Δήμος Τρίπολης: Οι προκλήσεις της νέας δημοτικής αρχής

Δήμος Τρίπολης: Οι προκλήσεις της νέας δημοτικής αρχής

Αύγουστος 22, 2019 - 12:57
13 σχόλια

Σε λίγες ημέρες ορκίζονται ο νέος δήμαρχος Τρίπολης, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές και πρόεδροι Κοινοτήτων. Οι προκλήσεις, πολλές. Και τούτο διότι όχι μόνον έχουν μείνει άλυτα ζητήματα ζωτικής σημασίας από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά έχουν διογκωθεί κιόλας.

Απορρίμματα (η «βόμβα» του Αγίου Βλάση πρέπει να «εξουδετερωθεί»), ανεπαρκές και προβληματικό οδικό δίκτυο τόσο μέσα στην Τρίπολη όσο και στα χωριά, με δρόμους που «ξηλώθηκαν» προεκλογικά και έχουν αφεθεί στην τύχη τους μετεκλογικά, ενδιαίτημα αδέσποτων, παράνομη στάθμευση και κυκλοφοριακή μελέτη «στα χαρτιά», η καταχρεωμένη ΚΕΔΗΤ που υπολειτουργεί και έχει γίνει πολλάκις πανελλαδικό ζήτημα συζήτησης, αφού ως τη Βουλή έφτασε η χάρη της, τα πάσης φύσεως προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και των χωριών του Δήμου μας, οι διαλυμένες παιδικές χαρές, η αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, η επισκευή του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου «από την κορυφή ως τα νύχια», η κανονιστική μελέτη.

Ακόμα, και το πιο σημαντικό όσο ο καιρός το επιτρέπει, η οργάνωση και το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων στα χωριά του Δήμου μας που πλημμυρίζουν με κάθε καταιγίδα. Διότι δεν μπορεί να είναι το Δασαρχείο υπεύθυνο -όπως έλεγε η απερχόμενη δημοτική αρχή- για το αν θα μένουν καθαρά τα αυλάκια στα χωράφια.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη πρόκληση του να γίνει η Τρίπολη το επίκεντρο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το 2021. Όχι ως ένα ατελείωτο πανηγύρι, με σπατάλη πόρων και με εκδηλώσεις που θα ξεχαστούν την επομένη και που δεν θα φέρουν κέρδος στον Δήμο. Αλλά ως μια ευκαιρία ουσιαστικής, επιτέλους, συνεργασίας με όλους τους επαγγελματικούς φορείς και τους Συλλόγους, ώστε τα δύο χρόνια που έχουμε μπροστά μας να αξιοποιηθούν σε κάθε επίπεδο προς όφελος της πόλης, ως μια ευκαιρία να βελτιώσουμε υποδομές και να δημιουργήσουμε κι άλλες.

Εν ολίγοις, τόσο ο Κώστας Τζιούμης όσο και η νέα δημοτική αρχή ξεκινούν τη θητεία τους με πολλά μέτωπα ανοιχτά -και όλα ζωτικής σημασίας.

Καλή αρχή, καλή επιτυχία, με συνεργασία και πολιτικό πολιτισμό.

Γαλανιάδη Εύα


13 Σχόλια

1.ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ 2. ΦΤΙΑΞΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 3. ΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙς ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΣΠΑΣΕ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ(ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑΔΙΑ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΚΕΔΗΤ, ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ, .....Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΣ 4.ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΛΕΠΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 5.ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ 6 ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 7 ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ 8. ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΕΙΔΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ

Δυστυχώς, η νέα δημοτική αρχή έχει το δύσκολο έργο να μπαλώσει, κατά το δυνατόν, την ανικανότητα και την ανυπαρξία των προηγούμενων άχρηστων που (ευτυχώς!) φεύγουν. Παρτεμπιπτόντως, δήμαρχε, ακόμα περιμένουμε εκείνη την ασφαλτόστρωση των 80 δρόμων που έταξες προεκλογικά. Άλλοι 76 μένουν. Λες να τους προλάβεις σε 10 μέρες; Αρχιψευταράδες, χαθείτε και μην ξαναγυρίσετε!

