Εντυπωσίασε η συναυλία της μεγαλύτερης jazz μπάντας της Αγγλίας στo Σπήλαιo Κάψια (pics,vid)

Εντυπωσίασε η συναυλία της μεγαλύτερης jazz μπάντας της Αγγλίας στo Σπήλαιo Κάψια (pics,vid)

Ιούλιος 11, 2019 - 10:45
38 σχόλια

Γιάννης Τρουπής: Αυτή η βραδιά είναι μια συνέχεια των δράσεων που ξεκίνησε το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «George Best Costacos» και τον κ. Νίκο Φλώρο διοργάνωσαν μία υπέροχή Jazz συναυλία το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου στo Σπήλαιo Κάψια.

Πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές της Ακαδημίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Λονδίνου «Leighton Park» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Rosemary Scales  που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα  Jazz μουσικής, τόσο σε χορωδιακό ρυθμό, όσο και σε τραγούδια ακαπέλα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής σκοπός αυτών των εκδηλώσεων μεταξύ άλλων είναι η ανάδειξη της Αρκαδίας και η αρωγή του επιχειρηματικού κόσμου στον πολιτισμό.

Να αναφέρουμε ότι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «GEORGE BEST COSTACOS», ασχολείται με τον αγώνα κατά του καρκίνου του εγκεφάλου και οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο ως φόρο τιμής στον ηθοποιό του Broadway, Γεώργιο Μπεστ Κωστάκο που έφυγε πρόωρα από την εν λόγω ασθένεια.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν και η Ελένη Φιλίνη, ως επίσημη καλεσμένη του κ. Νίκου Φλώρου, η οποία όπως δήλωσε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε έχει καταγωγή από την Δημητσάνα.

Ο κ. Φλώρος ως πρόεδρος του και Ιδρυτής του «George Best Costacos» στη Νέα Υόρκη μίλησε για το πρόγραμμα, αλλά αποκάλυψε και σχέδια του για να γίνει μία πολύ μεγάλη εκδήλωση στo Σπήλαιo του Κάψια, αλλά και για τον στόχο του να γίνει η Αρκαδία γνωστή για τον πολιτισμό της.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Τζιούμης και ο νεοεκλεγείς περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Λαμπρόπουλος. Σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι ο δήμος Τρίπολης θα σταθεί αρωγός σε εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος σημειώνοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συναυλία στo Σπήλαιo Κάψια


38 Σχόλια

Αυτή είναι η μεγαλύτερη Jazz μπάντα της Αγγλίας. Δεν έχετε ιδέα απο μουσική μάλλον.

κοψτε κάτι παιδιά..... σας πηρανε χαμπάρι.... ένα μουσικό σχολείο του Λονδίνου ήταν, πολύ κατώτερο κάθε προσδοκίας.

Έχετε πολύ πλάκα όλοι εσείς οι όψιμοι λάτρεις της «τζαζ». Σας αρκεί που ακούτε Φλώρος και τρέχετε σαν λιγούρηδες, την στιγμή που μερικοί δεν έχετε πατήσει το πόδι σας ποτέ σε πολιτιστική εκδήλωση. Ειδικά εσένα αυριανέ δήμαρχε κύριε Τζιούμη, πόσο σε νιώθω, που από δω και πέρα θα πρέπει να είσαι παρών σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που τόσο πολύ βαριέσαι και σνομπάρεις... Τι να κάνουμε, θα κάνεις την ποινή σου. Κατά τα άλλα, η βραδιά ήταν μια σχολική συναυλία και μάλιστα πολύ κάτω του μετρίου

Αν δεν ξέρετε από μουσική, ρωτήστε κάποιον να σας πει για να μην γράφετε ανοησίες και εκτίθεστε. Δεν είναι καν μουσικό σχολείο! Ούτε τζαζ έπαιξαν τα παιδιά. Έπαιξαν και τραγούδησαν ραπ, ποπ, μουσική από μιούζικαλ, αυτά. Μια χαρά ήταν - δεν ξέρω τι περίμεναν κάποιοι και απογοητεύτηκαν - και κρατάω ότι ένα απλό σχολείο ψάχνει να δείξει τη δουλειά του προς τα έξω. Το δικό μας μουσικό σχολείο γιατί δεν κάνει ανάλογες εκδηλώσεις που έχει και πολύ ανώτερα σύνολα; Ο κύριος διευθυντής ακούει;

