπιστώσει ότι όταν λες σε ένα άλλο μέρος για την Τρίπολη σου λένε: στρατός(+κρύο) και Κολοκοτρώνης.

Κάθεστε και πιάνετε διάλογο στα σχόλια με την ανεγκέφαλη με τη βρωμόγλωσσα. Μόνη της γράφει όλα τα σχόλια και βρίζει όποιον έχει αντίθετη άποψη και πεί μια πρόταση.

@16:25 Κι εγώ θα ταξίδευα σε Μεσολόγγι, Σπέτσες, Ύδρα (έχω ιδία άποψη) και αλλού για να δω ανάλογα φολκλόρ δρώμενα, που είναι όμως αληθινά φαντασμαγορικά shows και όχι καρακιτσαριά του κερατά, με χάλια ηχητική κάλυψη, το μισό κόσμο και βάλε να μην έχει τη δυνατότητα να δει την εκδήλωση, μακροσκελείς και εκνευριστικά κουραστικούς διαλόγους και αντιδημάρχους ντυμένους καραγκούνες και φουστανελάδες. Δεν θα γίνει λοπιπόν φέτος το δρώμενο-παρωδία που κόστιζε κι ένα σκασμό λεφτά, κι έχασε η Βενετιά βελόνη. Πέσατε όλοι του θανατά γιατί δεν θα θαυμάσουμε το δρώμενο υπερπαραγωγή. Ρε τι λέτε!

Ξαναρωτάω (γιατί με κόψατε την πρώτη φορά): θα είχε την καλοσύνη ο κύριος δήμαρχος να μας πει ποιος του έγραψε τον χαιρετισμό; Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και ταλέντο για να καταφέρεις να φαντάζει γελοίο ένα κείμενο με τόση λογιοσύνη μέσα του...

Η αναπαράσταση της "Σφαγής της Τριπολιτσάς" όπως έγινε γνωστή στη δύση και έστειλε πολλούς φιλέλληνες πίσω στις χώρες τους από αποντροπιασμό μήπως επανέλθει με τις μαντήλες;

Anegefalous 16:43 Δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι αυτή με τη βρωμόγλωσσα, δικό σου θέμα είναι αυτό, γνωρίζω όμως ότι δεν είμαι εγώ (τουλάχιστον την τελευταία φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη) και επίσης είμαι σε θέση να πω ότι υπάρχουν κι άλλοι με αντίθετη άποψη απ' αυτήν που εκφράζετε μερικοί, την οποία και θέλετε να επιβάλλετε με το ζόρι, έτσι, γιατί γουστάρετε και θεωρείτε ότι μόνο εσείς έχετε δίκιο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι, έτσι κι αλλιώς. Δημοκρατία έχουμε.Αν τώρα εσύ θίγεσαι με το "τούβλο", το "κουτσομπόλης" ή το "ξερόλας", είναι μάλλον γιατί τελικά είσαι όλα αυτά μαζί..

Κατά βάση συμφωνείς ότι χρειάζεται φαντασμαγορικό θέαμα και όχι μόνο χορωδίες και συναυλία. Τις καραγκούνες και τους φουστανελάδες μην τους λοιδωρείς γιατί στην Υδρα (που έχεις ιδία άποψη) έχουν βρακοφόρους. Στο Μεσολόγγι έχουν και εκεί καραγκούνες και φουστανελάδες. Άρα αυτό έχουμε αυτό προβάλλουμε και σε τελική ανάλυση ο επισκέπτης αυτό περιμένει να δει σε ένα τέτοιο δρώμενο στην Τρίπολη. Αν ένας αντιδήμαρχος ντύθηκε έτσι δεν έχει σχέση με την ουσία του θέματος που είναι η αναγκαιότητα καθιέρωσης του. Μην κάνεις στείρα κριτική. Ρίξε ιδέες για να εμπλουτιστεί και να αναμορφωθεί.

@17:56 απελευθέρωση ήταν από ένα αιμοσταγή κατακτητή. Το εμπεδώνεις ή θέλεις να ξαναζήσεις την τουρκοκρατία για να το καταλάβεις. Η ιστορία όπως εξελίσσεται θα σου κάνει την χάρη να επαναληφθεί για να τη μάθεις γιατί από ότι φαίνεται δεν την γνωρίζεις. Θα το αναλάβουν αυτό οι μαντήλες και οι κελεμπίες που έρχονται συνεχώς.

Αδερφέ μου να μην σφαζανε τα παιδιά τους στην κοιλιά οι Ελληνίδες και να υιοθετούν σκυλιά για παιδιά ,να είμασταν 25 εκατομμύρια και να μην χαμπαριαζαμε από « ανατολιτες επενδυτές» και από Τουρκ-μογκολ

17:56 δεν πρέπει οι φιλέλληνες να είχαν δει την σφαγή της Χίου και την σφαγή της Κάσου ,και για αυτό έφυγαν

@18:12 Το ότι κατά βάση συμφωνώ, το λες εσύ. Εγώ είπα ότι αν θέλω να δω φολκλόρ δρώμενο, θα πάω να δω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, όχι κακέκτυπο και άρπα-κόλλα, για να λέω ότι κάτι έκανα. Δεν λοιδώρησα κάμια καραγκούνα και καμία φουστανέλα. Τον αντιδήμαρχο λοιδώρησα που μασκαρευόταν φουστανελάς, βρακοφόρος ή δεν ξέρω τι άλλο, για να που λήσει μούρη κι εντυπώσεις, χάνοντας την ουσία. Έγραψα όμως κι άλλα, αρνητικά, για την εκδήλωση αυτή καθαυτή, τα οποία δεν είδα να σχολιάζεις. Προφανώς θα ήσουν απ' αυτούς που κοιτούσαν την "υπερπαραγωγή" με ανοιχτό στόμα. Κάτι σαν τους ινδιάνους όταν τους έδιναν καθρεφτάκια..

Ξεκαβάλα το καλάμι με τα άλλα μέρη και τα πραγματκά δρώμενα και μετά έλα να μας πεις προτάσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα της Τρίπολης. Πάψε την γκρίνια γιατί στο τέλος θα πιστέψω ότι είσαι βαλτός. Σε βαρέθηκα. Πάω για ύπνο.

Γουστάρουμε να βλέπουμε φουστανέλα με περικεφαλαία και να ρίχνουν μπαταριές τα παλληκάρια! Όποιος τα θεωρεί μπανάλ να πάει στα εφοπλιστικά highλίκια της Ύδρας και να μας αφήσει ήσυχους από τα κόμπλεξ του. Να δούμε εμείς οι ορεσίβιοι τι θα γίνει με την Τρίπολη.

μάλλον κατοικούν στην Τρίπολη αποκλειστικά όλοι αυτοι που θα ταξίδευαν αλλου να δουν φολκλορικα θεάματα.....γιατι για τα δικά μας θεάματα δεν έρχεται κανεις απο άλλη πόλη να τα δει!!!!! μαλλον δεν εχουν τέτοιες ...ανησυχίες αλλού......

@17:56 και μόλις είδαν την σφαγή της Χίου, της Κάσου, του Μεσολογγίου, της Νάουσας ξαναγύρισαν και μαζί με εμάς ελευθέρωσαν και κάτι παρτάλια σαν και του λόγου σου. Ουδέν καλόν αμιγές κακού βλέπεις...

τι σχέση έχει ρε παιδιά ο Μακεδόνας και ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Κολοκοτρώνη?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.