Παράπονα γονέων για την εικόνα της παιδικής χαράς στην πλατεία Θεοκρίτου στην Τρίπολη (pics)

Παράπονα γονέων για την εικόνα της παιδικής χαράς στην πλατεία Θεοκρίτου στην Τρίπολη (pics)

Ιούλιος 22, 2019 - 11:15
11 σχόλια

«Κίνδυνος να σφηνώσει το πόδι των παιδιών στο άθλιο δάπεδο ή να φύγει κάποιο ξύλο»

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που κάνουν χρήση των παιδικών χαρών στην Τρίπολη.

Τα χαλασμένα όργανα, οι κακοτεχνίες, οι ζημιές που προκαλούνται με το πέρασμα των χρόνου, αλλά και η κακοδιαχείριση από τους εφήβους έχουν καταστεί πλέον επικίνδυνα για τα ανήλικα που παίζουν εκεί.

Η παιδική χαρά στην πλατεία Θεοκρίτου στην οδό Μαινάλου, είναι μία από τις πιο σύγχρονές παιδικές χαρές, όπου οι γονείς την επέλεγαν για την καθημερινή αναψυχή των παιδιών τους.

Η αχνή συντήρηση από την αρμόδια αρχή, όμως είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τάπητα και λοιπών οργάνων.

Οι γονείς ζητούν από τον Δήμο να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση των παιχνιδιών που έχουν καταστραφεί και να επιδιορθώσει τον τάπητα αφού πιστεύουν ότι από θαύμα ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός παιδιού.

Αναγνώστρια του ArcadiaPortal.gr θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα έστειλε τις ακόλουθες φωτογραφίες με το ακόλουθο σχόλιο:

«Σας στέλνω φωτογραφίες από τη πιο τέλεια παιδική χαρά της Τρίπολης. Εννοείται ότι αστειεύομαι. Πήγα την μικρή μου μία βόλτα σήμερα στην Μαινάλου στην παιδική χαρά και ειλικρινά απογοητεύτηκα, παρά πολλά παιδιά να τρέχουν και από πίσω οι μαμάδες να τα κυνηγούν για να μην σφηνώσει το πόδι τούς στο άθλιο δάπεδο η να μην φύγει κάποιο ξύλο και πέσουν. Σάς παρακαλώ κάντε κάποιο ρεπορτάζ μήπως ευαισθητοποιηθεί ο δήμος και ασχοληθεί επιτέλους με τις παιδικές χαρές της πόλης»

 

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Επειδη μενω εκει διπλα...οταν δεν κλειδωνουν τα βραδια τη πορτα μπαινουν ανεγκεφαλα παιδια 16 17 χρονων και τα σπανε ολα γιατι το θεωρουν παιχνιδι..σπανε τους καδους..χοροπηδανε στις κουνιες...ας μεριμνησει ο δημος με ελεγχους που και που...ειναι κριμα μια απο τις καλυτερες παιδικες χαρες να ρημαξει...

Δείτε στο διαύγεια πόσο κοστίζει το πολιτιστικό καλοκαίρι.... και δείτε ποιος τα χαίρεται. Που λεφτά για κούνιες

11:35 αφου τα βλέπεις πόσες φορές πήρες την αστυνομία να τους το καταγγείλεις; Έχεις ευθύνη για τις καταστροφές αφού αν δεν ενημέρωσες

@12:30 - Είναι πανεύκολο για την αστυνομία να τους εντοπίσει. Σχεδόν κάθε βράδυ μαζεύονται, όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλα "στέκια". Στο τρένο, στο ταχυδρομείο κτλ. Πόσες φορές έχει κάνει προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων κτλ; Για ποιο λόγο έχουμε αστυνομία τελικά;

Και η ευθύνη του κάθε πολίτη που πάει..... Δεν γίνεται να τα περιμένεις όλα από την αστυνομία φίλε μου, η οποία παρεμπιπτόντως είναι για όλα και όλους, όλοι έχουμε ευθύνη για τον τόπο μας, όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο, όλοι έχουμε ευθύνη για την δημόσια και δημοτική περιουσία.... Δεν είναι λύση το να ρίχνουμε ευθύνη στους άλλους και εμείς όλοι να είμαστε άμοιροι ευθυνών.....

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΈΣ ΧΑΡΕΣ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΆΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΣ ΕΛΠΊΣΟΥΜΕ ΌΤΙ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΚΆΤΙ......

Εκείνο το άθλιο κατασκεύασμα στην κεντρική παιδική χαρά που άλλοτε ήταν μηχανή τραίνου πότε θα αποσυρθεί από κει? Εστία μολύνσεων κατάντησε και επικίνδυνων σωματικών βλαβών αφού ανεβαίνουν πάνω του μικρά παιδιά με κίνδυνο πτώσης τους από μεγάλο ύψος

Η κατάσταση σε όλες τις παιδικές χαρές της Τρίπολης είναι εξευτελιστική.Σπασμένα παιχνίδια-ξύλα,σουπίδια,γυαλιά,Τσιγάρα..Ας ξεκινήσει μια φορά η κάμερα σας να κάνει ένα πέρασμα σε όλες τις παιδικές χαρές να δει ο κοσμος σε τι κατάσταση βρίσκονται.Ας ελπίσουμε ότι θα φτιαχτούν καινούριες παιδικές χαρές. Κι ας ελπίσουμε πως οι παιδικές χαρές που είναι κλειστές( μαιναλου, Μεταμόρφωση,Αγια Βαρβαρα κλπ) Να κλειδώνουν το βράδυ.Ποιος ο λόγος μια παιδική χαρά να μένει ανοικτή μετά τις 11 τη νύχτα???? Είναι ντροπή να μην μπορούμε να βγάζουμε τα παιδιά μας.Ντροπή ντροπή ντροπή.

Για την κατάσταση στις παιδικές χαρές φταίμε μόνο εμεις. Οσες φορές έχουν γίνει διορθώσεις από το Δήμο τα τελευταία χρόνια που πηγαίνω, μετά από λίγο καιρό τα ξανακαταστρέφουμε και σε μεγαλύτερο βαθμό. Και κάθε μέρα να γίνονταν επισκευές πάλι θα τα έσπαζαν. Αν σεβόμασταν την περιουσία του Δημου τα πράγματα μια χαρά θα ήταν.

Οι φθορές αυτές δεν τις προκάλεσαν παιδιά 4 και 5 ετών. Ο Σω΄τηρης πόσες φορές στο facebook έχει γράψει για αποκατάσταση ζημιών στις παιδικές χαρές; Άλλες τόσες τις έχουν ξανασπάσει. Αφού δεν έχουν κανέναν έλεγχο τα αλητάκια που κάνουν τις ζημιές απο το σπίτι και φυσικά και εμείς σα γονείς ποτέ δεν σηκώσαμε το τηλέφωνο να καλέσουμε την αστυνομία να τους καταγγείλουμε το παραμικρό. Για όλα μας φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.