Νόμιμες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Σέχι στην Τρίπολη (pics)

Νόμιμες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Σέχι στην Τρίπολη (pics)

Ιούλιος 03, 2019 - 11:06
24 σχόλια

Αρκετά συχνά έχει απασχολήσει την κοινωνία της Τρίπολης το θέμα της νομιμότητας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που τοποθετούνται σε ταράτσες κτιρίων εντός του αστικού ιστού.

Οι κάτοικοι διχάζονται, μιας και οι ιδιοκτήτες των κτιρίων όπου έχουν τοποθετηθεί κεραίες πρεσβεύουν ότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ότι η κεραίες δεν «απειλούν» τους κατοίκους με οποιαδήποτε τρόπο, ενώ από την άλλη οι κάτοικοι ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται τόσο με συγκεντρώσεις όσο και σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων επισημαίνοντας ότι η τοποθέτηση των κεραιών επιβαρύνει την υγεία τους.

Όπως αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές επιτρέπεται δεδομένου ότι τηρούνται τα θεσπισμένα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ακτινοβολία σε όλα τα γειτονικά σημεία στο σταθμό κεραιών, όπου υπάρχει ανθρώπινη πρόσβαση.

Παρόλα αυτά μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκληθεί για την κεραία που βρίσκεται σε ταράτσα τριώροφου κτιρίου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη και στον κ. Νικόλαο Βλάσση, ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το 2017  οι κάτοικοι στην περιοχή Σέχι έκαναν λόγο για  προβλήματα που προκαλούνται από τις κεραίες στην καθημερινότητά τους υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτησή τους είναι παράνομη, ζητώντας την απομάκρυνσή τους.

Ύστερα από έγγραφη καταγγελία των πολιτών της περιοχής  Σεχίου Τρίπολης και  για να εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί «κίνδυνο» για τους κατοίκους, πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική εξέταση και έγινε αυτοψία η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης στις 26.6.18, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη της εγκατάστασης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Όπως ο νόμος ορίζει για το ζήτημα, ενημερώνεται η Εισαγγελία στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων και η Πολεοδομία, η οποία είναι αρμόδια για την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών κεραιών. Σημειώνεται ότι η Πολεοδομία μπορεί επίσης να διατάξει αυτεπάγγελτα την κατεδάφιση παράνομων κεραιών ή κατασκευών κεραιών που δεν λειτουργούν.

Κατά τη διαδικασία έγινε αυτοψία στον σταθμό της βάσης της εταιρίας που έχει τοποθετήσει τις 4 κεραίες.

Στην αναφορά του ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Τρίπολης αναφέρει:

Δεν κινήσαμε ποινική δίωξη διότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τη μη νομιμότητα της εγκατάστασης. Από την διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση προέκυψε ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες καθώς επίσης και ότι οι μετρηθείσες εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ήταν σύμφωνες με τα προβλεπόμενα στην χορηγηθείσα άδεια.

Κατόπιν τούτων, η εισαγγελία έκρινε ότι δεν έχει τελεσθεί κάποια αξιόποινη πράξη στην υπό κρίση περίπτωση.

Οι παραπάνω αποφάσεις δικαιώνουν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι κεραίες και βάζουν τέλος στο «ξήλωμα» της εγκατάστασης που είχαν ζητήσει οι κάτοικοι.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ArcadiaPortal.gr o κ. Νικόλαος Βλάσσης αναφέρει:

«Έχοντας δεχθεί λάσπη και ασύστολα ψεύδη εδώ και δύο χρόνια εγώ και η οικογένειά μου από άτομα παντελώς άσχετα με την τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες, υπερφίαλους λασπολόγους με επιχειρήματα εντελώς γελοία, είμαστε απόλυτα δικαιωμένοι ηθικά με αυτό το πόρισμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μας στάθηκαν και δεν υπέκυψαν στα ψεύδη και στη δυσφήμιση που έχουμε υποστεί και για τον ακέραιο χαρακτήρα τους. Ακόμα και αμίλητοι δώσαμε ένα μάθημα στους συκοφάντες μας. Με εκτίμηση και αγάπη σε όλους, ακόμα και αυτούς που βιαστικά και παρασυρμένοι αποφάσισαν με την υπογραφή τους να διαλέξουν το δίκαιο και το άδικο. Το δίκαιο και το ορθό σύμφωνα με το πόρισμα τις εισαγγελίας Τρίπολης είναι με το μέρος το δικό μου και τις οικογένειάς μου. Η αλήθεια θα νικά πάντα το ψεύδος. Και η Δικαιοσύνη μπορεί να καθυστερεί, αλλά πάντα έρχεται. Ελπίζω κάποιοι πέρα από το μάθημα τούς, να λάβουν και να κατανοήσουν το μήνυμά μου. Σας ευχαριστώ πολύ».


24 Σχόλια

Θέλω το παππού να ακούσω. Με την gizela που ξέραν τα όρια εκπομπηςψτου Βελγίου. Και τις Ζιμπάμπουε. Παππού!!!!!! Φέρε Τσαμουλο.

Σε αντίστοιχη κεραία σε άλλο κτίριο στο κέντρο της πόλης, σε προσπάθεια κάποιων ιδιοκτητών να τη διώξουν, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας έστειλε εκπρόσωπο της ο οποίος στην προσπάθεια να μεταπείσει τους κατόχους δήλωσε. « Άμα την πάρουμε και την πάμε απέναντι θα πεθάνετε όλοι εδώ.» Και φυσικά αύξησε και το ενοίκιο για να μεταπείσει πολλούς από αυτούς. Αυτά...

