Καμπύλης: Στόχος μας να οδηγήσουμε τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο ύψος που του αξίζει

Καμπύλης: Στόχος μας να οδηγήσουμε τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο ύψος που του αξίζει

Αύγουστος 26, 2019 - 10:47
2 σχόλια

Τελετή ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων των Κοινοτήτων και των μελών του νέων Κοινοτικών Συμβουλίων έγινε την Κυριακή 25 Αυγούστου στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους. (δείτε ΕΔΩ)

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του νεοεκλεγέντα δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη

Σεβασμιότατε

Πανοσιολογιότατε

Σεβαστοί πατέρες(πατέρες της εκκλησίας),

Κύριευφυπουργέ

Κύριε γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Κύριε Περιφερειάρχα

Κύριε τέως Υπουργέ

Κύριε τέως αντιπρόεδρε του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους

Κυρία Αντιπρόεδρε του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Κύριε τέως πρόεδρε του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Κύριε Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας

Κύριε Διοικητικά της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Κύριε Διοικητικά του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Κοινοτικοί Σύμβουλοι

Κύριοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας

Κύριε Πρόεδρε του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων

Φίλες και Φίλοι

Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας σε μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους τους αιρετούς.

Μια σεμνή και σύντομη τελετή αλλά συνάμα γεμάτη μηνύματα σεβασμού και ευθύνης.

Μιας σημαντικής ευθύνης που αναλαμβάνουμε όλοι οι εκλεγμένοι απέναντι σε όλους τους Δημότες της Βόρειας Κυνουρίας, χωρίς εξαιρέσεις, για την επόμενη τετραετία.

Ο στόχος μας ξεκάθαρος, να οδηγήσουμε τον Δήμο μας, τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας στο ύψος που του αξίζει και που θέλουμε να τον δούμε.

Σας καλώ όλους, από αυτόν εδώ το ιερό χώρο που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα συνεννόησης,ομοψυχίας και πρόταξης του κοινού συμφέροντος να λειτουργήσουμε με αυτήν ακριβώς την πυξίδα που θα μας οδηγήσει στο μέλλον και στην επίτευξη του μεγάλου στόχου μας που δεν είναι άλλος από την πρόοδο και την ευημερίατου τόπου μας.

Όλοι, πρέπει να αντιληφθούμε τους νέους μας ρόλους και να σταθούμε με θάρρος, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα απέναντι στα καθήκοντα που αναλαμβάνουμε.

Σκοπός μας πρέπει να είναι η προσπάθεια για την παραγωγή εποικοδομητικό έργουμε αίσθημα μετριοπάθειας και κυρίως χωρίς αλαζονεία.

Είμαστε έτοιμοι, ναυπηρετήσουμετις τιμητικές θέσεις,που μας έδωσαν οι πολίτες του δήμου μας και προσωπικά νιώθω υπερήφανος για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στους συνεργάτες μου.

Ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες,

οφείλουμε, παρά τις δυσκολίες, να σταθούμε δίπλα στον πολίτηκαι ναανταποκριθούμεστις ανάγκες του, που δεν περιορίζονται μόνο σε οικονομικές.

Προτεραιότητά μας είναι η χρηστή διοίκηση, η οικονομική διαφάνεια

η ανάπτυξη με σχεδιασμό και έμπνευση αξιοποιώντας όλο το διαθέσιμο έμψυχο υλικό του τόπου μας.

Όπως είναι γνωστό δεν έχουμε όλοι τις ίδιες πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις ούτε τις ίδιες ιδεολογικές αναφορές.

Όμως μέσω του γόνιμου διαλόγου και της συνεννόησηςείμαι πεπεισμένος, ότι θα βρούμε την αυτοδιοικητική μας πορεία, έχοντας βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές μας.

Άλλωστε ο Δήμος οφείλει να έχει συνέχεια και δεν αποτελεί κτήμα κανενός.

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι μόνο η εποικοδομητική και νηφάλια κρητική μπορεί να αποφέρει καρπούς για την προόδου του τόπου μας.

Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον Δήμο όπως ακριβώς αγαπάμε και φροντίζουμε το σπίτι μας, γιατί ο Δήμος μας είναι το σπίτι μας.

Από εδώ σήμερα,τον Ιερό χώρο που πραγματοποιήθηκε η Β΄ εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, τον οποίο θέλουμε να αναδειχθεί περισσότερο στο μέλλον, όπως και όλους τους αρχαιολογικούς μας χώρους και πολιτιστικούς θησαυρούς, σας διαβεβαιώνω θα εργαστούμε σκληρά, με αποφασιστικότητα,σχέδιο και όραμα.

Προσωπικά, δεν θα δώσω υποσχέσεις που δεν μπορώ να υλοποιήσω.

Γνωρίζω, πολύ καλά ότι το έργο μας δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά σας υπόσχομαι ότι θα παλέψω για τα πάντα, με όλες μου τις δυνάμεις για όλους τους συμπολίτες μας και για όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Ως δήμαρχος θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο όλων μας, τόσο του δημοτικού συμβουλίου όσο και των κοινοτικών Συμβουλίων αλλά και των προέδρων των κοινοτήτων.

Τα λόγια τελειώνουν σήμερα.

Και επειδή ο χρόνος τρέχει

Όλοι θα κριθούμε στην πράξη από αύριο

Και πάντα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη φράση από τα πρακτικά της Β΄εθνοσυνέλευσις των Ελλήνων, που αποτυπώνει την επιθυμία των συμμετεχόντων για το ιερό τους χρέος:

«Η Β΄Εθνικήσυνέλευσις των Ελλήνων επιθυμεί, με όλην την δυνατήνευταξίαν, να εργάζηται, εις των ιερών αυτής επικειμένων χρεών, την ακριβή εκπλήρωσιν»


2 Σχόλια

Στην Τρίπολη θα υλοποιηθεί η παγκόσμια πατέντα του Κωστάκη που απαιτεί να διοικήσει μόνος του και ζητά από την αντιπολίτευση να τον στηρίζει σε όλα. Μάλλον το σημείο του Κλεισθένη για σύμπραξη και συνδιοίκηση παρατάξεων δεν το διάβασε καλά. Θα πέσει γιαούρτωμα Κωστάκη, χειρότερος από τον Μήτσο θα είσαι. Μηδενικό έργο προβλέπω.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών, οι δύο βασικοί πυλώνες της νέας ρύθμισης είναι οι εξής: "Θα δίνεται η πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου τόσο στην οικονομική και στην επιτροπή ποιότητας ζωής όσο στα νομικά πρόσωπα και στις δημοτικές επιχειρήσεις.Θα ενθαρρύνονται συμπράξεις και συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει σε αυτές η παράταξη του δημάρχου."

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.