Δικηγόροι Πατρών: Να μην καταργηθεί η νεοσύστατη Νομική Σχολή

Δικηγόροι Πατρών: Να μην καταργηθεί η νεοσύστατη Νομική Σχολή

Ιούλιος 14, 2019 - 11:16
21 σχόλια

Στην κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα με απόφαση της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως αντιδρά ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, καλώντας σε ανοικτή εκδήλωση, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει ομόθυμη αντίδραση.

Συγκεκριμένα σε απόφασή του αναφέρει:

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 12-7-2019 συνεδρίασή του, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Yπουργού για κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Περιφέρειά μας και αποφάσισε να καλέσει όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας και τους πολίτες σε ανοικτή συγκέντρωση, την Πέμπτη στις 18-7-2019 και ώρα 19.00´ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος» (οδός Φιλοποίμενος 24), προκειμένου (πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις) όλοι να πάρουμε θέση επί του θέματος και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ


21 Σχόλια

Το πλήγμα θα ήταν να άνοιγε ακόμη μια νομική σχολή. Είμαστε ήδη πάρα πολύ νομικοί (όχι μόνο Δικηγόροι), η αγορά πραγματικά δεν έχει ανάγκη από άλλους με αποτέλεσμα να μειώνονται τα έσοδα μας όταν μπαίνουν και άλλοι ΚΑΙ προπάντων κάντε σοβαρές εξετάσεις αδείας για τους Δικηγόρους και όχι να παίρνουν όλοι άδεια χωρίς να ξέρουν τα βασικά. Το επίπεδο πρέπει να ανέβει κατακόρυφα.

14:22 Είσαι και πολύ νομικός. Να σε χαίρονται οι όχι και τόσοι πολλοί που σε εξέτασαν στα βασικά.

Σε μια σοβαρή χώρα θα έκλειναν και άλλες σχολές. Υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα σε αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, γιατρούς, χημικούς μηχανικούς και άλλες σχολές. Είναι συγκεκριμένα συμφέροντα που μας έχουν οδηγήσει στον τεράστιο αριθμό εισακτέων σε συγκεκριμένες σχολές ενώ δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας. Οι καθηγητές με τις έδρες τους, η τοπική κοινωνία με τα ενοικιαζόμενα και τα delivery, καθώς και οι λαϊκιστές πολιτικοί που θα διεκπεραιώσουν τα τυπικά. Αστεία πράγματα, βλαχοβαλκανικά.

Αριθμός δικηγόρων ανά 100.000 κατοίκους. Ελλάδα 388. Ολλανδία 105. Γερμανία 202. Πορτογαλία 283. Δανία 108. Βέλγιο 162. Ισπανία 291. Σουηδία 57 (...). Ιταλία 368. Μην γράψω όλες τις χώρες. Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους δικηγόρους, αναλογικά με τον πληθυσμό, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για αυτό σκέφτηκε ο Τσίπρας να κάνουμε άλλη μια Νομική, που αλλού; Στην Πάτρα. Στον αγαπημένο νομό της κεντρο-αριστεράς. Ενάντια σε κάθε λογική. Έτσι, επειδή μπορούσαν. Αυτά βούλιαξαν την χώρα. Ότι κάποιοι επιλέγουν να αγνοούν τα αυτονόητα απλά για να μαζεύουν ψήφους και ας διαλυθεί η χώρα.

Δηλαδή, αν κάποιος θέλει να σπουδάσει νομική θα του το απαγορεύσεις; Θα τον στείλεις να γίνει ψυκτικός για παράδειγμα; Μα αυτό είναι Σοβιετική Ένωση.

@22:54 - Του χρόνου μπορείς να δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις. Αν πετύχεις τους κατάλληλους βαθμούς θα εισαχθείς στη Νομική που επιθυμείς. Απόλυτη ελευθερία λοιπόν. Μάλλον έχεις μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία. Όσο για τον ψυκτικό που λες, για ποιο λόγο είναι μομφή να είσαι ψυκτικός; Έχει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση από τους απόφοιτους Νομικής.

όποιος θέλει να σπουδάσει νομική μπορεί και στην Κύπρο.. οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Βλάκα, εσύ έγραφες ότι έχουμε πολύ περισσότερους δικηγόρους από τις άλλες χώρες της ΕΕ, ότι δεν χρειαζόμαστε άλλους και άφηνες να εννοηθεί ότι δεν τρέχει τίποτα αν κλείσουν τη Νομική Πατρών. Δεν λέω εγώ ότι είναι κακό να είσαι ψυκτικός, αντιθέτως, θα ήμασταν πολύ τυχεροί σαν χώρα, πολύ πιο πολιτισμένοι αν δεν υπήρχαν δικηγόροι όπως ο Κούγιας π.χ. (αυτός βέβαια και για ψυκτικός θα ήταν άχρηστος, σπαστικός και επιδειξίας σαν τον Άδωνι ας πούμε)

@22:54 - Ελπίζω να μην είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι δεν είμαστε όλοι με ίδιες ικανότητες. Τι να κάνουμε.. δεν είμαστε όλοι Einstein...

Αφού το'φερε η κουβέντα στην Κύπρο διδάσκει συνταγματικό δίκαιο το καραμανλικό εξαπτέρυγο Ευριπίδης Στυλιανίδης, οπότε έχουν εναλλακτική οι συριζαίοι της Πάτρας

@16:54 - Στην Τρίπολλλλλη δεν θα άνοιγε Νομική σχολλλλλή ούτε την δευτέρα παρουσία. Δεν θέλω σχολές στην Τρίπολλλλλλη. Θέλω βιοτεχνίες και εργοστάσια στην ΒΙ.ΠΕ. Κατάλαβες μανάρι;

@15:33 - Μάθε να μιλάς και να γράφεις σαν άνθρωπος. Επίσης μάθε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το επάγγελμα που θέλει αρκεί να τηρεί τους όρους και προϋποθέσεις που βάζει το κράτος. Δηλαδή εμείς οι πολίτες, μέσω των αντιπροσώπων που επιλέγουμε. Ο Κούγιας και ο Άδωνις μπορεί να σου είναι εκνευριστικοί αλλά είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες. Φαντάζομαι για αυτό σε εκνευρίζουν.

Οπως αποδεικνύει το 2ο σχόλιο δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη μόρφωση, ούτε και αγωγή για να γίνει κάποιος δικηγόρος.

Λες; Λες να ζηλεύω τους πετυχημένους; Ρε, δε πας να ... (άκου που θα μου πει να μάθω να μιλάω και να γράφω ο θεόβλακας που ούτε να κάνει σωστή προπαγάνδα δεν είναι ικανός...) (άκου, στην Τρίπολη θέλει βιοτεχνίες και εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ., όπως ο Ρόκας και η Ηλιόσφαιρα) Και να φέρετε πίσω τα λεφτά που χρωστάτε, κλέφτες!

@21:54 - Μίλα λίγο πιο δυνατά. Κάνει ηχώ στον υπόνομο που βρίσκεσαι και δεν ακούγεσαι καλά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.