Οι επενδύσεις, τα πεπραγμένα, η Αρκάδια από τον Χρήστο Στάικο (vid)

Οι επενδύσεις, τα πεπραγμένα, η Αρκάδια από τον Χρήστο Στάικο (vid)

Ιούνιος 22, 2019 - 20:30
17 σχόλια

Ο μύθος του “αντι-επενδυτικού” ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγεται διαρκώς αλλά τα αποτελέσματα από το 2015 έως το 2018 λένε το ακριβώς αντίθετο, σχόλιαζει ο Χρήστος Στάικος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Από το 2015 οι ξένες επενδύσεις διαρκώς αυξάνονται με τις ροές του 2018 να αποτελούν υψηλό 12ετίας αλλά και δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση των τελευταίων δεκαετιών. Ενώ στις εξαγωγές κάθε χρόνο πετυχαίνουμε συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ. Οι ΣΥΡΙΖΑ θέλει τις επενδύσεις. Υγιείς επενδύσεις, με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και σεβασμό στο περιβάλλον. Η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, του δασολογίου και η θεσμοθέτηση διαδικασιών για αδειοδότηση επιχειρήσεων ακόμα και σε μία μέρα είναι μεταρρυθμίσεις που κάναμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι εμφανής η διαχρονική διαφορά μας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όπου ακόμα και πριν την κρίση ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον πραγματικά φιλικό προς τις επενδύσεις.

Επικρατούσε ένα ασαφές και στρεβλό παραγωγικό μοντέλο με έντονα συμπτώματα διαφθοράς τα οποία εντόπισε ακόμα και η Κομισιόν στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο. Μέχρι τη μέρα των εκλογών θα μιλήσουμε με τον κόσμο και θα τον κοιτάξουμε στα μάτια. Κάναμε λάθη, υπήρξαν παραλείψεις αλλά η έξοδος από τα μνημόνια, η ρύθμιση του χρέους , ο θεσμικός προοδευτικός εκσυγχρονισμός, η αναβάθμιση του γεωστρατηγικού μας ρόλου και όλα τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μια παρακαταθήκη και μια βάση για μια καλύτερη μέρα για όλους. Μια επόμενη μέρα στην οποία θα πρέπει να συνυπάρξουν και το κοινωνικό κράτος και οι φοροελαφρύνσεις.

Η Αρκαδία είναι ένας νομός με πολλές δυνατότητες και προϊόντα που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε και για την αύξηση των εξαγωγών αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή. Θέλω και πιστεύω πως με την παρουσία μου μπορώ να συνεισφέρω ακόμα περισσότερο σε αυτήν την προσπάθεια.

Δείτε το βίντεο /ΕΔΩ


17 Σχόλια

Είναι ντροπή να αναφέρεστε σε επενδύσεις και ιδιωτική οικονομία εσείς που δεν έχετε κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή σας. Εσείς που ιδεολογικά με βάση τις κομμουνιστικόγενεις σας αρλούμπες είστε αντίθετοι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, το κέρδος την καινοτομία. Που εναντιωθήκατε σε οποία επένδυση, μικρή ή μεγάλη πήγαινε να γίνει στη ερμη τούτη χώρα. Τώρα βέβαια για χάρη της καρέκλας, φορέσατε το κοστούμι του τεχνοκράτη. Αλλά ούτε το πιστεύετε, ούτε κ σας πάει.

Μπορεί να μας πει ο κύριος Στάικος ποια είναι η εργασιακή του εμπειρία; Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα; Πως θα φέρει επενδύσεις κάποιος που δεν έχει καμία εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα; Κλασσικές αριστερές αμπελοφιλοσοφίες. Όσο για τις ξένες επενδύσεις, προφανώς θα εννοεί το λιμάνι του Πειραιά και την COSCO, που πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νύχτα και με δόντια. Αν είναι ποτέ δυνατόν να μιλάνε Συριζαίοι για ιδιωτικές επενδύσεις. Για αυτό έφαγαν μαύρο στις εκλογές.

Ο ιδ τομέας, είναι γνωστό σε όλους ότι ¨κλέβει¨τα ένσημα των εργαζομένων..... όποιος έχει δουλέψει ξέρει... Ο Μητσοτάκης έχει κολλήσει... ένσημα (τι ρουσφέτι Σημίτη και αυτό) στην Εθνική, άρα ξέρει από επενδύσεις...

