«Χρυσά» Αστεριανά deals

«Χρυσά» Αστεριανά deals

Σεπτέμβριος 03, 2019 - 22:08
7 σχόλια

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος εδώ και λίγες ώρες αποτελεί μέλος του ρόστερ της Ιταλικής Σασουόλο με τον Αστέρα Τρίπολης να πραγματοποιεί ακόμα ένα σπουδαίο οικονομικό deal μέσω πώλησης ποδοσφαιριστή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει η αρκαδική ομάδα θα βάλει στα ταμεία ένα ποσό που ανέρχεται στις 300.000 ευρώ ως ενοίκιο για την παραχώρησή του Γιώργου Κυριακόπουλου με την ρήτρα αγοράς του για το επόμενο καλοκαίρι να υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Το όνομα του Αστέρα Τρίπολης κυκλοφορεί και πάλι στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια με τους κιτρινομπλέ να δείχνουν πως γνωρίζουν άριστα τους οικονομικούς κανόνες της ποδοσφαιρικής αγοράς όπως αυτοί ορίζονται. 

Εκτός όμως του Γιώργου Κυριακόπουλου ο Αστέρας Τρίπολης κατά το παρελθόν έχει πραγματοποιήσει τεράστια για δεδομένα deals με τις περιπτώσεις Γιάννου, Ντε Μπλάσις και Μπαράλες να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ και αυτές των Φορτούνη, Ράγιος και Κουρμπέλη να αγγίζουν τα έξι μηδενικά.

Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η υπόθεση του 23χρονού Πατρινού αριστερού μπακ-χαφ ο οποίος κάνει πραγματικότητα ο όνειρο του και ετοιμάζεται για την πρόκληση του Campionato.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η μακράν η πιο επιτυχημένη επαρχιακή ομάδα στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών και μία από τις πρώτες στο θέμα των μεγάλων deals με ομάδες του εξωτερικού.

Αναλυτικά

Κώστας Φορτούνης 800.000€ (Kαϊζερσλάουτερν, 2011): Ο Κώστας Φορτούνης το 2010 άφησε τα Τρίκαλα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης για να κάνει το μεγάλο άλμα και τα κατάφερε. Το άστρο του μικρού δεν άργησε να λάμψη και έπειτα από μία καταπληκτική χρονιά με 23 εμφανίσεις και ένα γκολ η Καϊζερσλάουτερν είδε το ταλέντο του κάνοντας τον δικό της το αμέσως επόμενο καλοκαίρι δίνοντας ένα ποσό κοντά στο 800.000 ευρώ.

 

Ράγιος 800.000€ / Μακάμπι Χάιφα / 2013​: Καλοκαίρι του 2010 και ο Αστέρας φέρνει στην Τρίπολη έναν Ίβηρα χαφ από την τρίτη κατηγορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου και την άσημη Lleida. Ο Ρούμπεν Ράγιος λίγους μήνες μετά έμελε να γίνει από τους αγαπημένους της κιτρινομπλέ εξέδρας και να πρωταγωνιστήσει σε ιστορικές στιγμές για τον σύλλογο. Στην τριετία του με τα κιτρινομπλέ αγαπήθηκε όσο λίγοι, έγινε σύνθημα και τελικά πωλήθηκε το 2013 με το ποσό του 800.000 ευρώ στην Μακάμπι Χάιφα.

 

Πάμπλο Ντε Μπλάσις / 1.200.000€ / Μάιντς / 2014 ​: Ο μικροκαμωμένος μάγος ήρθε στην Τρίπολη και αυτός χωρίς τυμπανοκρουσίες  από την Αργεντινή και την Ferro Carril Oeste (ομάδα Β’ κατηγορίας) και απέδειξε ότι ήταν λύρα εκατό. Στην διετία του στον Αστέρα άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο και συνέβαλε αποφασιστικά στο να βρεθεί η αρκαδική ομάδα στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η Μάιντζ που απέκλεισε ο Αστέρας έγινε η επόμενη ομάδα του με την μεταγραφή του να στοιχίζει 1.200.000 ευρώ.

Χερόνιμο Μπαράλες / 1.500.000€ / Σίβασπορ / 2015​: Ο Χερόνιμο Μπαράλες ήρθε και αυτός από την Αργεντινή στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης αφήνοντας την Ουρακάν. Ο σκληροτράχηλος επιθετικός στην διετία του στην αρκαδική πρωτεύουσα είδε την απόδοση του να εκτοξεύεται με τον Αστέρα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ταλέντο του. Το καλοκαίρι του 2015 μετά από μια εκπληκτική χρονιά με την ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ της Super League η Σίβασπορ στην Τουρκία δίνει 1.500.000 ευρώ και τον κάνει δικό της.

 

Απόστολος Γιάννου / 2.500.000 ευρώ / Guangzhou R&F / 2016​: Ο Απόστολος Γιάννου το καλοκαίρι του 2015 ήρθε στην Τρίπολη από τον Πανιώνιο για να αντικαταστήσει το κενό του Χερόνιμο Μπαράλες και τα κατάφερε εξαιρετικά. Ο Γιάννου έξι μήνες μετά μπαίνει στο μικροσκόπιο της  Κινεζικής αγοράς με την Γκουανγκζού να δίνει 2.500.000 ευρώ κάνοντας τον δικό της.

 

Δημήτρης Κουρμπέλης / 750.000€ / Παναθηναϊκός / 2016​: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα και το πιο τρανταχτό καθώς προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο «Κούρμπε» ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομών του Αστέρα και κατάφερε να γίνει αρχηγός της ομάδας με την μεταγραφή του να φθάνει περίπου της 750.000 ευρώ.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Τότε να βάλουμε και μια μεγάλη ταμπέλα έξω από το γήπεδο που να γράφει ''ΕΔΩ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ'' και κάθε Σάββατο να γίνεται παζάρι !!!!!!

7.500.000 από το 2013 μέχρι σήμερα εισπράχτηκαν ! Αν σ' αυτά προστεθούν και οι επιχορηγήσεις από την UEFA για τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαικές διοργανώσεις , το ποσό αυξάνεται περίπου στα 17-18 μύρια περίπου !!! Καλό θα ήταν να ξέραμε και πόσα δαπανήθηκαν για την αγορά ποδοσφαιριστών στην ίδια χρονική περίοδο και πόσα κόστισε ο κάθε ποδοσφαιριστής !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.