Ποιος ο νικητής, ποιος ο ηττημένος;..

Ποιος ο νικητής, ποιος ο ηττημένος;..

Ιούλιος 10, 2019 - 09:34
27 σχόλια

Η Νέα Δημοκρατία είναι η νικήτρια της αναμέτρησης των εκλογών, αλλά ασφαλώς όχι με τη συντριπτική διαφορά των 11 και 12 μονάδων που προέβλεπαν πολλές δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις δυνάμεις του, και για την ακρίβεια μόνο χαμένος δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δύσκολες αποφάσεις, λάθη σε επιλογές προσώπων που απογοήτευσαν τους πολίτες και έδωσαν αφορμή στην τότε αντιπολίτευση σήμερα κυβέρνηση αλλά και στα ΜΜΕ που ανοικτά πρόσκεινται σε αυτήν να επιτίθενται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σε κάθε ευκαιρία, πήρε 31,53% και 86 έδρες και τελικώς η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κόμμα είναι λίγο παραπάνω από 8 μονάδες.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική «μνημονιακή» κυβέρνηση στη χώρα μας που σχεδόν ολοκλήρωσε τη θητεία της, για την ολοκλήρωση της οποίας, βέβαια, ο κ. Τσίπρας διέλυσε τα μικρότερα κόμματα, όπως το Ποτάμι, του Κέντρου.

Επομένως, πρόκειται για μια αναμέτρηση που δεν έχει επί της ουσίας κανέναν ηττημένο. Η νέα Βουλή που προκύπτει, θα έχει ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρή αντιπολίτευση, πράγμα που είναι καλό για τη δημοκρατία.

Από την άλλη πλευρά, η εξακομματική Βουλή έχει απ' όλα, αλλά δεν έχει Χρυσή Αυγή. Το κόμμα-μόρφωμα καταποντίστηκε στις εκλογές. Η ελληνική κοινωνία έδωσε την απάντηση με όρους αστικής δημοκρατίας, δηλαδή στις κάλπες. Ωστόσο, μένει να δούμε τι θα ξεπηδήσει από το κόμμα του Βελόπουλου. Μοιάζει απίστευτο που τόσες χιλιάδες Έλληνες πολίτες εμπιστεύτηκαν έναν τύπο που πουλούσε επιστολές του Ιησού, και μάλιστα χειρόγραφες.

Πάντως, ο Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση» μπήκαν στη Βουλή με μία έδρα παραπάνω από ό,τι ο Γ. Βαρουφάκης, το κόμμα του οποίου έλαβε 9 έδρες.

Στην πορεία θα δούμε κατά πόσον οι Έλληνες ψήφισαν αντιδραστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που τους είχε υποσχεθεί τα πάντα ή αν πράγματι εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν φιλελεύθερο αρχηγό ενός κόμματος που δεν είναι εντελώς φιλελεύθερο ακόμα και που έχει βαθιά συντηρητικές ρίζες.

Στην πορεία θα δούμε, επίσης, αν το μοντέλο «κυβέρνηση τεχνοκρατών» που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δουλέψει στην ελληνική πραγματικότητα.

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρίσκεται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλο ποσοστό, έχει μια χρυσή ευκαιρία να καθορίσει τον εαυτό του, θα λέγαμε, να ωριμάσει και να καταλάβει εκείνο το κενό στον χώρο του Κέντρου που και ο ίδιος δημιούργησε.

 

Γαλανιάδη Εύα


27 Σχόλια

"Τα μυρμήγκια ψήφισαν εντομοκτόνο" (εμείς είμαστε οι ηττημένοι)

Τα μυρμήγκια ψήφισαν να φύγουν τα τζίτζικια αγαπητέ. Τώρα τι θα κάνεις που θα πρέπει να δουλέψεις για να ζήσεις;;;

Τόσα χρόνια ρε σύντροφοι, τα τζιτζίκια περνάνε καλά και τα μυρμήγκια δουλεύουν. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα αλλάξει αυτό;

Ο νικητής ξεπροβόδισε τον ηττημένο από το Μαξίμου. "Ούτε μια στο εκατομμύριο"...

4 χρόνια και κάτι ψιλά αντιπολιτευτήκατε με τις πορδές των ιδιωτικών τσοντοκάναλων, τώρα ετοιμάζεστε να κυβερνήσετε με τον ίδιο τρόπο συν την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Πρώτο χτύπημα η συνομιλία Κούλη-Μέι, από την οποία το ΑΠΕ έκοψε την αναφορά στη Βόρεια Μακεδονία.

