Για 162 ψήφους έχασε τη δεύτερη έδρα στην Αρκαδία η Νέα Δημοκρατία

Για 162 ψήφους έχασε τη δεύτερη έδρα στην Αρκαδία η Νέα Δημοκρατία

Ιούλιος 09, 2019 - 13:13
22 σχόλια

Η Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία με ένα ψηφοδέλτιο που αρχικά θεωρείτο «αδύναμο», κατόρθωσε να λάβει περισσότερες ψήφους από ό,τι το 2015. Όπως φαίνεται, οι ψηφοφόροι συμμερίστηκαν τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση στα ψηφοδέλτια ανά την Επικράτεια.

Τι έγινε, όμως, με τη δεύτερη έδρα στην Αρκαδία; Και κατά πόσον ήταν τελικώς εφικτός αυτός ο στόχος;

Η Αρκαδία είναι τριεδρική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε έδρα πρέπει να συγκεντρώσει το 33,3% του εκλογικού σώματος. Η Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία έλαβε ποσοστό 42,57%, δηλαδή 9,57% πάνω από το 33,3%. Το Κίνημα Αλλαγής στην Αρκαδία έλαβε 10,81%. Αν το Κίνημα Αλλαγής είχε λάβει 9,50% και η ΝΔ είχε λάβει 162 ψήφους ακόμα, η δεύτερη έδρα θα ήταν δική της στη δεύτερη κατανομή και θα την έχανε το Κίνημα Αλλαγής.

Στις εκλογές και στην... ιστορία, πάντως, δεν υπάρχει το «τι θα γινόταν αν». Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και η ΝΔ στην Αρκαδία πέτυχε συνολικά στους στόχους της, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον σκληρό αγώνα που έκαναν όλοι οι υποψήφιοι.


22 Σχόλια

Αυτα στον Βλαση να τα πειτε που εφτιαξε ενα ψηφοδελτιο για να εκλεγει ο ιδιος και ο Κωσταντινοπουλος

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΕΙ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ.Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ

Άρα εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι με το προσαρμοσμένο στα μέτρα του Βλάσση ψηφοδέλτιο η ΝΔ κατάφερε να βγάλει τον Οδυσσέα.

Εδώ που τα λέμε προτιμότερος ο Οδυσσεύς που μοχλεύει και την όσμωση του κεντρώου χώρου χωρίς Μανιάτη και Γρηγοράκο, αντί του ολίγιστου Κατσίρη.

ΠΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ 15-20 ΗΜΕΡΩΝ;ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9-12 ΜΗΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΥΚΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.

Παρακαλώ να το γράψετε ορθά: Για την β έδρα η ΝΔ ήθελε να πάρει διαφορά πανω απο το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ. δηλ. ακόμη 1,3% δηλ. 805 ήτοι επιπλέον της διαφοράς που υπάρχει. Αυτό είναι το ορθό.

@15:07 - Πολύ σωστά. Άρα απείχε αρκετά από την δεύτερη έδρα. Θα συμφωνήσω όμως με τον Προβοκάτορα. 1.000 φορές ο Κωνσταντινόπουλος από τον Κατσίρη. Αν ήταν η Λυτρίβη δεύτερη να στενοχωριόμασταν. Ο Κατσίρης όμως;

Η δεύτερη κατανομή γίνεται με τα αδιάθετα όλης της Ελλάδας.... Εκτός αν ισχύει άλλος νόμος στο τατουλισταν

Εσείς οι κακεντρεχείς δεν ντρέπεστε να μειώνετε ανθρώπους που έκαναν την προσπαθειά τους και απλά δεν κατάφεραν να εκλεγούν; Όταν καταφέρετε να μπείτε και εσείς σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο τότε να συγκριθείτε μαζί τους. Τώρα κρυφτείτε στην ανωνυμία σας.

Ωραία μαθηματικά. Να μου πείτε τον δάσκαλό σας να του πω μπράβο. Αν ο άλλος είχε λιγότερα θα ήθελαν 160 ψήφους. Αν ο άλλος είχε περισσότερους πόσους ψήφους θα ήθελαν!!! Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

Δεν το λέτε σωστά. Το σωστό είναι από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ πήρε 10,81 η ΝΔ ήθελε επιπλέον 1.55 επιπλέον από αυτό που πήρε Στους 60009 ψηφίσαντες (έγκυρα)πόσο είναι;

ρε ανώνυμε ξερόλα, η δεύτερη κατανομή είναι αυτή με βάση τα αδιάθετα υπόλοιπα και στις τριεδρικές η κατανομή των εδρών είναι αναλογική.

@17:17 Εσύ βρε καμμένε που μιλάς για ανωνυμία έχεις βάλει το όνομά σου; Ναι, σε σένα που κοιτάς σα χάνος μιλάω, που δεν είσαι κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία σου και κατακρίνεις τους άλλους

@anonymous 09/07/2019 17:22 Ωραία νέα Ελληνικά, να μου πεις το δάσκαλο σου να του πω μπράβο. Η ψήφος είναι θηλυκό δεν είναι ο ψήφος ρε αγράμματε.

Δε μου λε ρε Παύλο, το θηλυκό του χάους γιατί πέφτει για δεύτερη μέρα μετά τον θρίαμβο του νεοφιλελευθερισμού;

@18:50 Σε πείραξε που σε είπαν κακεντρεχή; Να σταματήσεις να είσαι αν σε πειράζει

Μήπως το θηλυκό του χάους προτιμούσε το τσογλανάκι από τον Κούλη; Εεεε; Παύλο, περιμένω απάντηση.

Οι δικηγόροι Όταν θέλουν να υπερασπιστούν έναν ένοχο προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο αντίδικος είναι αναξιόπιστος. Το ίδιο κάνουν συνέχεια και οι πολιτικοί. Το θέμα δεν είναι αν έγραψα τους αντί για τις αλλά ότι βγάζετε ψευδείς ειδήσεις. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 131.000 άρα το 1,5% είναι 1965. Ακόμα και στους 60.000 ψηφίσαντες είναι 900. Το 40% του πρώτου κόμματος είναι 20% των εγγεγραμμένων. Άρα Πρώτο κόμμα είναι η αποχή με 50%.

@20:46 - Απογοητεύτηκαν οι αγορές που έχασε ο Αλέκσης...Καταρρέει ο καπιταλισμός...

Για να έβγαζε η ΝΔ 2 έδρες έπρεπε να πέσει το ΚΙΝΑΛ στο 9,5%, δηλαδή να πάρει 787 λιγότερες ψήφους και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η ΝΔ να πάρει 162 επιπλέον. Το άλλο σενάριο ήταν να πάρει η ΝΔ 950 περισσότερες ψήφους (στους ίδιους ψηφίσαντες 60009) ή να ψήφιζαν περίπου 800 άτομα επιπλέον και όλοι τους να ψήφιζαν ΝΔ. (στατιστικά απίθανο) Άρα όλο το άρθρο σας δεν στέκει ούτε σαν σενάριο ή σαν πιθανότητα

Το αρθρο λαμβανι υποψιν το μπονους των 50 εδρων που η ΝΔ πηρε ως πρωτο κομμα (νομιζω παει στην Γ κατανομη) ? Μπορει καποιος να απαντησει υπευθυνα και να εξηγησει στα σιγουρα πως λειτουργησε ο εκλογικος νομος με παραδειγμα για να μαθουμε επιτελους πως λειτουργει?

ΤΩΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ 162 Ή 600 Ή 800 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΨΗΦΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΡΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΟΜΟ.ΔΕΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΑΣ ΝΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ,ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.