Αγαπητό arcadiaportal το ναδημοσιεύεται κείμενα που σας δίνουν χωρίς αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θίγει και την αξιοπιστία σας και δεν ενημερώνει σωστά. Σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο για μουσική τζαζ αυτό που ακούσαμε,σε καμία περίπτωση δεν ήταν η μεγαλύτερη Η μπάντα της Αγγλίας.. επρόκειτο για μία σχολική μπάντα με παιδιά κάνουν 1-2 χρόνια μουσική, και με ένα μουσικό αποτέλεσμα αντίστοιχο του ελάχιστου χρονικού διαστήματος με το οποίο ασχολούνται με την τέχνη της μουσικής..

Το μουσικό απόσπασμα του βίντεο είναι ενδεικτικό για να καταλάβει κανεις ότι ο τίτλος του άρθρου στρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα... Δυστυχώς ο ίδιος τίτλος ήταν και στη διαφήμιση αυτής της συναυλίας με αποτέλεσμα όσοι επιζητουσαμε μία βραδιά με ποιοτική τζαζ μουσική να απογοητευτούμε.... Οι διοργανωτές δεν χρειάζεται να απογοητεύουν έτσι τον κόσμο που αναζητά να ακούσει μία διαφορετική μουσική από αυτή τη στιγμή ας προβάλλεται... Εκτός αν και οι ίδιοι είναι τόσο αδαείς οπότε και πρέπει να ενημερωθούν άμεσα για τα μουσικά είδη...

"Η μεγαλύτερη jazz μπάντα", ήθελα να ήξερα ποιος σκέφτηκε να βάλει αυτόν τον τίτλο.....

@ jazz lover, εσύ γράφεις ανοησίες και εκτίθεσαι. Η αφίσα γράφει «μουσικά σχήματα Jazz» και στα δελτία τύπου έλεγαν για την «μεγαλύτερη Jazz μπάντα της Αγγλίας. Και αυτό πήγαμε να ακούσουμε. Αλλιώς δεν θα πηγαίναμε. Εξαπάτηση και παραπλανητική διαφήμιση λέγεται αυτό...

Κοίτα που έχει η Τρίπολη εξειδικευμένο κοινό στην τζαζ. Εδώ κάνουμε αμάν να δούμε εκδήλωση χωρίς τον κατσιγιαννη και τώρα δεν σας κάλυψε η εκδήλωση. Οκ τι να πω.

Είναι ντροπή να βρίζεις κάποιος που ήρθανε αφιλοκερδώς δωρεάν για τον κόσμο! 60 άτομα μπάντα από Αγγλία! Παίξανε τζαζ ποπ κλασικά κομμάτια! Και εμείς τους βρίζουμε τον στιγμή που μόνο σε πανηγύρια πάμε και χορεύουμαι την συμπεθέρα! Έχει δίκιο ο δήμαρχος Παυλής ο Τρίπολητσιοτης μόνο νταούλια και γουνοπουλα θέλει!

Συνηθισμένο οι Τριπολίτες να έχουν εξειδικευμένη γνωμη για ολα! Θα πρεπε να ειχε εισιτήριο η εκδήλωση για να την εκτιμήσουν. Στην τελική τι ζητούν? Ματια ειχαν να δουν στην αφισα πως επρόκειτο για ΣΧΟΛΕΙΟ. Και οχι, το μουσικο σχολείο Τρίπολης δεν εχει αντίστοιχο επιπεδο.

Ειναι ασεβεια προς το προσωπο του Νικου Φλωρου ολη αυτη η συζητηση,και ντροπιαζει την οποια προσπαθεια Φλωρου-Επιμελητηριου να γινει γνωστη η Αρκαδια,αλλα τελικα με αυτη την παιδεια και μιζερια μονο ζημια γινονται απο τις εκδηλωσεις αυτες.Ερχονται εργα θεατρικα ποιοτικα και το Θεατρακι ειναι αδειο,ερχονται μουσικα σχηματα αδεια και αυτα.Τελικα μονο για γουρουνοπουλα και κλαρινο ειμαστε και μην μας κακοφαινεται,η μιζερια και η κατασταση αυτης της πολης!!

