Προβολή της ταινίας «Το αγόρι με τη ριγέ πιζάμα» στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Παράλιο Άστρος

Προβολή της ταινίας «Το αγόρι με τη ριγέ πιζάμα» στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Παράλιο Άστρος

Αύγουστος 11, 2019 - 17:04
9 σχόλια

Στα πλαίσια του 45ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ πραγματοποιείται προβολή της ταινίας «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» (παραγωγής 2008), την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 21:00 στην κεντρική πλατεία του παράλιου Άστρους.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Πρωταγωνιστής είναι ο Μπρούνο, ο οκτάχρονος γιος του Διοικητή του στρατοπέδου.
Μέσα από τα αθώα μάτια του Μπρούνο παρακολουθούμε τη ζωή στο στρατόπεδο και την εξέλιξη μιας απαγορευμένης φιλίας που ανθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Σμούελ, ένα αιχμάλωτο Εβραιόπουλο.
Τους δύο φίλους χωρίζει ένα συρματόπλεγμα το οποίο βάζει τα όρια στους δύο κόσμους. Μια ιστορία για το Ολοκαύτωμα και τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα στον παραλογισμό του πολέμου, βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Μπόιν.


9 Σχόλια

Αγαπητά συντρόφια πολύ καλή επιλογή ταινίας αλλά πρέπει να προβληθεί πιστεύω και η ταινία ΚΑΤΥΝ. Για το έγκλημα του κόκκινου στρατού εναντίον των Πολωνών αξιωματικών. Spasiba davarets. Uuuura Soviet union.

Αγαπητέ Φιλελέ Μπρέζνιεφ, το ΚΑΤΥΝ δεν είναι ταινία, αλλά δάσος στην Πολωνία. Την ιστορία δεν την μαθαίνουμε από ταινίες αλλά μελετώντας πηγές και κείμενα. Η ημιμάθεια σου είναι χειρότερη από την αμάθεια του άλλου.

Ναι συντρόφια μου. Είναι δάσος στην Πολωνία εκεί φύτεψε ο πατερουλης 35000 Πολωνούς αξιωματικούς έχει γίνει και ταινία. Μην φοβάστε η KGB δεν υφίσταται πια. Ψάξε την ταινία να την δεις. Μην παλεύεις με το ζόρι να είσαι αμαθείς και να μένουν και οι άλλοι. Ο πατερουλης πάει!!!! είμαστε ελεύθεροι να δούμε οποία ταινία θέλουμε. Εδώ το παραδέχτηκε ο μπεκρης Γέλτσιν εσύ το κρύβεις νταβαρετς.

Σχετικό το sweet movie του Dusan Makavejev σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Σφαγή απο Ρώσους συντρόφους Πολωνών που ενέπνευσε κορυφαίο έργο Τα παιδιά κάτω στον κάμπο κόβουν δεντρολιβανιές....

Είναι "αμαθής" , Φιλελέ Μπρέζνιεφ. Διαβάζουμε και κανένα βιβλίο, όχι μόνο ταινιούλες.

Σας προτείνω και μια ταινία ακόμα να δείτε συντρόφια έχει πάρει και Όσκαρ. Ψεύτης ήλιος ελληνικά. Burnt by the sun αγγλικά. Τι έκανε ο πατερούλης στον σύντροφο και ήρωα πολέμου Κοτοφ? ΟΤΙ ήξερε καλά. Μήπως ξέρετε ο ακριβοδικαιος πατερουλης πως συμπεριφέρθηκε στον στρατάρχη Ζουκοφ μετα το πολεμο.

Γιατιωοποιος εκφράζει διαφορετική άποψη από το ΚΚΕ και όχι υποχρεωτικά να είναι εναντίον σας όπως ο Μπρέζνιεφ του επιτίθεται το ΚΚΕ. Αυτά που λέει δεν είναι εναντίον σας. Ο πολύ κακός Αδόλφος είχε έναν εχθρό το Ιωσήφ Στάλιν το ίδιο κακός και αυτός. Και οι δύο με μελανά γράμματα στην ιστορία. Ο φασισμός απέτυχε ο κομμουνισμός ακόμα ποιο πολύ. Τι είναι αμαθείς άσχετος και τέτοια. Μήπως σας είναι και πολύ το 5%? Δεν υπάρχει λόγος να εκτίθεστε.

Κύριε Μπρέζνιεφ πραγματικά η ταινία που προτείνατε το burnt by the sun το είδα το μεσημέρι μπράβο σας από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει. Με ποιότητα Όχι βια αλλά και ρωσικής παραγωγής βασισμένη σε πραγματικα γεγονότα. Μπράβο σας μόνο αμαθής δεν θα σας έλεγα. Ευχαριστώ.

Έλα ρε μακάκες, γινόσαστε βαρετοί. Αφήστε τους παλιομερολογήτες στον προσωπικό τους παράδεισο κι ασχοληθείτε με τίποτα πιο σοβαρό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.