Φιλοζωικός Τρίπολης: Να ελεγχθούν κτηνοτρόφοι και κυνηγοί για το πρόβλημα των αδέσποτων

Φιλοζωικός Τρίπολης: Να ελεγχθούν κτηνοτρόφοι και κυνηγοί για το πρόβλημα των αδέσποτων

Σεπτέμβριος 16, 2019 - 19:18
14 σχόλια

Τον έλεγχο των κυνηγών και των κτηνοτρόφων ζητεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook. Προβάλλοντας ένα βίντεο που απεικονίζει τη σκληρότητα του «χόμπι» του κυνηγιού, στρέφει τα βέλη του εναντίον τόσο των κυνηγών όσο και των κτηνοτρόφων, αναφέροντας:

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν στειρωσει τα σκυλιά τους. Δεν γίνεται ο καθένας να πετάει από εδώ και από εκεί τα κουτάβια που γεννήθηκαν επειδή αυτός δεν φρόντισε να μεριμνήσει να μην συμβεί».

Η ανάρτηση αναφέρει:

Από πότε το δικαίωμα εξόντωσης της άγριας ζωής και μάλιστα για ευχαρίστηση είναι ανώτερο του δικαιώματος που έχει το κάθε ζώο στην ύπαρξη; Πόσο διασκεδαστικό είναι να χρησιμοποιείς ένα κυνηγοσκυλο για να σε βοηθήσει να εντοπίσεις το θήραμα σου και πόσο ακόμα πιο διασκεδαστικό είναι όταν το βρίσκεις να το πυροβολείς αυτο να σφαδαζει και να αργοπεθαίνει και να βιντεοσκοπεί το κατόρθωμα ;;;;.....Δεν είναι διασκεδαστικό είναι ΑΡΡΩΣΤΟ! ! !
Πολλοί κυνηγοί δε, φωτογραφιζονται με τα σκυλιά τους βάζοντας και τίτλο "αληθινή αγάπη" και άλλα τέτοια "συγκινητικά " λόγια για να δείξουν την αγάπη τους για τα ζώα....χα χα! Τα σκυλιά αυτά φυσικά δεν είναι δίπλα για να τους συντροφεύουν αλλά για πολύ συγκεκριμένο σκοπό...το κυνηγι!
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν στειρωσει τα σκυλιά τους. Δεν γίνεται ο καθένας να πετάει από εδώ και από εκεί τα κουτάβια που γεννήθηκαν επειδή αυτός δεν φρόντισε να μεριμνήσει να μην συμβεί. Τα κουτάβια μεγαλώνουν και πηγαίνουν στις πλατείες και στις γειτονιές ψάχνοντας τροφή για να επιβιώσουν. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Θα ζητησουμε απο την εισαγγελια να δωσουν στις αστυνομικες αρχες οι κυνηγετικοι συλλογοι στην Αρκαδια λιστα με τους κυνηγους, τον αριθμό των σκύλων που έχει ο καθένας και να ελεγχθούν αν είναι δηλωμένα στο μητρώο του Δήμου, αν είναι τσιπαρισμενα, εμβολιασμένα και λοιπά. Το ίδιο θα συμβεί και με τους κτηνοτροφους...
(Το βίντεο είναι ενός περήφανου κυνηγού που δημοσίευσε για να μας δείξει το κατόρθωμά του και το μεγαλείο της ψυχής του)

 

Ειδήσεις: 

14 Σχόλια

Τι μας λέτε ρε φιλοζωοι στα χαρτιά, την δική σας ανικανότητα και τρελα θα την ριχνετε αλλού? Είστε το κόκκινο πανί σε όλη την Ελλάδα εσείς οι δήθεν φιλοζωοι. Δείτε λίγο national geographic μήπως ξεστραβωθειτε, κοιτάξτε τους πραγματικούς φιλοζωους ακόμα και στην χώρα μας πως αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις αυτές.

Κοντός ψαλμός ανεγκέφαλοι κυνηγοί ..... μόλις πέσουν οι πρώτες καμπάνες θα δεις πως θα μαζευτεί το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Δημότη εσύ τι ζόρι τραβάς και δεν θέλεις να γίνει ελενχως στους κυνηγούς και στους κτηνοτρόφους ? αφου αυτοί ειναι η πηγή του προβλήματος

Γύρω από την τριπολη σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων είναι τόσα μαντρια , τα περισσότερα σκυλιά είναι τσομπανόσκυλα με κυνηγόσκυλα δεν το βλέπεται......δεν πρέπει και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Αν θεωρείται ανικανότητα και τρέλα η φροντίδα των αδέσποτων αν θεώρειται λογικό την ανάρτηση διεστραμμένου κυνηγού λογική τότε έχετε πρόβλημα.... και επειδή είστε άσχετος το National Geographic δεν έχει καμία σχέση με την διαστροφή ενός κηνυγου που δημόσια ξεφτιλίζει τους ίδιους τους κυνηγούς

Οι κτηνοτρόφοι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γεγονότα στην Τριπολη που τσοπάνης με το αγροτικό του να τα αφήνει δίπλα σε κάδο , αλά επειδή ήταν ο γνωστός του Κολητου φίλου γαργάρα ..........