Θα ήθελα να συγχαρώ το επιμελητήριο για την ιδέα. Το επιχειρείν περιλαμβάνει όλους τους τομείς δραστηριοτήτων και περιμένουμε κι άλλες ανάλογες δράσεις και με άλλους καλλιτέχνες του τόπου μας, έχουμε πολλούς. Η ανάδειξη ενός εικαστικού είναι σημαντικό βήμα. Για μένα το σχολείο πρόσφερε μια ευχάριστη βραδιά και θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι μαθητές εκεί για να μιλήσουν με τους συνομηλίκους τους και να ανταλλάξουν απόψεις, δεν είναι όλοι σε διακοπές. Θα συμφωνήσω με τον jazz lover ότι τα μουσικά σύνολα της πόλης είναι πολλά και μπορούν να προσφέρουν ανάλογες εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας.

Δεν νομίζω ότι θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν με την κριτική. Απλώς τα πράγματα πρέπει να περιγράφονται σωστά και όχι να ακούμε ή να διαβάζουμε υπερβολές τύπου "η μεγαλύτερη τζαζ μπάντα" γιατί δεν κάνει καλό σε κανέναν. Ούτε αυτοί που θέλουν να ακούσουν μια συγκεκριμένη μουσική εντυπωσιάζονται αφού δεν είναι αυτό που τους κάνεις να περιμένουν, ούτε οι συντελεστές δικαιώνονται γιατί δεν τους παρουσιάζεις με την πραγματική τους ιδιότητα. Συμφωνώ ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται σε ποιοτικά θεάματα, παράδειγμα η χθεσινοβραδινή παράσταση. Όμως, η υπερβολή δεν παιδεύει το κοινό.

Κύριοι δεν εκφράζεται την παιδεία και τον πολιτισμό σας όταν προσβάλλετε τους καλλιτεχνες και γκρινιαζετε για μια εκδήλωση που παρακολουθήσατε δωρεάν και μάλιστα με προσφορά μπουφέ και χωρίς καμία επιβάρυνση ! Απορω....

Με την έλλειψη ευγένειας και παιδειας που έχετε μερικοί αποθαρρύνετε οποιονδήποτε θελήσει να κάνει κάτι διαφορετικό σε αυτον τον τόπο. Για αυτό και ποτέ δεν θα φτάσετε να ακούσετε αυτα που ονειρευεστε γιατι με το καλημερα εισαστε κακοπροαιρετοι και γκρινιάρηδες. Μείνετε με τα πανηγύρια του σκόρδου και της πατάτας γιατί μόνο με αυτά δεν γκρινιάζετε επιτέλους!!!

Με την έλλειψη ευγένειας και παιδειας που έχετε μερικοί αποθαρρύνετε οποιονδήποτε θελήσει να κάνει κάτι διαφορετικό σε αυτον τον τόπο. Για αυτό και ποτέ δεν θα φτάσετε να ακούσετε αυτα που ονειρευεστε γιατι με το καλημερα εισαστε κακοπροαιρετοι και γκρινιάρηδες. Μείνετε με τα πανηγύρια του σκόρδου και της πατάτας γιατί μόνο με αυτά δεν γκρινιάζετε επιτέλους!!!

@Arkas@Έλεος....είστε εκτος θέματος....ψαξτε το λίγο γιατι εχετε σοβαρό θέμα με την αντιληψή σας, σαφή και απλα ελληνικά γραφουμε μπορειτε να τα διαβάσετε και κυρίως να κατανοήστε? για προσπαθηστε παλι αλλη μια φορά!

