Τατούλης: Εταιρείες που δεν έχουν καμία νόμιμη σχέση μπαινοβγαίνουν στις υπηρεσίες

Τατούλης: Εταιρείες που δεν έχουν καμία νόμιμη σχέση μπαινοβγαίνουν στις υπηρεσίες

Σεπτέμβριος 15, 2019 - 14:37
7 σχόλια

Με την φράση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και την πρόκληση «να ψάξουν τα πάντα γραμμή- γραμμή και ένταλμα – ένταλμα» απαντά η «Νέα Πελοπόννησος» στις νέες απειλές Νίκα ότι ελεγκτική εταιρεία αγνώστων στοιχείων και προελεύσεως έχει ξεκινήσει ελέγχους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ρεβανσιστική αντίληψη του Παναγιώτη Νίκα και η βαθιά του διαστροφή να βάλλει σε κάθε ευκαιρία εναντίον του Πέτρου Τατούλη είναι γνωστή. Δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστή η άποψη του για την λειτουργία των θεσμών και της δημόσιας διοίκησης, που προφανώς ο ίδιος θεωρεί τσιφλίκι του, όπου δεν εφαρμόζεται ούτε ο νόμος ούτε οι κανόνες. Με προσωπικές αποφάσεις, έξω από τις προβλέψεις του νόμου, χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, χωρίς συμβάσεις, ο Παναγιώτης Νίκας επέλεξε τους «κολλητούς» του να κάνουν ελέγχους , δηλώνοντας μάλιστα ότι «αν χρειαστεί θα τους πληρώσει από την τσέπη του». Ο ορισμός του «παρακράτους» με ολοκληρωτική ιδεοληψία.

Ερωτάται λοιπόν ο κ. Νίκας: Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Πώς την βρήκατε; Ποιοι σας την συνέστησαν; Πότε ξεκίνησε τους ελέγχους; Πώς μπαινοβγαίνει στις υπηρεσίες και με ποια αρμοδιότητα ζητάει στοιχεία; Πώς νομιμοποιήσατε την παρουσία της και τον ρόλο της να ζητάει στοιχεία από δημοσίους υπαλλήλους; Πώς οι υπάλληλοι δίνουν αυτά τα στοιχεία χωρίς εξουσιοδότηση; Ποιος και πώς θα την πληρώσει; Βάσει ποιών προδιαγραφών την επιλέξατε; Τι εντολές της δόθηκαν; Ποιος έδωσε τις εντολές;

Για το παραμύθι της παράδοσης – παραλαβής: Ο κ. Νίκας νόμιζε ότι θα έμπαινε στα γραφεία της Περιφέρειας και θα έβρισκε βιβλιάρια καταθέσεων και όταν δεν τα βρήκε περίμενε μάλλον από τον Πέτρο Τατούλη να του τα παραδώσει. Θα μπορούσε να είναι αστείο , αν δεν ήταν θλιβερό και οδυνηρό. Για να τελειώσει αυτό το ανέκδοτο θέλουμε να ενημερώσουμε τον κύριο Νικα ότι η οικονομική λειτουργία της Περιφέρειας γίνεται με βάση το Δημόσιο Λογιστικό από την αρμόδια Οικονομική Δ/νση. Όλες οι δαπάνες έχουν τις υπογραφές των υπηρεσιακών παραγόντων και φυσικά την έγκριση του Επιτρόπου. Το σύνολο των ισολογισμών έχει ελεγχτεί από ορκωτούς λογιστές και φυσικά έχει εγκριθεί με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Πέτρος Τατούλης ούτε τα βιβλιάρια καταθέσεων, αλλά ούτε και τα χρήματα της Περιφέρειας είχε στο συρτάρι του για να παραδώσει στον κύριο Νίκα. Η παράδοση των οικονομικών στοιχείων, παγίως γίνεται από τους Δ/ντες των αρμόδιων Δ/νσεων όπως άλλωστε έγινε και στον κύριο Νίκα.

Αναφορικά με την πολιτική παράδοση της Περιφέρειας, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε: «Πρόκειται για μια βαθύτατα πολιτική στάση απέναντι σε έναν ψεύτη, τυχοδιώκτη, που επέλεξε ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης τους συνεργάτες μου, ακόμη και την οικογένεια μου, τους οποίους εξύβρισε με τον πιο χυδαίο και ανήθικο τρόπο. Αυτή την συμπεριφορά ήταν αδύνατο να νομιμοποιήσω διενεργώντας την εθιμοτυπική τελετή της παράδοσης – παραλαβής. Κατά τα λοιπά θα υπερασπιστώ το έργο μου και την Πελοπόννησο, από την θέση που με έταξαν οι πολίτες μέχρι τελευταίας ρανίδας».

Υστερόγραφο: Παραδίδουμε μια Περιφέρεια με νοικοκυρεμένα οικονομικά και πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Χωρίς δάνεια. Θυμίζει κάτι αυτό στον κ. Νίκα τόσο για τα δάνεια που φόρτωσε το Δήμο Καλαμάτας όσο και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της οποίας ήταν βασικός στυλοβάτης;


7 Σχόλια

Γιατί ρε Πέτρο δεν βάζεις φρένο στην κατρακύλα που έχεις πάρει μετά τις εκλογές; Γιατί δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και την καριέρα σου; Γιατί δεν σέβεσαι εμάς τους ψηφοφόρους σου; Κάτσε σπίτι σου και μην κάνεις άλλες δηλώσεις. Σε παρακαλώ.

Ποιους συνεργάτες σου εξυβρισε; Προσβάλλεις τους Πελοποννησιους με το να λες ότι επέλεξαν έναν τυχοδιώκτη. Βαλε ενα φρενο.

Ούτε συνεργάτες, αλλά ούτε και την οικογένεια σου τον έχουν ακούσει να εξυβριζει οι πολίτες. Αφού είσαι καθαρός, ας γίνουν όσοι έλεγχοι απαιτούνται για να φύγουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες έχουν δημιουργηθεί στους πολίτες. Μεγάλο λάθος να μην παραδόσεις και μαλιστα on camera, για να λύσεις όλες τις απορίες και να μην απολογείται δημόσια.

Μαλλον 4:17 δεν ακουγες καλα τι ελεγε ο Νικας προεκλογικα.. κατρακυλα ειναι ο Νικας για ολους μας δυστυχως..πιστε φιλε του Πετρου που τον παρακαλας κιολας...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.