Τα πανηγύρια, οι ρεζερβέ καρέκλες και η πώληση προστασίας

Τα πανηγύρια, οι ρεζερβέ καρέκλες και η πώληση προστασίας

Αύγουστος 20, 2019 - 13:01
4 σχόλια

Φίλες και Φίλοι μου, γεια σας!

Χαθήκαμε, βρε παιδιά, αλλά βλέπετε το καλοκαιράκι έχει πιο αργούς ρυθμούς. Αλλά είμαι ξανά εδώ για να σας πω μερικά νέα που ίσως δεν έφτασαν στα αφτιά σας.

Αύγουστος μήνας, της Παναγίας και των πανηγυριών!

Πραγματικά είμαστε για τα πανηγύρια, και όπως θα έχετε αντιληφθεί, η εμποροπανήγυρη στην Επισκοπή γνωρίζει τις παλιές τις δόξες.

Κοσμοσυρροή, φίλοι μου, πατείς με - πατώ σε.. Και κάπου εκεί ανάμεσα στις... πατροπαράδοτες κιλότες, είδαμε και τους νταήδες να πωλούν προστασία.

Θέλεις να έχεις ήσυχη της παράγκα σου και να μην σου δημιουργηθούν προβλήματα από το πουθενά;; Αν ναι, δώσε μας τον οβολόν σου και εμείς θα σε προστατέψουμε.

Έτσι είπαν κάτι καλόπαιδα στους μικροπωλητές οι οποίοι δεν ψάρωσαν και κάλεσαν την αστυνομία για να καθαρίσει.

Και έτσι έγινε.. Σκούπα, σου λέει, και άδειασε το πανηγύρι από τους γνωστούς «ημεδαπούς».

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι μικροπωλητές χρειάστηκε και φέτος να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού για μια παράγκα δύο επί δύο στην εμποροπανήγυρη έδωσαν 2.500 ευρώ! Τετραπλάσια τα ενοίκια σε σχέση με παράγκες σε άλλους νομούς.

Η αισχροκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο. Αλλά κάπως πρέπει να ζήσει και ο Σύνδεσμος, βρε αδέρφια.

Και μιας και είπαμε για σύνδεσμο. Άφησε ρε αρχηγέ ελεύθερη την πλαστική καρέκλα να καθήσει ο κόσμος. Μέχρι και μαντρόσκυλα έβαλε για να φυλάνε της ντάνες με τις καρέκλες για τους επισήμους -και καλά. Έδιωχναν τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις και δεν του έδιναν μια καρέκλα να ξαποστάσουν.

Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει…

Κλασικά εικονογραφημένα πλέον είναι τα πλιάτσικα σε οικίες πλησίον της εμποροπανήγυρης, καθώς επίσης και οι παραβιάσεις σταθμευμένων οχημάτων. Καλά για τα κλεμμένα κινητά, πορτοφόλια δεν κάνουμε λόγο, αυτά είναι αυτό τα συνηθισμένα σε τέτοια μέρη. Καλό θα είναι να είστε ιδιαιτέρα προσεκτικοί αυτές τις μέρες.

Δεν θα ευχηθώ καλό χειμώνα ως είθισται, αλλά θα σας πω καλή συνέχεια. Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Τεγεατικός Σύνδεσμος: εγγυημένη οπισθοδρόμηση, απέραντη αλαζονεία, τεράστια περιουσία, απόλυτη αδιαφορία και εγκατάλειψη του πάρκου, σκουριασμένη και επικίνδυνη παιδική χαρά, ανεκδιήγητη σήμανση τόσο του πάρκου όσο και των λοιπών εγκαταστάσεων, στυγνή εκμετάλλευση των φουκαράδων πανηγυριωτών, μηδενική πρόοδος... Όλα αυτά, και πολλά άλλα, επιβεβαιώνουν τον ακριβοδίκαιο χαρακτηρισμό «αυγοζύγηδες» για τους Τεγεάτες και τους χαρίζουν επάξια τον τίτλο του πιο συντηρητικού σωματείου της περιοχής, το οποίο μόνο «κοινωφελές» δεν είναι...

(συνέχεια) Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν σέβονται τις αξίες και τα οράματα των προγόνων τους Τεγεατών, αυτών που ίδρυσαν τον Σύνδεσμο και δημιούργησαν τόσα και τόσα πραγματικά σπουδαία και κοινωφελή έργα στο μακρινό παρελθόν. Ντροπή τους, αλλά δεν ιδρώνει το αφτί τους... τους φτύνεις και νομίζουν πως ψιχαλίζει και συνεχίζουν ακάθεκτοι με ύφος χιλίων καρδιναλίων

Κατά τα άλλα, ο Τεγεατικός μας έχει ζαλίσει τα κάκαλα ότι παρέχει θεάρεστο έργο, αφενός απομυζώντας "θεάρεστα" (για να μην πω μαδώντας) εδώ και χρόνια τους μικροπωλητές με τα απλησίαστα ενοίκια και αφετέρου μην κάνοντας το παραμικρό βελτιωτικό έργο στο χώρο της έκθεσης ή της εμποροπανήγυρης. Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. **ε..Πότε θα σκάσουνε δεν ξέρω..

Κλίκα και "οικογενειοκρατία", πιο εύκολα γίνεσαι αστροναύτης παρά μέλος του τεγεατικου! Αν δεν είσαι δικός τους σε φάγανε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.