Αντίο, κύριε Παυλή (pics)

Αντίο, κύριε Παυλή (pics)

Αύγουστος 31, 2019 - 23:55
23 σχόλια

Μάθαμε να ζούμε στην Τρίπολη με τις δυσκολίες, μάθαμε να περπατάμε προσεκτικά στα σπασμένα πεζοδρόμια, στους δρόμους χωρίς διαβάσεις πεζών.

Μάθαμε να οδηγούμε χωρίς σήμανση, χωρίς να έχουμε μια θεσούλα να βάλουμε το όχημά μας, ανυπομονώντας για τα υπόγεια πάρκινγκ, μάθαμε να κάνουμε ελιγμούς δεξιά και αριστερά από τις λακκούβες, επιβιώσαμε ως αναβάτες ποδηλάτων, ως πεζοί στις πλατείες με τα οχήματα να κόβουν βόλτες άναρχα, μάθαμε να ζούμε χωρίς ποιότητα ζωής και οπωσδήποτε μάθαμε να ζούμε χωρίς χώρους αναψυχής, παιδικές χαρές και θεάματα, συνηθίσαμε να κάνουμε «σλάλομ» ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα που όσο πάνε και πληθαίνουν και βαρεθήκαμε να αθλούμαστε σε ακατάλληλα γήπεδα.Για τα φανταστικά πολιτιστικά καλοκαίρια καλύτερα να μην αναφερθούμε...

Αυτή η καθημερινότητα πλέον έχει κουράσει πολλούς, έχει στεναχωρήσει ακόμα περισσότερους.

Πέντε χρόνια ο πολίτης περίμενε να δει κάτι, ήλπιζε ότι κάτι θα βελτιωθεί, πίστευε ότι η δημοτική αρχή που ψήφισε θα έκανε έργο, θα τηρούσε κάποιες από τις δεσμεύσεις της. Αλλά λεφτά δεν υπήρχαν. Λεφτά δεν υπήρχαν; Και τότε πώς πληρώθηκαν χιλιάδες ευρώ για το ενδιαίτημα στη Νεστάνη για τα αδέσποτα, πώς πληρώθηκαν  χιλιάδες ευρώ μηνιαία σε ενοικίαση χώρου για την δημιουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ΑμεΑ, χωρίς να υπάρχει έργο. Τι θα γίνει με τις σταλίες στο Μεγαβούνι; Η αναποτελεσματικότητα του κ. Παυλή έχει στοιχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους πολίτες που πληρώνουν δημοτικά τέλη. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, αλλά έχουμε μπουχτίσει και στην τελική δεν μας αφορά: Ήταν έργο το οποίο δεν υλοποιήθηκε με αποκλειστικές ευθύνες.

Η εσωστρέφεια του κ. Παυλή εκτός του ότι πήγε την πόλη και τα χωριά πίσω, άνοιξε και πολλά μέτωπα. Ένα από αυτά η κακή και μηδενική του επαφή με τα ΜΜΕ. Ανοιχτά είχε παραδεχθεί ο κ. Παυλής ότι θέλει να «ελέγχει» τους ανθρώπους και τα Μέσα που ενημέρωναν τον κόσμο. Η εμπάθεια του ίδιου του δημάρχου είχε ως αποτέλεσμα δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι, να μένουν εκτός από εκδηλώσεις, με το πρόσχημα ότι μόνο δύο άτομα μπορούν να περάσουν, καθώς τα τέσσερα άτομα είναι πολλά, για να χωρέσουν στο αμφιθέατρο του Πνευματικού. Πέντε και όχι έξι λογότυπα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης χωρούσαν σε τρίμετρες αφίσες πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με αυτή την πολιτική, ο κόσμος τη δημοτική αρχή χαρακτήρισε, όχι τα Μέσα.

Πολλά, πολλά ακόμα μικρά πράγματα μπορούμε να προσθέσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά ας υπενθυμίσουμε και κάποια πιο σοβαρά. Κάποια σκανδαλώδη, κάποια καλά κουκουλωμένα θέματα, τα οποία ίσως σκάσουν το επόμενο διάστημα.

ΚΕΔΗΤ, Άγιος Βλάσης, εργολαβίες που έμειναν στις υπογραφές, ελεγχόμενη στάθμευση αποφάσεις που ακυρώθηκαν από ανώτερες αρχές

Πιθανόν δεν ευθύνεται η παρατεταμένη οικονομική κρίση και στην οποία ουσιαστικά ο απερχόμενος δήμαρχος είχε αποδώσει το γεγονός ότι το έργο της δημοτικής αρχής δεν ολοκληρώθηκε. Πολλά μπορούσαν να γίνουν έχοντας μόνο όρεξη και εθελοντές. Καλλωπισμός δημοτικών κτιρίων, καθαρισμός από γκράφιτι, εκδηλώσεις κτλ.

Και θα ρωτούσε κάποιος:

Πώς, κύριε Παυλή, φροντίσατε να διατυμπανίσατε σε προεκλογική σας ομιλία ότι θα γίνονταν κοινωνικές δαπάνες και ότι θα στηρίζονταν αυτοί που υποφέρουν από ακραία φτώχεια; Πώς; Τι γίνεται με το κοινωνικό φαρμακείο και τις άλλες δομές;

Πώς στηρίχθηκαν οι άστεγοι, αυτοί που στους -15 βαθμούς Κελσίου έμεναν στους δρόμους, ενώ δομές του δήμου ήταν θερμαινόμενες και ήταν κλειστές; Καμία μέριμνα ούτε για τις ευπαθείς ομάδες, τίποτα για τα άτομα με περιορισμένες δυνατότητες.

