Συνάντηση Μητσοτάκη - Νίκα στα Ιωάννινα για τη ΣΔΙΤ Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση Μητσοτάκη - Νίκα στα Ιωάννινα για τη ΣΔΙΤ Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 16, 2019 - 13:43
2 σχόλια

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία του Arcadia Portal για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για να προχωρήσει η ΣΔΙΤ των απορριμμάτων για την Πελοπόννησο (δείτε ΕΔΩ), αφού αύριο Τρίτη οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στα Ιωάννινα, στο Ελευθεροχώρι, στη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ένα έργο που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως το παρουσιάζει το in.gr:

Την Ηπειρο επισκέπτεται την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του στις περιφέρειες της χώρας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ένα έργο που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων, ενώ η ανάκτηση ενέργειας από τα απόβλητα γίνεται με χρήση ήπιων τεχνολογιών αναερόβιας  χώνευσης  των  οργανικών,  πρακτική  που προβλέπεται στον  ΕΣΔΑ ως η ενδεικνυόμενη ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων.

Ταυτόχρονα με τις  σύγχρονες  τεχνολογίες  διαχείρισης  απορριμμάτων, χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο πληροφοριακό σύστημα τόσο για την εσωτερική παρακολούθηση και έλεγχο της μονάδας, όσο και για τις εμπορικές της λειτουργίες (ζύγιση και χρέωση, κατηγοριοποίηση και πώληση ανακυκλώσιμων) με ταυτόχρονη  ενημέρωση  της  Αναθέτουσας  Αρχής που είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Σημειώνεται ότι η μονάδα επεξεργασίας ψηφίστηκε  από  τον  τεχνικό  κόσμο  της  χώρας  ως  «το  έργο  της  χρονιάς 2018».

Για τον λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τους αρμόδιους Περιφερειάρχες Ρόδη Κράτσα και Παναγιώτη Νίκα, οι περιφέρειες των οποίων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων. Έτσι, θα μπορέσουν ιδίοις όμμασιν να διαπιστώσουν τις βέλτιστες πρακτικές που θα μπορέσουν οι ίδιοι να προτείνουν και να ενσωματώσουν οι περιφέρειές τους.

Η συγκεκριμένη μονάδα έχει καταστεί ήδη σημείο αναφοράς στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή νοοτροπίας που ταύτιζε ως τώρα τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων με επικίνδυνες χωματερές.


2 Σχόλια

Το εργοστάσιο των σκουπιδιων στην Ηπειρο ειναι μικρογραφία του ΣΔΙΤ Περ. Πελοποννησου .Εγινε από το ίδιο μελετητικό γραφείο και κατασκευάστηκε από την ΤΕΡΝΑ , η οποία είναι ανάδοχος του έργου και στην Πελιπόννησο .Τί πάνε να διαπιστώσουν στα Γιάννενα ; Να ζητήσουν συγνώμη ΤΩΡΑ από τον ΤΑΤΟΥΛΗ , και να ξεκινήσει αμέσως το εργο .

Τόσο καιρό που ήσουνα Νικα; Συγνώμη εδώ και τώρα στον κύριο ΤΑΤΟΥΛΗ και να ξεκινήσει αμέσως το εργο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.