Όλοι εσείς που φωνασκειτε πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σας είστε μαλλον αυτοί που γκρινιάζετε ότι στην πόλη μας δεν γίνεται αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις Αλλά όταν αυτές γίνονται βγάζετε την κεκαλυμμένη σας υπεροψία και τον κόμπλεξισμο σας και κουνάτε δεικτικα το χέρι στους διοργανωτές Οκ δεν ήταν και τόσο τζαζ τα τραγούδια αλλά γιατί να σταθείτε εκεί με τέτοια εμμονή αντί να απολαύσετε την βραδιά σε έναν χώρο που σπάνια χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις τζάμπα+μπουφέ Η πόλη μας είναι ο τελευταίος Νομός στην Πελοπόννησο που αξιοποιεί τον πολιτισμό για τον τουρισμό

Σαν δε ντρέπονται οι απατεώνες Τουλάχιστον Ζήτησες τα χρήματα σου πίσω;

....καταραμένα ακουστικά δεν θέλω πια ν'ακούω τζαζ, είμαι απ'τη Τρίπολη... Τζίμης Πανούσης, Πυγολαμπίδα

Προς τους «υπερασπιστές» της εκδήλωσης: όσοι διαμαρτυρήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν κυρίως για την παραπλανητική καμπάνια και όχι για την εκδήλωση αυτή καθαυτή. Η σωστή επικοινωνία είναι τεράστιο πρόβλημα στην πόλη και δημιουργεί τέτοια και πολλά άλλα παρατράγουδα. Όπως το πρόσφατο, με την προβολή των εκδηλώσεων του φεστιβάλ και την εύλογη αγανάκτηση της Ρουγγέρη. Ο Δήμος, οι περισσότεροι φορείς αλλά και ιδιώτες, αδιαφορούν για τη σωστή προβολή και επικοινωνία όσων διοργανώνουν. Άστοχες ενέργειες, προχειρότητες, ερασιτεχνισμοί, πλήρης έλλειψη αισθητικής και σωστών ελληνικών. Και ιδού το αποτέλεσμα

Αν όμως μετά από χρόνια κανένα από αυτά τα αγοράκια γίνει ο επόμενος Robbie Williams θα τον προσκυνάτε χαχαχα

Ξαφνικά όλα τα λιγδοτάμπαρα και τα ταγάρια έγιναν ειδικοί στο να κρίνουν τι είναι μουσική jazz και τι όχι, λες και την άκουγαν από τα βοσκοτόπια που έβοσκαν τα πρόβατα και τα γίδια ή από τις στρούγκες που έπηζαν τη μυτζήθρα. Παιδιά, γυρίστε πίσω στις αγαπημένες σας ασχολίες, φραπεδιά και τσιγαρούμπα σε κανα Del Mar (και πολύ σας πέφτει αν κρίνει κανείς την τραγίλα σας) και αφήστε τις κριτικές περί jazz μουσικής σε κανέναν που ξέρει πέντε πράγματα. Δεν είναι όλοι για όλα, ΟΚ;

Έγιναν όλοι ειδήμονες στη μουσική και την διοργάνωση εκδηλώσεων...Γέμισε ο κόσμος με κομπλεξ και κατινιά!Μάθετε να εκτιμάτε μερικά πράγματα!Όλα ηταν υπέροχα!Ο κ.Φλώρος έδειξε για ακόμη μια φορά τον πολιτισμό που κουβαλά μέσα του.

Ποιός είσαι εσύ που θα κρίνεις;;Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθε άσχετος και να υπαινήσεται όποια αρλούμπα του έρθει στο κεφάλι και να προσβάλλει προσωπικότητες και συνειδήσεις!Έχετε περάσει τον άνθρωπο,λαικό δικαστήριο!Απορώ που ασχολείται και βοηθά τον τόπο του!Αλλά μια ζωή σε αυτό τον τόπο να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα!Ξυπνήστε επιτέλους!

Ο άλλος λέει: "μια χαρα ήτανε"....μα ναι...φυσικά ήταν μια χαρά για μια συναυλια παιδιών 13 χρόνων με μονοετή ή 2ετή μουσική εμπειρια.Για όσους τώρα επιμένουν να έχουν θέμα κατανόησης (και πριν αναλάβει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό την περίπτωση τους) εξηγούμε ότι η διαφήμιση της συναυλίας αυτής υπονοούσε ότι θα κάνουμε 30χλμ για να ακούσουμε κάτι ποιοτικότερο...όσο για τους ανεκδιηγητους που περίμεναν ότι θα μας βουλωναν το στόμα με..μπουφέ για να μην γράψουμε για το..φιασκο,καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που σκέφτονται τη σχέση τους με τον πολιτισμό (που έχουν και άποψη να κρίνουν!!!!)

