Σε λειτουργία ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Τρίπολη (vid)

Σε λειτουργία ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Τρίπολη (vid)

Αύγουστος 14, 2019 - 13:30
8 σχόλια

Η Τρίπολη πρωτοπορεί και διαθέτει, εδώ και λίγες ημέρες, έναν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο σταθμός βρίσκεται στην πλατεία Ανεξαρτησίας και η τοποθέτησή του αποτελεί ακόμα μία δράση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως μας είπε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η τοποθέτηση του σταθμού έγινε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με σκοπό την ανάπτυξη ποιοτικού δικτύου ηλεκτροκίνησης ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να διασχίσουν αυτόματα όλο το δίκτυο της Πελοποννήσου, Στόχος, η εξοικονόμηση καυσίμου και η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και η εξυπηρέτηση επισκεπτών της Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δύο σταθμοί θα τοποθετηθούν στην Περιφέρεια: Ένας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και άλλος ένας στον Ισθμό της Κορίνθου.

Στόχος είναι να προμηθευτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η κυρία Νικολάκου μάς είπε ότι σύντομα θα γίνει στο σημείο εγκατάστασης του σταθμού διαγράμμιση και σηματοδότηση, ώστε να σταθμεύουν εκεί μόνο για φόρτιση, ενώ θα διατεθούν δύο θέσεις στάθμευσης.

Προετοιμάζουμε την Πελοπόννησο του αύριο, εκμεταλλευόμαστε πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως εξήγησε στο Arcadia Portal η κυρία Νικολάκου, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι χώρες Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία. «Η Περιφέρειά μας ''τρέχει'' πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα,για το περιβάλλον, τον τουρισμό, την αγροτική οικονομία.»

Ο σταθμός φόρτισης βρίσκεται σε λειτουργία. Η χρήση του θα είναι δωρεάν για το χρονικό διάστημα που «τρέχει» πιλοτικά το πρόγραμμα και μετά θα λειτουργεί με κάρτα.

Με ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, έχουμε κατορθώσει να συνεργούμε με ευρωπαϊκές χώρες και φορείς.

Η κυρία Νικολάκου είπε ότι θα γίνει ενημέρωση στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει η περιφέρεια και υπογράμμισε ότι υπηρεσίες όπως ο σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων αποτελούν κριτήρια που παίζουν ρόλο στην επιλογή τουριστικού προορισμού, καθώς οι μεγάλοι tour operators περιλαμβάνουν ανάλογες δυνατότητες στο τουριστικό «μενού» που προτείνουν στους πελάτες τους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Σε λειτουργία ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Τρίπολη


8 Σχόλια

Θα δούμε σε κάνα μήνα πόσο μας κόστισε αυτό το πράγμα. Σε αυτή την πόλη Ντινα η ηλεκτρική φόρτιση έλειπε, τώρα κλείσαμε γίναμε πόλη πρότυπο ως το 2045.

Η ειρωνια σας ειναι απιστευτη. Κριμα. Προοδευτικες και συγχρονες ιδεες δεν ειναι ευσπροδεκτες στη Τριπολη. Ολα πρεπει να κρινονται με βαση τη πολιτικη σκοπιμοτητα, αντιπαλοτητα; Δεν εισαστε ικανοποιημενοι με τιποτα σε αυτη τη πολη;

Στην οικογένεια μου δουλεύουμε και οι δυο. Θα ήμουν ικανοποιημένος αν μπορούσα να δώσω προκαταβολή για να πάρω ένα μικρό αμαξάκι. Και ας μην ήταν ηλεκτρικό. Θες να ρωτήσεις κάτι άλλο;

Μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! Και για όσους δεν κατάλαβαν και σχολιάζουν βλακωδώς ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ! Ας ελπίσουμε και η νέα περιφερειακή ηγεσία να έχει δραστήριους ανθρώπους ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα προγράμματα αυτά ...

ΠΡΟΣ ΕΛΕΟΣ: ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΙΠΟΤΕ , ΠΡΟΠΕΤΗ ! ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡ ΙΖΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ . ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙ Η ΧΩΡΑ .......

@Αλεξανδρος Γιατι ακουγεσαι ιδιος/α με ενα παπαγαλακι?? μα γιατι? τυχαιο? Αν δε μπορειτε τη κριτικη ειναι και ο λογος που πατωσατε μονοφαγαδες. Καλα να παθετε. Δε καταλαβαμε δηλαδη οτι δε πρεπει να μη σας κανουμε κριτικη μονο κ μονο επειδη δεν εχετε κανει τιποτα σωστο ολα αυτα τα χρονια παρα μονο να γεμιζετε *** σας. Καλα να παθεις κυρα Ντινουλα & κυρ Πετρακη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.