Φιλοζωικός Τρίπολης: Οι δρόμοι και οι πλατείες δεν είναι οι κατάλληλοι χώροι για τα αδέσποτα

Φιλοζωικός Τρίπολης: Οι δρόμοι και οι πλατείες δεν είναι οι κατάλληλοι χώροι για τα αδέσποτα

Σεπτέμβριος 14, 2019 - 19:20
5 σχόλια

Δύο επιθέσεις αδέσποτων συνέβησαν στις 12/9 και σήμερα στις 14/9 σε ένα μικρο παιδί και έναν ηλικιωμένο αντίστοιχα ευτυχώς με μικροτραυματισμους, στην πλατεία Πετρινου της Τρίπολης.

Οι δρόμοι και οι πλατείες δεν είναι οι κατάλληλοι χώροι για τα αδέσποτα. Δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών που πολύ λογικά θα φοβηθούν βλέποντας μια αγέλη να πλησιάζει και ας μην έχει σκοπό την επίθεση. Τα σκυλιά είναι απρόβλεπτα γιατί το ένστικτο επιβίωσης μπορεί να τα κάνει επιθετικά και γι αυτά η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει όμως η απομάκρυνσή τους είναι επιβεβλημένη και πιστεύουμε σε αυτό ύστερα απ τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου. Η αρχή έχει γίνει ελπίζουμε να είναι σημαντική για την διαχείριση του προβλήματος ούτως ώστε να έρθει και η λύση. Στις πόλεις πρέπει αδεσποτα και πολίτες να ζουν χωρίς φόβο και να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Η διαχείριση των ζώων στον ειδικό χώρο έχει χρήματα, συν του ότι γλυτώνουν τις όποιες ποινικές ευθύνες εάν συμβεί κάτι. Γιατί όταν συμβεί το κακό με τα σκυλιά στην πλατεία όλοι θα κοιτάνε να βγάλουν την ουρά τους απέξω.

Κανείς δεν αντιμετώπισε ποινικές ευθύνες μέχρι στιγμής. Ο νόμος είναι ασαφής και ευννοεί την δράση του σκυλοφιλικου και λοιπών σωματείων με σκοπό το κέρδος και μόνο. Δεν είναι δυνατόν από τη μία να λέτε ότι πρέπει να μαζευτούν τα αδέσποτα και από την άλλη ότι πρέπει να ζήσουμε μαζί. Σε τι ελπίζουμε; Στη συμμόρφωση των αδέσποτων; Ή μήπως ο νέος Δήμος σας έταξε φράγκα και κάνετε γαργάρα το παραμύθι των προηγούμενων ετών;

Ξαφνικά έγινε αυτό; εσείς δεν οργανώνατε αναζητήσεις σε ολη την πόλη για να εντοπίσετε τα σκυλιά που φευγαν απο τις πλατείες μεσα απο το facebook;

Για πες μας ρε μάγκα εσύ που ξέρεις το νόμο: Με ποιόν ακριβώς τρόπο ευνοεί την δράση φιλοζωικών σωματείων με σκοπό το κέρδος και μόνο; Για φώτισε μας και μας τους ανήξερους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.