Ποιοι είναι οι 80 δρόμοι που θα βελτιώνονταν με έργα; Πότε ή μάλλον πότε δεν θα τεθεί σε λειτουργία η ελεγχόμενη στάθμευση στην Τρίπολη; Τι γίνεται με τους αγροτικούς δρόμους στα χωριά; Τι γίνεται με τις πλατείες στα χωριά, τι γίνεται με τα έργα αυτά που υπήρξαν προμετωπίδα που πήγαν όλες αυτές οι δεσμεύσεις;

Παρακαταθήκη, οι πάνω από 100.000 τόνοι απορριμμάτων στην καρδιά του Μαινάλου, που μένουν να σαπίζουν στο Άγιο Βλάση.

Κύριε Παυλή, οφείλουμε πάντως να σας ευχαριστήσουμε που κάνατε την Τρίπολη πρώτο θέμα στα πάνελ με την ανασκαφή του χαμένου θησαυρού στην πλατεία Άρεως... Τα αποτελέσματά της είναι αντίστοιχα της πενταετίας!

Αν κάποιος θυμηθεί και κάτι ακόμα, τότε έχει εξαιρετικά καλή μνήμη…

Ειδήσεις: 

23 Σχόλια

Θα έδινε κ πάρκινγκ στου μόνιμους κατοίκους που μένουν στο κέντρο της Τρίπολης

Ώραια τα λέτε ανυπόγραφα όλα αυτά. Περιμένετε τον Τζιούμη να κάνει έργα. Καληνύχτα τριπολιστάν

Κανονικά ο κύριος Παυλής θα έπρεπε να λογοδοτήσει με τη δικαιοσύνη αν υπήρχε σοβαρός κρατικός μηχανισμός. Η Τρίπολη πραγματικά έμεινε 5 χρόνια πίσω

Σας το έλεγα από την πρώτη εβδομάδα: "Τους ψηφίσατε; Λουστείτε τους!!" Τώρα μείναμε 15 χρόνια πίσω...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΥΡΩΝΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.. ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ Κ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΩΣ Κ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΘΡΥΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.. ΑΝΤΕ ΠΑΥΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΠΑΣ Κ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Κ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΕΣ.

Γιατί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το βοήθησε; Δείτε τις φετινές βάσεις μετά την ενοποίηση με τα ΤΕΙ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Μέσος όρος κάτω από 10. Όταν οι καθηγητές της Τρίπολης αντέδρασαν τον Απρίλιο τους κατεπνιξαν. Οι κύριοι Τζιουμης και Σμυρνιωτης αντίθετα κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και το πιο σημαντικό κατανόησαν τι συνέβαινε πραγματικά και την υποβάθμιση που ακολουθούσε.

Η Βύρωνος και Δαρειώτου από Eurobank μέχρι Σπετσεροπούλου πρέπει να μείνουν ως έχουν γιατί συμβολίζουν την 5ετία ΣΥΡΙΖΑ. Μπάζα και ανωμαλία!

@13:50 η ενοποίηση με το ΤΕΙ σε μάρανε. Κοίτα τις φετεινές βάσεις και θα δεις ότι από τα 22 τμήματα του ΠΑΠΕΛ στα 10 η βάση είναι κάτω του 10. Τουτέστιν πανεπιστήμιο για εξωφυλαρούχες.

αυτός κρίνεται για αυτά που θα έπρεπε να κάνει και δεν έκανε ,όταν θα φτάσει η ωρα να κριθούν και οι επόμενοι τα ίδια μέτρα και σταθμά θα χρησιμοποιηθούν ,εσύ θα ευχαριστηθείς να μη γίνει τίποτα και να πάμε άλλα 5 χρόνια πίσω; μήπως ανήκες στην δημοτκή (μη) αρχή του Παυλή;

14:41 Τι σχέση έχουν ρε βλήτο οι δρόμοι της Τρίπολης με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπεύθυνος για το χάλι των δρόμων ή ο ανίκανος Παυλής και η άχρηστη δημοτική του αρχή; Ή μήπως θέλεις να μας πεις ότι τον Παυλή τον είχε βγάλει δήμαρχο ο ΣΥΡΙΖΑ;

@00:42 Το πρόβλημά σου τώρα εσένα είναι ότι δεν έχει υπογραφή το άρθρο ή ότι ο δήμος είναι ένα απέραντο μπ####λο με ευθύνη του Παυλή και του κοπαδιού του; Αυτά να σχολιάσεις ρε νούμερο, όχι αν έχει υπογραφή το άρθρο! Ντιπ ηλίθιος είσαι; Το αν κάνει ή όχι έργα ο Τζιούμης θα φανεί στο τέλος της τετραετίας και θα κριθεί κι αυτός αναλόγως

Και διαβάζοντας ο Παυλής αυτό το άρθρο, έριξε ένα ρέψιμο και συνέχισε να τσακίζει τη γουρνοπούλα..

Μα ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνοντας την ανυπαρξία έργου, άλλως μπάζα και ανωμαλία, ταυτίστηκε μαζί του και γι αυτό ήρθε τρίτος, το δε εκλογικό σώμα που τον εξέλεξε είναι το λεγόμενο σάπιο ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ των ποινικολόγων.

@16:02 Οι βάσεις έφτασαν σε αυτό το σημείο λόγω του κακού σχεδίου που εφαρμόστηκε. Υπήρξε πόρισμα επιστημονικό που δεν έγινε αποδεκτό από το Υπουργείο. Ωστόσο η πόλη της Τρίπολης πίστεψε ότι αναβαθμίζεται. Από τα 22 τμήματα τα 9 ήταν του ΑΕΙ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.