«Μπαμπούλες» και «τηλεμαϊντανοί» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

«Μπαμπούλες» και «τηλεμαϊντανοί» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ιούλιος 31, 2019 - 19:45
3 σχόλια

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Τετάρτης 31 Ιουλίου είχε έναν χαρακτήρα απολογισμού, με αφορμή το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή την ερώτηση που έθεσε ο περιφερειακός συμβούλου κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με θέμα «Πιστοποιήσεις ανύπαρκτων εργασιών στο φράγμα Ασωπού». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι ο τίτλος της ερώτησης ήταν λίγο... προβοκατόρικος, και το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, ενώ κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων εθίγησαν και άλλα ζητήματα, και μάλιστα για πάνω από είκοσι λεπτά, γεγονός που έκανε τον κ. Πατσαρίνο να παρατηρήσει ότι θα έπρεπε να συντομεύουν οι ομιλητές, «ιδίως εκείνοι που ήρθαν μετά τις 17:30», όπως επεσήμανε δηκτικά, αφού ο ίδιος ήταν συνεπής και στην ώρα του από τις 16:00.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά τις απαντήσεις που έδωσε η κυρία Ντίνα Νικολάκου -η οποία πάντως παραδέχθηκε ότι το φράγμα Ασωπού δεν αποτελεί πρότυπο ολοκλήρωσης έργου- στον κ. Βασιλακόπουλο, επεσήμανε ότι ο τίτλος του θέματος θυμίζει τίτλους που βάζουν στις εκπομπές του καναλάρχες της Κορινθίας που διατυπώνουν ανυπόστατες κατηγορίες. Και διευκρίνισε: «Δεν εγκρίνουμε εμείς τις μετρήσεις αλλά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η περιφερειακή αρχή δεχόταν επίθεση από παντού. Αλλά το έργο στο φράγμα του Ασωπού κρατήθηκε ζωντανό. Αν δεν ήμασταν εμείς το έργο θα είχε απενταχθεί».

Ο κ. Τατούλης, αφού ευχαρίστησε τον Μπάμπη Κασσίμη για την τεράστια συμβολή του στο έργο, προσδιόρισε ως χρόνο ολοκλήρωσής του το τέλος του 2020.
«Με τη συστηματική δουλειά της περιφερειακής αρχής και η συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου πετύχαμε το 40% του Εθνικού προγράμματος. Είμαστε παρόντες και θα είμαστε παρόντες».

Ο ''μπαμπούλας'', η παρουσία μας δηλαδή, δεν μπορεί να εξαφανιστεί με ευχολόγια. Είμαστε υπερήφανοι γιατί παραδίδουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου κόντρα σε εκείνους που μαζί με τους καναλάρχες έκαναν ανοίκειες επιθέσεις. 
 

Από την πλευρά της, η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που έχει χαρακτηρίσει η ίδια ως «τηλεμαΐντανούς» και οι οποίοι επιτίθενται στην περιφερειακή αρχή για τη διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων που έχουν γίνει στην Κορινθία, οι οποίες, όπως είπε η κυρία Νικολάκου, γίνονται για να ενισχύσουν τη μικρή και τη μεσαία τοπική επιχειρηματικότητα, και όχι για το κεφάλαιο, για το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε «βρίσκει τον δρόμο του», υπογράμμισε ότι «κανείς οπισθοδρομικός δεν μπορεί να γυρίσει πίσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου Στηρίζουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η εξωστρέφεια θα συνεχιστεί, είμαστε εμείς εδώ και τα έργα αυτά θα συνεχιστούν με την ίδια ποιότητα και τα ίδια αποτελέσματα».


3 Σχόλια

Πέτρο, Ντίνα, Γιώργο και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις...έχετε αρίσει να κουράζετε επικινδύνως. Το πιο έντιμο θα ήταν να αποδεχόσασταν επιτέλους την ήττα σας, για να ηρεμήσουμε όλοι. Υπάρχει, ξέρετε, η λεπτή γραμμή, που αν την ξεπεράσεις, γίνεσαι γραφικός και γελοίος. Πάρτε το απόφαση λοιπόν, ότι για τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι άλλη η περιφερειακή αρχή, όχι η δική σας. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Όπως το κράξιμο και το φασκέλωμα, τα οποία δεν βλέπω να αργούν, αν συνεχίσετε τοιουτοτρόπως..

ΝΑΙ . Ο ΝΙΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ . ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ , ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ , ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ , ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΑ . 17 - 17 .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.