Πολλά τα σφάλματα στη διοργάνωση της εκδήλωσης και το άρθρο μοιάζει σαν να γράφτηκε από κάποιον που δεν ήταν εκεί. Καλοπροαίρετα θα κρίνω την καλή διάθεση του Επιμελητηρίου αλλά να σημειώσω ότι η σωστή διαφήμιση και προώθηση οδηγεί στα σωστά αποτελέσματα. Επίσης, ποιος ο λόγος της βράβευσης των κυριών; Κανένας δεν μας εξήγησε. Ούτε ήταν μια βραδιά αφιερωμένη σε κάτι για να καταλάβουμε γιατί βραβεύτηκαν. Η αντίδραση της κας Φιλίνη τα είπε όλα. Φάνηκε παράταιρο. Τέλος, γιατί δεν γινόταν διερμηνεία για τους Άγγλους που παρακολουθούσαν χωρίς να καταλαβαίνουν;

Επειδή, α) στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους εμπλεκόμενους, στο παρελθόν είχε γίνει εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, και β) μια τιμώμενη κυρία, στο βίντεο (10:40) αναφέρεται ρητά σε «πολιτιστική διπλωματία», θα ήθελα να ρωτήσω αν η εκδήλωση συνδέεται με κάποιον τρόπο με το Ινστιτούτο αυτό και επίσης αν συνδέεται με αυτό ο κύριος Φλώρος και αν ναι, με ποιο τρόπο. παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιο για να ενημερωθούμε σχετικά. Ευχαριστώ πολύ.

Η περσινή εκδήλωση έγινε με αφορμή ένα κονσέρτο κλασικής κιθάρας που όλη την οργάνωση την είχε αναλάβει ο Νίκος Φλωρος.Το Ινστιτούτο προέκυψε λόγω της φιλίας του με την τότε αντιπρόσωπο του Ινστιτούτου Νικολέττα Πλατανιτη.Ετσι αλλιώς όλοι έχουν αποχωρήσει από αυτό λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την απάτη του Tom Hanks και έτσι όσοι το υποστήριζαν έχουν φύγει από αυτό.Περσινα ξινά σταφύλια.Μακαρι να δούμε νέα πράγματα και σίγουρα Ο Νίκος ο Φλωρος λόγω της σοβαρότητας του υποσχέθηκε ότι θα θεσμοθετήσει ένα διεθνές φεστιβάλ στα σπήλαια Καψια.Αναμενουμε λοιπόν!

@ alkis, ευχαριστώ για την ενημέρωση και χαίρομαι για την αποστασιοποίηση από το Ινστιτούτο. Κάποιοι το έλεγαν έγκαιρα από τότε πως πρόκειται για απάτη, αλλά οι υπόλοιποι μας χαρακτήριζαν μίζερους και κακοπροαίρετους... Αναμένουμε λοιπόν τις πρωτοβουλίες του κ. Φλώρου

Μπράβο στα παιδάκια που ταξίδεψαν για να παίξουν τη μουσική που ξέρουν να παίζουν. Και μέχρι εδώ φτάνουν τα μπράβο, γιατί από κάθε άλλη άποψη κάθε τι άλλο ήταν κωμικοτραγικό. Τώρα όσοι προσπαθούν να φιμώσουν τη δυσαρέσκεια των θεατών με "επιχειρήματα" περί βλαχιάς και χαμηλής διανοίας, μάλλον την αυτοκριτική τους κάνουν...

Αν ζητάτε ενημέρωση χρησιμοποιώντας τέτοιους υπαινιγμούς, το ερωτημά σας χρειάζεται και το όνομα αυτού που το υποβάλλει. Περιμένουμε το ονοματάκι σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.