Σύντροφε, 40% πήρε ο "Κούλης" και μυαλό δεν έβαλες. Την ΕΡΤ της Ακριβοπούλου και το απαράδεκτο ΑΠΕ του Σύριζα, πρέπει να έχεις τεράστιο θράσος για να τα αναφέρεις σε επιχείρημα εναντίον της ΝΔ. Το OPEN και τα κανάλια του Βαρδινογιάννη είναι τσοντοκάναλα; Αλέκση στήριζαν, πάλι χαμπάρι δεν πήρες; Μουρλάθηκες στο σανό του Βαξεβάνη, κόψε λίγο.

Μη περιμένετε από ανίκανα κομματικά στελέχη να αρθρώσουν σοβαρό λόγο. Είσαι τεμπέλης, ανίκανος ή άχρηστος; Αρκεί να αποκτήσεις κομματική ταυτότητα και με την προπαγάνδα σου ως καλό κομματόσκυλο που πρέπει να είσαι θα πας μπροστά. Βλέπε διορισμούς στο δημόσιο βλέπε απευθείας αναθέσεις σε έργα βλέπε τοποθετήσεις σαν παρατρεχάμενους του κάθε βοβλευτάκου βλέπε πολιτευτής γραμματέας κ.λ.π. Οι καναλάρχες και οι δημόσιοκαφροι, οι Τραπεζίτες ο ΣΕΒ και οι φιλελέδες της ΝΔ έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό; Μόνο που θα μας έρθει ξανά ο λογαριασμός. Κάνω λάθος;

Αν ή όταν αρχίσει η ανεργία να ξανανεβαίνει στην Ελλάδα θα προστρέξει ο κάθε Παπαδημητριου – Πρωτοσάλτε-Μπογδάνος να το αποδώσουν στην κακή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια θα πουν όταν θα δώσουν ξανά δις στις τράπεζες. Όταν βάλουν νέους φόρους, όταν μειώσουν ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις και όταν διαλύσουν εντελώς τις εργασιακές σχέσεις. Έχουμε χάσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνια μας, γίναμε άβουλα ανθρωπάκια. Έχουμε πάρει διαζύγιο με την λογική, επιλέγουμε τις ίδιες λύσεις προσδοκώντας διαφορετικό αποτέλεσμα. Θα ζήσουμε πολλά ακόμα. Υπομονή.

@STOIXOS - Τι έπαθες βρε στοίχε; Κατάθλιψη σε έπιασε; Σιγά, δεν έγινε και τίποτα. Σε όλο τον δυτικό κόσμο φιλελεύθερες κυβερνήσεις έχουν, τώρα απέκτησε και η Ελλάδα. Σιγά το πράγμα. Τόσο από κάτω σε πήρε; Εδώ ο Τσίπρας με πούρο, κότερο και ιδιωτικά σχολεία κατέληξε, τι σε τσίμπησε εσένα τώρα; Κάνε διακοπές επειγόντως. Σου προτείνω Βενεζουέλα για 1 μήνα. Τα λεφτά στα δίνω εγώ. Με 100€ θα σου μείνουν και ρέστα.

@STOIXOS - Τι έπαθες βρε στοίχε; Κατάθλιψη σε έπιασε; Σιγά, δεν έγινε και τίποτα. Σε όλο τον δυτικό κόσμο φιλελεύθερες κυβερνήσεις έχουν, τώρα απέκτησε και η Ελλάδα. Σιγά το πράγμα. Τόσο από κάτω σε πήρε; Εδώ ο Τσίπρας με πούρο, κότερο και ιδιωτικά σχολεία κατέληξε, τι σε τσίμπησε εσένα τώρα; Κάνε διακοπές επειγόντως. Σου προτείνω Βενεζουέλα για 1 μήνα. Τα λεφτά στα δίνω εγώ. Με 100€ θα σου μείνουν και ρέστα.

Αφήστε τα μίση και πιάστε την Τουρκία γιατί ετοιμάζει ΑΟΖ με την Λιβύη. Ο Κούλη$ τι θα κάνει; Χρωστάει στους Τούρκους κάτι γραμμάτια του πατέρα του λέει ο Ερντογάνος όταν κατέφυγε σε αυτούς το 1967 και θέλουν να τα ξεπληρώσει με τα μισά κοιτάσματα. Για να δούμε τι ψηφίσατε ρε ''δεξιοί'' πατριώτες της Νέας Πασοκρατίας.

Αν ο Τσίπρας όταν ανέλαβε πρωθυπουργός έθετε στην εποπτεία του ΚΥΠ,ΕΡΤ,ΑΠΕ θα προετοιμαζόταν πραξικόπημα .Τώρα που το έκανε ο Μητσοτάκης επανήλθαμε στην κανονικότητα. Πρώτο δείγμα η λογοκρισία της συνομιλίας Μέι-Μητσοτάκη.Περιμένουμε τη συνέχεια

Οχι αλλο γλύψιμο στον Κούλη ρε Παύλο. Τι δουλειά κάνεις? πώς τα φέρνεις βόλτα? Μπας και είσαι ο Γκρούεζας και σε ταϊζει η ΝΔ?

