Είδωλα στον τοίχο

Είδωλα στον τοίχο

Αύγουστος 23, 2019 - 21:02
2 σχόλια

Πρώτη είδηση παντού, η «βεβήλωση» του γκραφίτι του Νίκου Γκάλη στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο του άγνωστου καλλιτέχνη μουτζούρωσαν «βέβηλοι» στους οποίους δεν άρεσε καθόλου η κίτρινη φανέλα του Άρη, με την οποία τον είχε ντύσει ο street artist.

ΠΑΟΚτσήδες οι βέβηλοι σύμφωνα με τα γραμμένα.

Πήρε φωτιά το Twitter, πήραν φωτιά οι μεγάλες εφημερίδες.

Τελικώς, δύο εικοσιτετράωρα μετά το μουτζούρωμα, και το άγριο κράξιμο, άγνωστοι επιδιόρθωσαν τον κατεστραμμένο Γκάλη και του φόρεσαν αυτή τη φορά τη φανέλα της Εθνικής, ώστε μπροστά στο εθνικό σύμβολο να κάνουν όλοι μόκο και να μην «βεβηλώσουν» εκ νέου το γκραφίτι.

Σημειωτέον ότι περισσότερο χρόνο πήρε στο υπουργείο Πολιτισμού να φτιάξει αναβατόριο στην Ακρόπολη και να προσλάβει γιατρό.

Έναν χρόνο πήρε να καθαριστεί το οικόπεδο με τους τόνους καμένων κορμών δέντρων στο Μάτι, πρώτης τάξεως εύφλεκτο υλικό.

Την καταστροφή στην Εύβοια την ξεχάσαμε μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ τα μέσα σχολίαζαν συνεχώς το γενάκι των πέντε ημερών του Πρωθυπουργού και του περιφερειάρχη Στερεάς όταν, ύστερα από τέσσερις ημέρες, πήγαν στον τόπο του εγκλήματος.

Η καταστροφή του Αμαζονίου στο «Θέμα» έπαιζε κάτω από το θέμα με το γκραφίτι του Γκάλη και την εξομολόγηση της Μάιλι Σάιρους γαι το διαζύγιό της.

Αφού κοπτόμεθα τόσο πολύ για να τιμήσουμε σε έναν τοίχο τον Νίκο Γκάλη, γιατί όταν ο Μπουτάρης εξέφρασε τη σκέψη να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης» το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έπεσαν όλοι να τον φάνε;

Τα σύμβολά μας τα θέλουμε αμόλυντα σε τοίχους και τα αεροδρόμιά μας στη Μακεδονία... μακεδονικά, σαν τους χαλβάδες μας.

Φαντάζομαι ότι τώρα θα αποτίουν φόρο τιμής στον τοίχο και τούτοι, και εκείνοι και οι άλλοι, κάθε χρώματος και φανέλας.

(Τα προσφιλή συνθήματα «μ...ά», «π... γιοι» και άλλα κοσμητικά στον διπλανό τοίχο θα τα σβήσει κανείς; Μπα.)

Και έχω μείνει να αναρωτιέμαι αν κάποιοι δήμαρχοι σε μέρη άλλα από τη Χίο έχουν σκεφτεί έστω να εξετάσουν τη σταθερότητα καμιάς μπασκέτας ή των γκολπόστ στα δημοτικά γηπεδάκια που εγκαινιάζουν με κορδέλες και φανφάρες και μετά τα ξεχνούν, με αποτέλεσμα να γίνονται παγίδες θανάτου για τα παιδιά που λατρεύουν τα σύμβολα ή είδωλα του ελληνικού αθλητισμού που τα τιμάμε ζωγραφίζοντάς τα πάνω σε τοίχους.

Γαλανιάδη Εύα

Tags: 

2 Σχόλια

Τις τοιχογραφίες στο ΣτΕ από τον Ρουβίκωνα στην Πανεπιστημίου τις άφησε 18 μήνες η κυβέρνηση του ζαβού για γίνεται κατανοητό ποιός είναι ο νταβάς του.

Ενώ στον Μητσοτάκη πήρε ένα μήνα να αλλάξει την επιτροπή ανταγωνισμού μην τυχόν και βάλει κανένα πρόστιμο στον δικό του νταβά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.