Εορτάστηκε στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (pics,vid)

Εορτάστηκε στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (pics,vid)

Σεπτέμβριος 15, 2019 - 12:31
7 σχόλια

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας εορτάστηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία προσφύγων Μικράς Ασίας «Γιώργος Καραγιάννης, μπροστά από το μνημείο του προσφυγικού ελληνισμού.

Στις 10:30 τελέσθη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης, εις μνήμην των νεκρών της γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία.

Έπειτα με πομπή όλοι έφτασαν στην πλατεία όπου ο  Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλικών «Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας» κ. Ν. Τσιαμούλος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού για τους πρόσφυγες.

Παρών και ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, του οποίου το Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού αποτελεί προσφορά.

Δείτε τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και του κ. Γιαννακούρα Βαγγέλη περιφερειακού συμβούλου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


7 Σχόλια

@12:55 Κυρίως είναι ένας εκ των καρπαζοεισπρακτόρων στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές..

@17:53 Ψώνισε από σβέρκο, όπως και ο χασούρας ο αρχηγός του που δεν πρόκειται να πάρει εκλογές ακόμα κι αν ο ήλιος βγάλει κέρατα..

ΠΑΝΤΟΥ ΚΟΛΛΑ ΕΝΑΣ ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ....... ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΡΕ ΤΣΟΥΜΠΡΗ ΜΕΓΑΛΕ!!!!! ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΣΟΥΠ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΩΝ.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.