Ας ασχοληθεί η χώρα μας με τον πρωτογενή τομέα που δεν έχουμε αυτάρκεια (Μέχρι και πάπιες φέρνουμε από την Βουλγαρία και Γαλοπούλες από την Γαλλία )και θα έρθουν και οι επενδύσεις .Ο Αλεξάκης θα έσκιζε τα μνημόνια και κόντρα στους ευρωπαίους δεν είχε τίποτα να αντιπαραθέσει

Ναι ενώ ο Βλάσης, ο Κωνσταντινοπουλος και οι υπόλοιποι έχουνε κοπεί στη δουλειά. Ο Σταθμός σας πείραξε. Την ουσία όσων λέει κοιτάξτε αυτό είναι κριτική. Όχι σε κάθε άρθρο που γράφει να σχολιάζετε που δούλεψε. Ο Ιούλης ή Φώφη ο Σαμαράς που δουλεψαν;

Σταικε σου έχει απαντήσει ο Κυρανακης σχετικά με τις επενδύσεις και σε γλέντησαν και στο ράδιο αρβύλα. Και το ξαναλέω. Είναι κρίμα να είσαι νέο παιδί και να γράφεις με τον ξύλινο λόγο της πολιτικής του '80.

Χαιρετίζω το υποκατάστημα ΙΚΑ - internet που διαθέτει τις καρτέλες ενσήμων Συριζαίων, τους εργάτες της βιομηχανικής παραγωγής-ορυχείων, του γιαπιου, πυλοφοριου, μυστριου, τους μνησικακους περιφερομενους που μισούν τα αντερά τους και άλλη χαρά δεν έχουν από το να στολκαρουν τον Στάικο. Όταν δε μιλάει ο Σύριζα για επενδύσεις εχετε ένα αφήγημα, τώρα κλαίτε σα να σας πήραν το μπιφτέκι. Περαστικά

Απορώ πως κάποιοι γνωρίζετε τα πάντα για την ζωή του Στάικου αλλά δε γνωρίζετε το τι συμβαίνει στη χώρα σας. Κλείστε το ΣΚΑΙ κι ανοιχτε κανα google. Κανά site της ΕΛΣΤΑΤ, της Eurostat , της Τραπεζας της Ελλάδας του φίλου σας του Στουρνάρα. Αλλά απορώ ακόμα περισσότερο, πως με μια διαφορά 9% κόβεστε τοσο πολύ για τον Στάικο και τον Σύριζα. Τέτοια λύσσα σε σχόλια ούτε σε Βλασση, ούτε σε Κωνσταντινόπουλο, αλλά ούτε και σε Παπαηλίου. Αμά σας άρεσαν ξαναψηφίστε τους. Μην μου τρελαίνεστε όμως! Χαλαρώστε λίγο!

Ψηφίζω Κυριάκο (οχι ΝΔ) αλλά επειδή προέρχομαι δυστυχώς από τον χώρο, θεωρώ πως μου πέφτει λόγος στο ποιός αξίζει να ενθυλακώνει τα χιλιάρικα κάθε μήνα χωρίς ουδεμία υποχρέωση, βουλευτής αντιπολίτευσης γαρ. Απλά και καθαρά ο πιό ηλικιωμένος έχει ανάγκη ξεκούρασης και αγρανάπσυσης . Ο πιό ι νεοι καλό είναι να συνηθίσουν στην ιδέα ότι πρέπει να δουλέψουν.

Ο Κυρανάκης εκτός από γλειφτης του Άδωνι, τι άλλα ένσημα έχει κολλήσει;

Ο Κυρανάκης έχει τελειώσει την Νομική και δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα από τα 19 του είτε ως υπάλληλος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τι πας να συγκρίνεις τώρα; Τον Κυρανάκη με τον Στάικο; Είμαστε σοβαροί;

Η μόνη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην ρευστότητα της οικονομίας είναι η πληρωμή των ενοικίων των εκλογικών του κέντρων.

Ρε μπαγάσα Χρήστο αν καταφέρεις και τα πεις όλα αυτά χωρίς να τα διαβάζεις, να μα το θεό θα σε ψηφίσω.

23.6.19 ώρα 21:49 είχα ενημερώσει εγκαίρως.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.