Κεφάλαιο Τατούλης: Το μεγάλο ερωτηματικό

Κεφάλαιο Τατούλης: Το μεγάλο ερωτηματικό

Ιούνιος 26, 2019 - 11:21
16 σχόλια

Ένας μήνας πέρασε από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών που είχε δώσει κατ' αρχάς τη νίκη στον Πέτρο Τατούλη και στη «Νέα Πελοπόννησο». Αποτέλεσμα που ανετράπη την επόμενη Κυριακή, όταν αναδείχθηκε περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας ύστερα από σκληρή μάχη και πάντως με ισάριθμες έδρες για τις δύο παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη του ήττα στην πολιτική του καριέρα, αφού η διαγραφή του το 2008 από τη ΝΔ, όταν είχε χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή «συνένοχο για τα νεοδημοκρατικά δεινά» και είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Καραμανλής ήταν «απόλυτα και πρωταρχικά υπεύθυνος για όλες τις κυβερνητικές επιλογές, πολιτικών και προσώπων», επιρρίπτοντάς του ευθέως ευθύνες για την εξέλιξη υποθέσεων που είχαν πλήξει τότε την κυβέρνηση, μόνο ως ήττα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ύστερα και από τις αποκαλύψεις περί φουσκωμένων πλεονασμάτων και πλασματικών στοιχείων που επί Καραμανλή και Αλογοσκούφη λάμβανε η ΕΕ, με τα ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα μας που όλοι γνωρίζουμε.

Πολλά πράγματα μπορεί κάποιος να καταλογίσει στον Π. Τατούλη. Έλλειψη οξυδέρκειας, επαφής με την πραγματικότητα ή άρνηση ανάληψης ευθύνης, όμως, όχι.

Οι νέοι κανόνες που έχει θέσει η απλή αναλογική προτάσσουν συνεννόηση, σύμπλευση και διάλογο. Στην παρουσία του στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Πελοποννήσου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Πέτρος Τατούλης έχει επικεντρωθεί στο να υπογραμμίζει συνεχώς την ανάγκη της συνεννόησης ανάμεσα στις παρατάξεις για το καλό της Περιφέρειας. Παράλληλα, δηλώνει με κάθε τρόπο οτι θα είναι παρών από τη νέα θέση στην οποία τον τοποθέτησε η βούληση του πελοποννησιακού λαού, προκειμένου, όπως υπογραμμίζει, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

Ως προς τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Πέτρος Τατούλης κρατά αποστάσεις. Δεν παίρνει θέση, δεν προβαίνει σε δηλώσεις, δεν υποστηρίζει τη μία ή την άλλη άποψη ή τη μία ή την άλλη πολιτική θέση. Τίποτε ανακόλουθο, τίποτε διαφορετικό από την πεποίθηση που διατρανώνει ολα αυτά τα χρόνια, ότι οι θεσμοί πρέπει να υπηρετούνται από τους εκπροσώπους τους με διάκριση.

Ωστόσο, παρακολουθεί διακριτικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πυρήνες οι οποίοι τον θέλουν εγγυητή και ρυθμιστή, όμως ο ίδιος κρατάει εξαιρετικά χαμηλούς τόνους ως προς τις βουλευτικές εκλογές.

Όχι, όμως, και ως προς τα ζητήματα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στη σημερινή (Τετάρτη 26/6) συνεδρίαση αναμένεται, εφόσον υπάρξει απαρτία, να συζητηθούν και να απαντηθούν οι δηλώσεις του νέου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα: «Παρακαλώ το ΠεΣυ να συνεδριάσει ως ένα υπηρεσιακό συμβούλιο και να μην κατανείμει πόρους γιατί προγραμματικές που δεν υπακούουν στην παραγωγή την ανάπτυξη και τον ουσιαστικό πολιτισμό δεν πρόκειται να τις υλοποιήσω».

Γενικά στα αυτοδιοικητικά συμβούλια, οι ηττημένοι, που δεν κάνουν προεκλογικό αγώνα, κάνουν διακοπές και δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις. Είτε, όσοι είναι εκ νέου υποψήφιοι, ακριβώς επειδή κάνουν προεκλογικό αγώνα, δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις. Κάτι που πάντως είναι ευθέως αντίθετο με τη λειτουργία και τον ρόλο των αυτοδιοικητικών συμβουλίων, δημοτικών ή περιφερειακών, που πρέπει να λειτουργούν ως το τέλος Αυγούστου.

Το κατά πόσον ο Πέτρος Τατούλης θα έχει ρολο ρυθμιστή, μένει να απαντηθεί μετά και τις βουλευτικές εκλογές.

Γαλανιάδη Εύα


16 Σχόλια

Πάλι λάθος " Κεφάλαιο Τατουλης : Το μεγάλο μηδενικό " είναι ο σωστός τίτλος του άρθρου.

Ο Τατουλης έκανε τα ίδια λάθη που έκανε ο Καραμανλής έχασε κάπου την μπάλα έγινε αλαζονας και στα δικά μου τα μάτια εκτεθηκες ανεπανόρθωτα όταν έκανε φιέστες σε έναν προδότη. Για τον λόγο αυτό ήταν η πρώτη φορά που δεν τον ψηφισα. Καλά είναι οι διαχωρισμοί της κεντρικής και της τοπικής πολιτικής σκηνής αλλά όταν κάνεις φιέστες σε προδότες παίρνεις θέση και παίρνεις τη λάθος θέση. Ανεπίτρεπτο ο περιφερειαρχης Πελοποννήσου να μη δείχνει αλληλεγγύη στη Μακεδονία και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να κάνει τουμπεκί... Για αυτό και τον τιμωρησα στην κάλπη

Μέγα κρίμα και άδοξο τέλος για τον Τατούλη, είναι το γεγονός ότι δεν εννοεί να παραδεχτεί και να διαχειριστεί την ήττα του. Την μετεκλογική περίοδο, αποδείχτηκε λίγος, μικρόψυχος και μίζερος. Σαν παιδάκι που του πήρανε το γλυφιτζούρι. Κρίμα, γιατί έτσι αδικεί και την όποια υστεροφημία του. Τα στερνά νικάν τα πρώτα, Πέτρο

@17:58 Ούτε Βλασσοπαρεακι είμαι η ότι άλλο πιστεύεις .Κρίνοντας από τον εαυτό σου βέβαια πιστεύεις ότι όλοι έχουν αφεντικά που μας βολεύουν όταν κάτι χρειαστούμε.

Κυρίες και κύριοι «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ» για αυτό κάντε κράτει...

ΚΑΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΦΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΠΟΥ Ο ΝΙΚΑΣ ΘΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΡΙΖΑ

@08:48 Τατουλης τέλος Χαρές στους ταισμενους του τέλος Βρες αλλού να φας τώρα.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟ Τ Ε Λ Ο Σ

Πόσο γρήγορα περνά καιρος τατουλης θα είναι και πάλι περιφερειαρχης Ίνκας είναι και θα το αποδείξει α ν ι κ αν ος

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ! ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΧΙΚΑ , ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΥΣΤΕΡΑ ! ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ ! ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ , ΛΟΙΠΟΝ , ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΜΕ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.