Βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση μεγάλων ποιητών στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού

Βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση μεγάλων ποιητών στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού

Αύγουστος 10, 2019 - 17:24
6 σχόλια

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δώσουμε την πιο ζωντανή εικόνα της μελοποιημένης ποίησης, δηλαδή της Νεώτερης (Έντεχνης) Λαϊκής Μουσικής και να παρουσιάσουμε όσο αυτό είναι εφικτό κορυφαίες στιγμές της, με τραγούδια που έγραψαν οι σπουδαίοι Έλληνες ποιητές, μελοποιημένα από κορυφαίους μουσικοσυνθέτες μας, τραγούδια, που σημάδεψαν το λαό μας και του έδωσαν διαχρονικότητα αλλά και παγκόσμια λάμψη και αναγνώριση.

Δ Ο Μ Η Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ
Πρώτο μέρος:
Αφιέρωμα στους ποιητές μας
Γιωρ. ΣΕΦΕΡΗ- Οδυσ. ΕΛΥΤΗ – Γιαν. ΡΙΤΣΟ – Νικ. ΓΚΑΤΣΟ

Δεύτερο μέρος:
Στελ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ – Γρηγ. ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
Το δεύτερο μέρος του προγράμματος ανήκει στο Λαϊκό μας τραγούδι, έτσι όπως αυτό μεγαλούργησε και διαμορφώθηκε μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με κορυφαίους τους δύο λαϊκούς μας βάρδους ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ - ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ, που οι ξεχωριστές και καθάριες φωνές τους, όσο και η αξεπέραστη τέχνη τους, συντρόφευσαν τη σκληρή εποχή της φτώχειας και της ξενιτιάς του λαού μας.

17/08 Σάββατο
ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Παραγωγή
ΔΗΜΟΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ


6 Σχόλια

Είμαστε ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Νικόλας ο Κλεφτοφαναρος, και ο Peter North. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεγάλε;

Είμαι πραγματικά περίεργος ποια είναι η ταυτότητα αυτής της εκδήλωσης, η οποία είναι λέει «παραγωγή» του Δήμου Τρίπολης. Μας παρουσιάζουν ένα προσχέδιο προγράμματος γραμμένο στο πόδι, γεμάτο με προθέσεις, αλλά χωρίς κανέναν συντελεστή. Δεν κατόρθωσαν ούτε τα ονόματα των ποιητών να γράψουν ολογράφως...

@20:04 Ίσως να φταίει αφενός η άριστη γνώση των καλλιτεχνών της γουρνοπούλας και των παρελκομένων αυτής από τη νυν δημοτική αρχή και αφετέρου η παντελής άγνοιά της για οτιδήποτε έχει σχέση με τον πραγματικό πολιτισμό και τις τέχνες. Δεν μπορεί να περιμένει κάποιος από τους γουρνοτσέλιγκες του Παυλή (και από τον ίδιο φυσικά) να σκαμπάζουν από Σκαλκώτα, Χατζηδάκι, Θεοδωράκη κλπ., αλλά από αγριογούρουνα, γκιόσες, αρνιά και κατσίκια...πρώτοι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.