Τζιούμης προς εργαζομένους στον Δήμο: Θα είμαστε εργάτες στην υπηρεσία των δημοτών

Τζιούμης προς εργαζομένους στον Δήμο: Θα είμαστε εργάτες στην υπηρεσία των δημοτών

Σεπτέμβριος 10, 2019 - 17:42
7 σχόλια

Με τους εργαζομένους του Δήμου Τρίπολης και των Νομικών Προσώπων του συναντήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο κ. Τζιούμης προσφώνησε τους εργαζομένους στον Δήμο «συνεργάτες», εμμένοντας σε αυτή την προσφώνηση, και τους κάλεσε όλους να εργαστούν για το κοινό καλό της πόλης και των χωριών μας.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο νέςο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης στους εργαζομένους στον Δήμο Τρίπολης και στα Νομικά Πρόσωπα:

Θα ήθελα και θα μου επιτρέψετε, να μείνω στην πρώτη προσφώνηση: συνεργάτες! Και τούτο διότι όλοι είμαστε εργάτες σε κοινό έργο και με κοινό στόχο, έργο και στόχοι που θα επιτευχθούν μόνο αν δίπλα στη λέξη «εργάτης» προστεθεί και κυριαρχήσει το ΣΥΝ, που σημαίνει «προσθέτω», που σημαίνει «μαζί». Όπως, ίσως, γνωρίζετε, αυτό το «μαζί» ήταν η κυρίαρχη λέξη, το θεμέλιο και το σύνθημα του προεκλογικού αγώνα της παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ» _ και θεωρώ ότι αυτό ψήφισαν, εγκρίνανε και περιμένουν οι συμπολίτες μας. Αυτό το «μαζί», υλοποιείται, σε πρώτη και καθοριστική φάση, από εμάς, από το διοικητικό και εργατικό δυναμικό του Δήμου και από τους αιρετούς εργάτες αυτού.
     

Μιλάω για τον εαυτό μου και τους αιρετούς, απορρίπτοντας μετά λόγου γνώσεως τη λέξη άρχοντες αιρετοί  που κατά συνθήκη χρησιμοποιείται και μας χαρακτηρίζω ως εργάτες, διότι έτσι βλέπω τη θέση και το λειτούργημα που για μια τετραετία μας εμπιστεύτηκε ο λαός : θα είμαστε, φιλοδοξώ τουλάχιστον να είμαστε, εργάτες στην υπηρεσία των δημοτών μας και όχι…..καλαμοκαβαλάρηδες  και ξιπασμένοι  άρχοντες και αφεντάδες. Πρώτα ο πολίτης, πάνω απ’ όλα και απ’ όλους ο πολίτης _ και μάλιστα ο αδύνατος και ο αναγκασμένος_ και ύστερα όλοι εμείς. Το εννοώ αυτό, γι’ αυτό ασχολούμαι με τα κοινά…  
   

Αυτό το κτήριο και η λειτουργία του, αυτές οι θέσεις  που ο καθένας μας  αυτή τη στιγμή κατέχει, ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου_ όπως  και κάθε Δήμος της χώρας μας_ υπάρχει και λειτουργεί και πληρώνεται από τους πολίτες, από τους δημότες, από το υστέρημα των περισσότερων, αφού οι περισσότεροι συνδημότες μας δεν ανήκουν στους έχοντες και κατέχοντες, αφού ο Δήμος Τρίπολης δεν είναι και από τους πλουσιότερους της πατρίδας μας… Επομένως κάθε πρόβλημα  του πολίτη, κάθε παρουσία του ενώπιων σας, κάθε αίτημα του, πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, με υπευθυνότητα, με προσπάθεια επίλυσης ή τουλάχιστον βοήθειας και κατανόησης, ακόμη και σε αιτήματα αστήρικτα. Γιατί και μια καλή κουβέντα, ένα χαμόγελο, μια γνώμη ή μια συμβουλή μπορεί να είναι πολύτιμη, να είναι λύση σε κάποιον που ακόμη και κακώς ή λανθασμένα απευθύνεται σε Δημοτική Υπηρεσία… Διότι δεν έχει που αλλού να χτυπήσει μια πόρτα, διότι ο Δήμος είναι_ και πρέπει_ να είναι πιο κοντά του, διότι ανέκαθεν  και εύλογα ο ελληνικός λαός έχει μάθει «να κάνει τα παράπονά του στο Δήμαρχο», δηλαδή και σε όλους εσάς. Κατανόηση, λοιπόν, και καλή διάθεση σε κάθε περιπτώση…
     

Προσωπικά_ και ως άνθρωπος των θετικών επιστημών_ έχω μάθει να εντοπίζω το πρόβλημα, να ψάχνω τα αίτια του και ύστερα να προτείνω τη λύση ή τις λύσεις. Κάπως έτσι _ θεωρώ ότι_ οφείλετε να λειτουργείτε κι εσείς _ και είμαι βέβαιος ότι λειτουργείτε. Δεν είμαι εδώ για να δώσω συμβουλές και οδηγίες, έχω απέναντι μου ανθρώπους έμπειρους, ικανούς, δοκιμασμένους, Οι νεώτεροι μπορούν να συμβουλεύονται τους εμπειρότερους, οι δεύτεροι να καθοδηγούν με αγάπη τους πρώτους. Είμαστε όλοι γρανάζια μιας μηχανής, που λέγεται Δήμος Τρίπολης, είμαστε όλοι εμείς το «πρόσωπο» του Δήμου και από τη συμπεριφορά και την απόδοση καθενός εξαρτάται η εκτίμηση ή η δυσφορία, η στάση γενικά των πολιτών απέναντι μας.
   

