Θεοδωρικάκος: Εκτός Δημοσίου 9.000 συμβασιούχοι

Θεοδωρικάκος: Εκτός Δημοσίου 9.000 συμβασιούχοι

Σεπτέμβριος 15, 2019 - 19:45
3 σχόλια

Τον Οκτώβριο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις προσλήψεις των επόμενων ετών. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς, όπως είπε «μέσα στο μήνα Οκτώβριο θα έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των αιτημάτων, το σύνολο των αναγκών, θα έχουμε γνώση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, θα τεθούν όλα αυτά υπόψη και του Πρωθυπουργού, θα εισηγηθούμε στον Πρωθυπουργό και θα ληφθούν αποφάσεις».

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση:

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, παρά έχει γίνει το κακό με τους μετακλητούς. Θα γράψει ιστορία ο Μητσοτάκης αν πει τέλος οι μετακλητοί, τέλος αυτή η δαπάνη. Και δεύτερον, θα μάθουμε επιτέλους καμιά φορά υπεύθυνα από μια κυβέρνηση πόσους θα προσλάβει δημοσίους υπαλλήλους στη διάρκεια της τετραετίας να ξέρουμε; Οδηγό χάρτη προσλήψεων θα έχουμε από τον Θεοδωρικάκο;

Θεοδωρικάκος:Σε πλήρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, το γραφείο και τους συνεργάτες του προετοιμάζουμε το εξής: έχουμε ζητήσει από το σύνολο των υπουργείων και των κρατικών δομών να μας παρουσιάσουν ποιες είναι οι ανάγκες στο ελληνικό δημόσιο, σε κάθε χώρο, σε κάθε τομέα, προκειμένου αυτό σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, τις οποίες γνωρίζει και τις καθορίζει καλύτερα το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας, να συνυπολογιστούν και να υπάρξει ένας συνολικός προγραμματισμός τετραετίας για τις προσλήψεις στο δημόσιο τόσο του αναγκαίου τακτικού προσωπικού όσο και του εποχικού προσωπικού. Και στέκομαι και σε αυτό διότι το εποχικό προσωπικό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε μια σειρά δραστηριότητες και Υπηρεσίες που προσφέρει το ελληνικό κράτος π.χ. την πυρόσβεση. Φέτος είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, ευτυχώς έχουμε πετύχει να μην θρηνήσουμε θύματα απ’ όλες αυτές τις υποθέσεις.

Άρα, εσείς θα πρέπει να υπολογίσετε ότι μέσα στο μήνα Οκτώβριο θα έχει συγκεντρωθεί το σύνολο των αιτημάτων, το σύνολο των αναγκών, θα έχουμε γνώση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, θα τεθούν όλα αυτά υπόψη και του Πρωθυπουργού, θα εισηγηθούμε στον Πρωθυπουργό και θα ληφθούν αποφάσεις.

Ήδη, επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι τρέχει η διαδικασία για να προσληφθούν μέσα σε αυτόν τον χρόνο  από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι 1.500 Ειδικοί Φρουροί που θα περιπολούν στους δρόμους και θα αυξήσουν το αίσθημα ασφαλείας που όλοι έχουμε ανάγκη, καθώς και οι 4.500 προσλήψεις στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και 2.500 υγειονομικό προσωπικό από το Υπουργείο Υγείας. Επομένως, η είδηση είναι ότι πηγαίνουμε σε ένα συνολικό προγραμματισμό, βάζουμε τέλος στους υπεράριθμους, βρήκαμε μια κατάσταση με 9.000 παραπάνω έκτακτους στο ελληνικό δημόσιο, τους οποίους είχε ξεχάσει η προηγούμενη κυβέρνηση να τους ανακοινώσει τους τελευταίους 3 μήνες πριν τις εκλογές, θα βάλουμε τέλος σε αυτή την υπόθεση διότι είναι θέμα και δικαιοσύνης για τα νέα παιδιά που θέλουν να υποβάλλουν αιτήσεις αλλά και είναι και θέμα σωστής λειτουργίας του ελληνικού κράτους που πρέπει να σέβεται τους πολίτες, όπως και οι πολίτες πρέπει να σέβονται το κράτος.


3 Σχόλια

Όσο μειώνουμε το δυναμικό του δημοσίου, και διαλύουμε το δημόσιο και δίνουμε κέρδη στα λαμογια- εργολαβους με συνθήκες δουλείας...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.