Νίκας: Μπήκα σε ένα άδειο κουφάρι (vid)

Νίκας: Μπήκα σε ένα άδειο κουφάρι (vid)

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 15:34
10 σχόλια

Ελεγκτική εταιρία κάνει «φύλλο – φτερό» την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι γίνεται φορολογικός έλεγχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι δεν έρχεται ως εισαγγελέας, αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «μπήκε σε ένα άδειο κουφάρι» και κάποιος πρέπει να του παραδώσει.

Δεν έρχομαι εδώ ως εισαγγελέας.

«Μπήκα σε ένα κουφάρι, σε ένα άδειο κτίριο. Μια άδεια πόρτα βρήκα. Δεν ξέρω ούτε τα τραπεζικά υπόλοιπα. Κάποιος πρέπει να μου πει τι παραλαμβάνω διοικητικά και οικονομικά». Ως προς το κόστος του ελέγχου, ο κ. Νίκας είπε ότι αυτό θα είναι το μικρότερο δυνατό.

Είμαι νοικοκύρης, παραδίδω πλεονάσματα.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα και όταν ολοκληρωθεί, θα ανακοινωθεί, είπε ο περιφερειάρχης. Όπως είπε, είναι μια διεθνής εταιρία, αν και δεν ανακοίνωσε το όνομά της, ενώ συμπλήρωσε: «Καμία λογική διώξεων, αλλά εντοπισμού σφαλμάτων».

«Τίποτα δεν θα γίνεται εν κρυπτώ, θα υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή ΕΣΠΑ που θα διαχειρίζεται όλα αυτά τα ζητήματα. Ο  κ. Γόντικας κατήγγειλε συγκεκριμένα πράγματα, αυτά θα ελεγχθούν. Ο κ. Πετράκος έχει πει κάποια πράγματα, όλοι αυτοί θα δώσουν ό,τι στοιχεία έχουν. Αν υπάρχει κάτι μικρό, ας το πάρει το ποτάμι».

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νίκας: Μπήκα σε ένα άδειο κουφάρι


10 Σχόλια

Και κάποιος άλλος έλεγε την προηγούμενη 5ετία για ελεγκτές στον Δήμο και δεν έκανε τίποτα. Ας ελπίσω να μην γίνει το ίδιο.

Και για να μην το κουράζουμε... Παρέλαβες καμένη γη και θα χρειαστείς και δεύτερη θητεία (ίσως και τρίτη) για να βάλεις μια τάξη. Στη συνέχεια θα έρθει ο επόμενος και θα μας πει μια από τα ίδια όπως γίνεται πάντα.

Μα τί κάνεις τόσο καιρό κ. Νίκα ; Δεν έχεις ενημερωθεί από τους Γενικούς Διευθυντές ;

Αυτόν που πρέπει να σου παραδώσει δεν του το ζήτησες ποτέ .Επισήμως δεν έλαβε ποτέ έγγραφό σου , και προφορικά δήλωσες σε κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεργαστείς με όλους πλην Τατούλη .Μη ζητάς λοιπόν και τα ρέστα . ....

Στην εντέλεια παραδόθηκε το κτίριο . Με όλη την απαραίτητη γραφική ύλη για το γραφείο Περιφερειάρχη . Επίσημα επιστολόχαρτα , φάκελλοι , ντοσιέ , folders κλπ . Ντροπή τα όσα είπατε . Οι εξ απορρήτων σας τα γνωρίζουν , γιατί ήταν οι εξ απορρήτων του Τατούλη .

Νίκα άστα παραμύθια . Ο Τατούλης έχει κάνει μεγαλο έργο . Δεν πείθεις με το στυλάκι του άμωμου , άσπιλου . Κουράζεις με τις απειλές σου . Σε λίγο θα δούμε τί θα πιασει ο σάκκος σου .

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ . ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ; Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ; ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ;

Δεν εχει δωσει τετοια δειγματα. Το έχει πει πολλές φορές ότι η παράταξη του θα βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας για μια τετραετία. Όσο για το άδειο γραφείο, υπάρχουν οι υπηρεσιακοί που γνωρίζουν τι έπρεπε να υπάρχει και λείπει, ώστε να το αναζητήσουν. Η περιφέρεια έχει υπηρεσιες με αρμοδιοτητες, δεν ειναι ο καθε περιφερειαρχης που περναει.

Γι' αυτό υπάρχουν και υπάλληλοι στην αυτοδιοίκηση για να διασφαλίζουν την συνέχεια. Τώρα το γεγονός ότι ένθεν κι ένθεν έχετε κλείσει τις πόρτες συνεργασίας και τώρα βγαίνετε και λέτε για ελέγχους κ.λπ. αυτό συμβαίνει στις μισές Περιφέρειες και στους μισούς Δήμους που άλλαξαν χέρια. Λίγα λόγια και περισσότερη δουλειά, από όλους...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.