Είμαστε άνθρωποι, με ατομικές ή οικογενειακές ανάγκες, είμαστε και εργαζόμενοι που οφείλουμε να τιμούμε και να ανταποκρινόμαστε στη θέση που κατέχουμε. Οι δύο ιδιότητες μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά_ η δουλειά και το σπίτι, ο εργαζόμενος και ο άνθρωπος. Οι προϊστάμενοι  κάθε υπηρεσίας μπορούν και οφείλουν να δίνουν λύσεις στο δίδυμο αυτό, ώστε και ο άνθρωπος, καθένας δηλαδή από εσάς, να νιώθει άνετα και ελεύθερος στη δουλειά του και κάθε καρέκλα να έχει πρόσωπο στις ώρες λειτουργίας της και να μη δίνουμε λαβή για αρνητικά σχόλια ή ταλαιπωρίες των πολιτών που έρχονται _ άμεσα ή έμμεσα _ σε επαφή μαζί μας. 
   

Το δικό μου γραφείο, βέβαια, θα είναι πάντα και για όλους σας ανοιχτό, οι αντιδήμαρχοι όλοι στη διάθεσή σας. Ναι το γραφείο μου ανοιχτό κι εγώ στη διάθεσή κάθε εργαζομένου. Ωστόσο, δεν πρέπει_ σε καμία στιγμή και σε καμία περίπτωση_ να παραβλέψουμε ότι ο Δήμος έχει διοίκηση, έχει τμήματα, έχει δόμηση και ιεραρχία. Σε κάθε τμήμα υπάρχει προϊστάμενος, διευθυντές κ.λ.π, όπου ιεραρχικά και διαδοχικά θα πρέπει να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα, αίτημα ή δυσλειτουργία. Από τον πρώτο αρμόδιο και υπεύθυνο στο δεύτερο, στον τρίτο _ στον αντιδήμαρχο, στο δήμαρχο. Έτσι και μόνον έτσι θα διευθετείται οτιδήποτε, θα λαμβάνει πρώτα γνώση ο καθ’ όλων αρμόδιος, δε θα υπάρχουν επικαλύψεις και παρεξηγήσεις και κατά βούληση, υπερβάσεις ή παρακάμψεις… Ναι, ο δήμαρχος και το γραφείο του υπάρχουν για όλους σας_ προηγούνται όμως άλλα γραφεία και άλλοι υπεύθυνοι για κάθε αίτημά σας, για κάθε παράπονό σας. Σοφόν το σαφές…    Οι εποχές είναι, ακόμη, δύσκολες  για την κοινωνία μας, ο Δήμος Τρίπολης έχει και οφείλει να κάνει πολλά για να ευκολύνει ή να καλυτερέψει την καθημερινότητα των δημοτών…. Αυτό το λέω όχι υπονοώντας κάτι εις βάρος προκατόχων μου _ ΟΧΙ. Ως Δήμαρχος νοιάζομαι για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, ως Δήμαρχος στοχεύω στην υλοποίηση του προγράμματός μου, ώστε, μετά από τέσσερα χρόνια, να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους συμπολίτες μου… Να τους πω ότι, τουλάχιστον, προσπάθησα έντιμα και επίμονα… Σ’ αυτή την προσπάθεια  σας θέλω και σας καλώ, όλες και όλους, να συμβάλετε κατά δύναμη…
                 

Και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


7 Σχόλια

Με μεγαλες κουβεντες ξεκινησες Κωστα οπως ακριβως ειχε ξεκινησει και ο Παυλης

Το μονο που σας ενδιαφερει και αυτο το δειχνετε απο την πρωτν μερα ειναι η επικοινωνια και οχι η ουσια.Πιασιαρικες κουβεντες και θ δουμε

Θα ειθελα να συγχαρω τους δεξιους που ηταν υποψηφιοι με τον Τζιουμη και εκαναν Γενικο Γραματεα του Δημου εναν ΠΑΣΟΚΟ παλιας κοπης.

Επειδή είσαι των θετικών επιστημών θα κυριολεκτούσες αν τους αποκαλούσες μισθοδοτούμενους αντί για εργαζόμενους

@19:46. Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ τους δασκάλους σου στο δημοτικό που σε άφησαν να αποφοιτήσεις με αυτή την ορθογραφία.!!

Βάλε τάξη δήμαρχε, γιατί αν ερθει καποιος και πέσει πάνω σε κάποιο γνωστό θα δει κάποιο ενδιαφέρον για εξυπηρέτηση, διαφορετικά ένα τείχος, υπεροψία, αδιάκριτη ανάκριση, κάποιος άλλος που λείπει είναι αρμόδιος, δικαιολογίες για μη εξυπηρέτηση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.