Εσύ ρε Χρήστο τι ζόρι τραβάς? Εγώ δεν είναι κυνηγός και δεν έχω ιδέα κιόλας, αλλά εάν ακούω ελέγχους στραβωνω άσχημα με κάτι τύπους σαν εσένα. Εάν είχαν οι κυνηγοί και οι κτηνοτροφοι εκείνα τα γέλαδια που κυκλοφορούν στην πόλη δεν θα είχαν κανένα πρόβατο δικό τους...... ας κάνει ο δήμος αυτά που πρέπει και ας ασχοληθεί αυτός ο δήθεν φιλοζωικος πραγματικά χωρίς να κατηγορεί ομάδες ανθρώπων χωρίς λόγο.

Εσύ df δεν έχεις ιδέα για το τι είπα. Διεστραμενος κυνηγός δεν είμαι διότι δεν είμαι καν κυνηγός..οι κυνηγοί έχουν σκυλιά αντάξια αυτών και όχι τα γέλαδια που κυκλοφορούν στην πόλη. Εσύ σαν ημιτασιον φιλοζωος λες τα δικά σου. Έχεις ξεφτιλισει τον όρο φιλοζωος εσύ και το συναφι σου. Που έχεις τα μούτρα και απαντάς κιόλας.

Σιγά μην γίνουν σοβαροί έλεγχοι στους κυνηγούς και τους κτηνοτρόφους. ΠΟΤΕ δεν θα γίνει. ΠΟΤΕ. Να είμαστε ρεαλιστές. Εδώ η αστυνομία δεν θέλει να κόψει κλήσεις μέσα στην πόλη για παράνομο παρκάρισμα και θα πάει στο μαντρί να βρει αν τα σκυλιά είναι τσιπαρισμένα;;; Ειδικά οι τσοπάνηδες κάνουν ότι γουστάρουν. Η μόνη περίπτωση να γίνει κάτι είναι αν τους βάλει στο στόχαστρο ο δήμος ή η Περιφέρεια και να κινητοποιήσει το σύμπαν. Τελείως χλωμό και αυτό όμως. Αμφιβάλλω αν έχουν οι υπεύθυνοι την βούληση και τις ικανότητες για να το κάνουν. Εύστοχη η ανακοίνωση πάντως.

Καταρχάς το διεστραμμένο δεν ήταν για σένα ήταν γιαυτον που έκανε την ανάρτηση και δεύτερον το ποσο φιλόζωος είναι ο καθένας να το κρατήσει για πάρτη του και τρίτον αν σου αρέσει αυτή η κατάσταση στην τριπολη αυτή η κατάντια όλων αυτά τα χρόνια τότε λυπάμαι ........

ποιοί κυνηγοί και κτηνοτρόφοι ρε λεβέντες?Πάντα είχαμε κυνηγούς και κτηνοτρόφους.Τέτοιο χάλι όμως ποτέ.Γιατί άραγε?Γιατί εθιστήκαμε αποτομα και άγαρμπα στον καταναλωτισμό και νομίζουμε οτι όλα είναι προς αγορά ,έμψυχα και άψυχα.Είχε που είχε ο νεοέληνας έφεση στον τσογλανισμό,είρθε κι έδεσε.Φούλαραν τα διαμερίσματα σκυλιά και γατιά και μετά γιοκ φράγκα,τίγκα η Πετρινού.....

Εσείς που διαμαρτύρεστε, είστε αυτοί που δεν έχετε τσιπάρει και στειρώσει τα σκυλιά σας, δημιουργώντας προβλήματα στην πόλη, τους κατοίκους της και σε αυτούς που τρέχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και του θράσους σας.

Εσείς που διαμαρτύρεστε, είστε αυτοί που δεν στειρώνετε και τσιπάρετε τα σκυλιά σας, δημιουργώντας προβλήματα στην πόλη, τους κατοίκους της και σε αυτούς που τρέχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ανευθυνότητας, της αδιαφορίας και του θράσους σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.