Κυρία Γαλανιάδη, όπως και όλα τα άρθρα σας και αυτό εξαιρετικό. Μόνο που για πολιτικό πολιτισμό για πρώτη φορά μίλησε πριν 6 χρόνια στο Δημ.Συμβούλιο ο Κος Τσιαμούλος χωρίς ανταπόκριση.Μακάρι να υπάρξει σε αυτό το Δημ.Συμβούλιο γιατί είναι πολύ "βαριά" η έννοια και θέλει ιδιαίτερη διαχείριση και υψηλό επίπεδο για να πάρει σάρκα και οστά.

ομαδα εργασιας,ειδαμε τον πολιτικο πολιτισμο του τσιαμουλου τη δευτερη κυριακη των εκλογων !!! για αυτο πηρε οτι του αξιζε και θα το ξαναπαρει στο μελλον ,εδω θα ειμαστε ,πρωτα ο Θεος

Η ΑΝΑΡΧΊΑ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΌΤΙ ΘΈΛΟΥΝ, ΤΑ ΜΗΧΑΝΆΚΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΆΝΕ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΊΕΣ ΚΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΒΡΊΣΚΕΙΣ ΠΟΤΈ ΝΑ ΠΑΡΚΆΡΕΙΣ ΓΙΑΤΊ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΠΆΕΙ ΚΑΙ ΑΦΉΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΌ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΩΊ ΜΈΧΡΙ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΣΗΜΕΊΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ.

Νίκο Τσιαμούλο θα έπρεπε να έχεις τα κότσια να γράψεις με το όνομά σου και όχι καλυπτόμενος πίσω από τη δήθεν ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Για να μην επαναλαμβάνομαι, σου τα είπε κάποιος πιο πάνω. Τον πολιτικό πολιτισμό σου τον είδαμε στις εκλογές, που τα είχες κάνει πλακάκια με Παυλή και Σμυρνιώτη και όταν ανέβηκες στην εξέδρα χαιρέταγες λες και ήσουν εσύ ο επικεφαλής του συνδυασμού και όχι ο Σμυρνιώτης. Γι' αυτό και πήρες αυτά που έπρεπε να πάρεις. Τα ίδια πήρε κι ο Σμυρνιώτης, για να μην ξεχνιόμαστε. Και τα ίδια θα ξαναπάρετε και στις επόμενες εκλογές, για να μας θυμάστε για πολλά χρόνια ακόμα..

Έχετε δεί τις αγγελίες εύρεσης εργασίας; Τέτοια αγγελία είναι και αυτό το άρθρο.

Ο Τσιαμούλος θα κάθεται στην αντιπολίτευση για πολλά πολλά χρόνια με το μυαλό που κουβαλάει.

Σε δυο σημεία θα ήθελα να σταθώ: 1) Ο τουρισμός για παράδειγμα στην περιοχή μας για να αναπτυχθεί δεν φτάνει μόνο από όσους επιχειρούν, θέλει όλα τα μέρη (σύλλογοι, φορείς κλπ) να κάτσουν σε ένα τραπέζι να διαβάσουμε καμιά έρευνα, να ρωτήσουμε επισκέπτες και να βγάλουμε ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένους μετρήσιμους στοχους. Το δεύτερο, είναι πως θα μπορούσε να γίνει ένα open call για δημότες που έχουν εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση ώστε να δημιουργηθούν επιτροπές ή ομάδες εργασίας συμβουλευτικού χαρακτήρα προς το ΔΣ.

Ήρθε η ώρα της ωριμότητας.τα πάντα θα μελετώνται και θα επικρατεί η καλύτερη λυση

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.