Σερβίρουμε και στη θάλασσα...

Σερβίρουμε και στη θάλασσα...

Αύγουστος 09, 2019 - 19:22
2 σχόλια

Πέρυσι, είχαμε τις ρεζερβέ ομπρέλες στις παραλίες. Οι λουόμενοι τις έστηναν με το που πατούσαν το άσπρο πόδι τους στην άμμο και τις ξέστηναν όταν πλέον αποχωρούσαν μαυρισμένοι από τις διακοπές τους. Οι Δήμοι ήταν διστακτικοί στην αρχή, αλλά μετά τη γενική κατακραυγή, ξήλωσαν τις καβάτζες.

Ακόμα, πέρυσι, οι «δεν-κρατιέμαι-να-πιάσω-τον-Μάη» καπάρωναν αποβραδίς στα πάρκα δημόσια ξύλινα τραπέζια με αλυσίδες και ταινίες ασπροκόκκινες, κοτσάροντας και μια πλαστική καρέκλα από πάνω, για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και αλλού.

Στη Νάξο, όπως έχουμε ξαναγράψει, οι ταβέρνες απλώνουν τραπέζια ως την ακροθαλασσιά που είναι πολύ-πολύ ρομαντικά.

Εφέτος, έχουμε την περίπτωση ταβερνιάρη στη Κέρκυρα ο οποίος έστρωσε τραπέζι μέσα στη θάλασσα, για να τραπεζώσει τους τουρίστες που θέλουν να νιώσουν την greek hospitallity στο φουλ και τη δροσιά της θάλασσας στο μάξιμουμ απολαμβάνοντας τον «μουζάκα» τους, που ωστόσο θα κρυώσει ώσπου να σηκωθούν όλοι οι συνδαιτυμόνες για να βγάλουν μια σέλφι, ένα στόρι, ό,τι θέλει ο καθένας.

Παράνομο; Ασφαλώς. Θα πάει να καθήσει κόσμος; Πιο... ασφαλώς.

Όπως συνεχίζει να πηγαίνει κόσμος στις πλαζ όπου οι σερβιτόροι εξυπηρετούν τους πελάτες ξυπόλητοι στους 40 βαθμούς και υποφέρουν για να δώσουν έναν εξωτικό αέρα στο σερβίρισμα των εκατοντάδων φρέντο.

Κάτι είναι στραβό στο ελληνικό καλοκαίρι. Και όχι ο γιαλός!

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από το in.gr και, κρίνοντας από τον τίτλο και το περιεχόμενο του άρθρου, ο συντάκτης αντιμετωπίζει το γεγονός ως light καλοκαιρινό θεματάκι.

Που δεν είναι.

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά τραπέζια σε θάλασσες και ακτές. Ο δημόσιος χώρος δεν μας ανήκει...

Ε.Γ.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Εδώ τον άλλον οι φουσκωτοί σε ένα beach bar του έσπασαν τα μούτρα μπροστά στην γυναίκα του και το παιδί του επειδή είχε απλώσει πετσέτες κάτω και δεν πήρε ξαπλώστρες λες και τους ανήκουν οι παραλίες ! Σταματήστε την αλητεία επιτέλους

Δηλαδή τώρα "Ε.Γ." προσπαθείς να μας πείσεις ότι εσύ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μια άλλη Ζαν Ντ' Αρκ, δεν θα πήγαινες σε πλαζ όπου ο σερβιτόρος περπατά ξυπόλητος στους 40 βαθμούς, ακόμα κι αν το ήθελε η παρέα σου, ε; Μπράβο, είσαι αξιέπαινη. Αλί απ' όλους εμάς τους παλιανθρώπους, που κοιτάμε το σαρκίο μας και δεν σκεφτόμαστε το μαύρο το συνάνθρωπο που υποφέρει..Μπράβο και πάλι..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.