Παπαηλιού: Να αντισταθούμε στην πολτοποίηση αξιών και συνειδήσεων

Παπαηλιού: Να αντισταθούμε στην πολτοποίηση αξιών και συνειδήσεων

Αύγουστος 18, 2019 - 19:22
1 σχόλια

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την παρουσία του στο παραδοσιακό αλώνισμα που γίνεται κάθε χρόνο στο Βαλτεσινίκο, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού επισημαίνει την ανάγκη διατήρησης και προστασίας της λαϊκής μας παράδοσης, ως αναχώματος ενάντια στην πολτοποίηση αξιών και συνειδήσεων, όπως λέει χαρακτηριστικά:

Το παραδοσιακό αλώνισμα που συνδέεται με την αγροτική δραστηριότητα μιάς άλλης εποχής συνιστά στοιχείο της λαϊκής παράδοσης, η οποία χαρακτηρίζει και την τοπική ταυτότητα του Βαλτεσινίκου.

Η λαϊκή παράδοση και ο λαϊκός πολιτισμός ενσωματώνουν μία αυταξία. Πρέπει να διασωθούν, να διατηρηθούν και να προστατευθούν, ιδιαίτερα σήμερα, οπότε επιχειρείται η πολτοποίηση αξιών, συνειδήσεων, νοοτροπιών, συμπεριφορών, χαρακτήρων και περαιτέρω η επιβολή παγκοσμιοποιημένων προτύπων ευτελούς αξίας.

 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μηπως εχεις πάθει βλαμενίαση;;; ποιων αξιών του jason αντιγόνη και των gays που υιοθετήσατε;;;; αλλά μάλλον μιλάτε ως ένας δεξιός γόνος ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.