ΠΩ ΠΩ πως τσιμπάτε! Παύλο & Observer αντί να καρφώνεστε, δε κάνετε καμία προσπάθεια μπα & ξεπεράσετε το επίπεδο συζητήσεις & επιχειρημάτων τύπου Τραγικό Βασιλοχουντικό Καφενείο που χρησιμοποιείτε; Πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην ωριμάσει όπως ελπίζει η αρθρογράφος, όμως αυτό δεν σας (μας) σώζει από τη καταστροφή που επέρχεται εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μητσοτάκη-ΝΔ. Γιατί αυτές ακριβώς οι πολιτικές, όπως με πολύ οδυνηρό τρόπο διαπιστώνουμε καθημερινά, ευθύνονται & για τη χρεοκοπία μας. Ιέρειες των Αγορών & των Τραπεζιτών τώρα θα καταλάβουμε τι εστί η Χειρότερη Ελληνική Κυβέρνηση.

Τρικυμία εν κρανίω ΣΤΟΚΕ... Με τι real life experiences προβλέπεις τα μελλούμενα; Who the f*** do you think you are?

Αχάριστο & ανίκανο για οτιδήποτε κομματόσκυλο δεν με παραξενεύει η μουγκαμάρα σου και οι ύβρης σαν Κλασικός Νεοδημοκράτης δεν είσαι! Να τον χαιρόσαστε στο κόμμα τεμπελάκιδες. Πάντως αν βαστάς κάνουμε και μια κουβέντα (με επιχειρήματα όχι Νεοδημοκράτικες ηλιθιότητες) να σου υποδείξω πως τον όρο στόκος ανετά τον απολαμβάνετε όλοι εσείς στο χρεοκοπημένο κόμμα σου.

Ας έχουμε στο νου ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, αν βέβαια οι φασίστες της ΝΔ δεν παραβιάσουν το Σύνταγμα.

Το τίτλο του ΣΤΟΚΟΥ τον κερδίζεις κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου.. Συζήτηση του επιπέδου σου, δεν έχει. Γι' αυτό βρες κανένα εξωγήϊνο.

Θέλω μια απάντηση: Καλύπτετε δημόσιο χώρο στον τομέα της ενημέρωσης και θεωρητικά δίνετε τη δυνατότητα σχολιασμού στους επισκέπτες σας. Από καιρό, αλλά τώρα τελευταία πολύ πιο έντονα, κόβετε πολλά σχόλια που στέλνω. Με ποιο κριτήριο το κάνετε; Έχετε τέτοιο δικαίωμα; Με ποιους κανόνες λειτουργείτε;

Ακριβώς κάτω από το μήνυμα μας υπάρχει κείμενο για τα σχόλια και επίσης αναλυτικά διαβάστε τους όρους χρήσης. ### ARCADIAPORTAL.GR ###

@11:53 Έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Ποιος είσαι εσύ δηλαδή που δεν πρέπει να σου κόβουν τα σχόλια και σφίχτηκες; Μήπως σε γνωρίζουν προσωπικά και σε κόβουν γιατί δεν τους αρέσει η φάτσα σου; Τι είσαστε ρε μερικοί; Κάρβουνο καίτε. Πραγματικά όμως..

Επομένως, το θέμα είναι τι θεωρείτε εσείς υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Δεν νομίζετε ότι χρησιμοποιείτε εντελώς υποκειμενικά κριτήρια; Όταν δημοσιεύετε σχόλια της συμμορίας των πέντε με αρχηγό τον ψυχωτικό του πληκτρολογίου, τα θεωρείτε κόσμια (έχω πλούσια συλλογή, όπως κι εσείς υποθέτω), τις απαντήσεις σε αυτά τις θεωρείτε υβριστικά/συκοφαντικά σχόλια. Σας έχω επανειλημμένα προτείνει να καταργήσετε την ανωνυμία για να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες των λεγόμενών του, αλλά εσείς τίποτα. Στημένα παιχνίδια παίζετε.

13:40 Συγγνώμη ρε φίλε, εσύ τι ακριβώς είσαι και κάνεις συλλογή των σχολίων της "συμμορίας των 5" όπως λες, υπάλληλος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

Observer θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μας υποδείξεις μια ανάρτηση μου που δεν ισχύει. Μέχρι τότε μπορείς να επιδοθείς στα αγαπημένα σου σπορ, των ύβρεων, της μπούρδας και της πάπιας. Πάντως συνυπογράφω και εγώ σε κατάργηση της ανωνυμίας μια και είναι ουσιαστικό πια να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.