Και ως προς τη νομιμότητα... όλες παράνομες είναι. Δεν έχουν περβαντολλογικές ή άλλες άδειες αλλά το κράτος κάθε τόσο βγάζει απόφαση για παράταση προσκόμισης των αδειών για τη νομιμοποιήσης τους.

"Λέω" μην εκτίθεστε με αυτά που λέτε. Είσαι γνωστό τρολ απο τότε. Κυρία ρούφηξε το αυγουλακι σου. Και άφησε τα παραμύθια για το τι είπε η εταιρεία με εκπροσώπους της. Ξυπνήσαμε άστο. Άλλαξε σπίτι είσαστε και πολύ.

Ωωωρεεεεεε γέλια. Που είναι οι επιστήμονες τού σεχιου!!!!!!!!! Μέτρησε ρεεειιιι με τα κινητά σας. Χα χα χα.

Τα άτομα που έκαναν όλα αυτά. Να ξέρουν ότι πίσω έχει η αχλαδα την ουρά. Και στην δήλωση του ο Νικόλας ηταν άρχοντας. Τι να τους πείτε ρε εσείς των ανθρώπων που είναι κυριλέ. Άντε μπράβο! Μέχρι και για αυτούς που υπόγραψαν ωραία τα είπε.

δηλαδη θέλουμε όλοι κινητά ,αλλά οι κεραιες να είναι κάπου αλλού; δεν γίνεται ,είναι η συνέπεια της "προόδου¨της τεχνολογίας

Μπράβο Νικο. Αξιοπρεπή απάντηση. Εμάς που δεν υπογράψαμε δεν μας μιλάνε οι επιστήμονες. Ζηηηηλλλλλειαααααάααα!

Και πριν από 20 χρόνια ο αμίαντος έμπαινε σε όλα τα οικοδομικά υλικά και ο μόλυβδος στα χρώματα που βαφαμε τα σπίτια μας. Το τι είναι τώρα νόμιμο δεν έχει και πολύ σημασία γιατί σε 20 χρόνια θα σας λένε ότι είναι καρκινογόνο. Και τότε Νικόλα θα κλαις. Αλλά δεν σε νοιαζει και πολύ γιατί από ότι γνωρίζω δεν μένεις στο συγκεκριμένο σπίτι. Δεν με νοιάζει ούτε κι εμένα γιατί είμαι πολύ μακριά από κεραίες ευτυχώς.

Αυτά που λέγανε κάποιοι τα σκέφτονται τώρα καθόλου? Που ρίχνανε κατάρες και τρέχανε στους παπάδες και τους δεσποτάδες! Να βγούνε να ζητήσουν συγγνώμη από αυτούς που δεν υπογράψαμε και μας έκαναν μπουλινκ. Που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στην ζωή τους. Αλλά τα ξέρουν και όλα. Ήρθε ο άλλος από το Γαλάτσι να το παίξει πονηρός. Που είναι τώρα? Η ενορία έχει πρόβλημα. Κοιτάξτε την δουλειά σας ΕΑΝ υπάρχει. Και μην ενοχλείται τους άλλους.

Το ότι εγώ τον βλέπω κάθε μέρα. Το citroen είναι παρκαρισμένο απ έξω. Τα παιδιά του τα βλέπω! Το ένα πάει ακαδημία σημαίνει η ότι εγώ βλέπω φαντάσματα η κάποιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν. Κόψτε πρώτα το τσιγαράκι και αφήστε τα αλλά.

Φάγατε φολα μερικοί. Το ευχαριστήθηκα!!!!!! Ήτανε που περιμένατε το δικαστήριο!!!

12:45 Εσύ καλύτερα να αλλάξεις χώρα, γιατί αυτή στην οποία βρίσκεσαι ξεφτιλίζεται από κάτι αγράμματα στουρνάρια σαν και σένα που έχουν και άποψη για όλα

Να λάβει επίσημη θέση ο Νικόλας και οι παπάδες! Α, να πάρει θέση και ο κύριος που έλεγε τότε οτι το αυτοκίνητό του δεν έπαιρνε μπροστά επειδή η μίζα επηρεαζόταν από την ακτινοβολία...

Αντιλαμβάνομαι το λόγο, που ενώ εκθέτω ένα γεγονός, όπως θα μπορούσα πολλά άλλα, εσύ προβαίνεις σε χαρακτηρισμούς προς εμένα...ο κόσμος κρίνει. Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας είναι σοβαρό θέμα που ούτε εγώ αλλά και ούτε εσύ μπορούμε να το κρίνουμε φυσικά. Καλή σου μέρα.

ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΗΘΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ . ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ VOLT ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΗ.

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ VOLT ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΥΧΗ

Κ ΠΑΥΛΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ. ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ Η ΕΥΧΕΛΑΙΟ Η ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ

Φιλε DHMHTRHS με ανησυχήσε ότι τους παρακολουθείς πες μού το παρατσούκλι σού είναι ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ? ΡΕ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΣΑΙ?

Φιλε DHMHTRHS με ανησυχήσε ότι τους παρακολουθείς πες μού το παρατσούκλι σού είναι ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ? ΡΕ ΔΕΝ ΈΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΣΑΙ?

ΝΙΚΟΛΑΣ= ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ. ΑΤΑΚΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ. ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ 90s. ΑΡΕ ΦΙΛΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΚΟΣΜΟ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΝΗΘΙΚΟ. ΖΗΛΙΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.