Νεοχώρι: Κινδύνευσε οδηγός από τα ορμητικά νερά - Πολλές ζημιές σε οικίες και οχήματα

Νεοχώρι: Κινδύνευσε οδηγός από τα ορμητικά νερά - Πολλές ζημιές σε οικίες και οχήματα

Ιούνιος 20, 2019 - 12:38
3 σχόλια

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε για ακόμα μία φορά το χωριό Νεοχώρι στον πρώην δήμο Κορυθίου την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Από την έντονη βροχόπτωση το βουνό όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Βαρσών κατέβασε μια τρομαχτική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας δήμου Τρίπολης, ποσότητα νερού, με αποτέλεσμα να «πνίξει» το χωριό.

Ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβηκε είχε ως αποτέλεσμα την παράσυρση δέντρων και άλλων φερτών υλικών τα οποία προκάλεσαν ζημιές στο νεκροταφείο του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νερό στο πέρασμά του σήκωσε την πόρτα του νεκροταφείου και προκάλεσε και άλλες καταστροφές.

Επίσης, κόπηκε και σε κάποιο σημείο ο δρόμος που οδηγεί προς το Μοναστήρι.

Ζημιές έγιναν σε οικίες, αλλά και σε οχήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής, σε 2 οικίες στο Νεοχώρι και σε δύο οικίες στη Σκοπή για την άντληση των νερών. Επίσης έγινε και ο απεγκλωβισμός ενός οδηγού ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής όταν τον είχαν περικυκλώσει τα ορμητικά νερά στην πλατεία του Νεοχωρίου.

Το Νεοχώρι και πάλι μετρά τις πληγές του, αφού οικίες και αυτοκίνητα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα ορμητικά νερά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών σε οικίες και οχήματα.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι από χθες συνεργία του δήμου βρίσκονται στο χωριό, προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να αποκαταστήσουν τα όποια προβλήματα.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ο Σωτηρακης παλι βγαζει το φιδι απο την τρυπα γιατι ο Αντιδημαρχος ο κοντοχωριανος τους ειναι παλι θεατης στο ιδιο εργο....Ο Πλημμυρας Αντιδημαρχος

Όσο η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ δεν τιμωρείται, ο κόσμος θα πνίγεται. Οι φράσεις "ελα μωρέ τώρα πάλι γκρινιάζουν", "το φαινόμενο ήταν ακραίο", "ποιός να μας τιμωρήσει", έχουν γίνει μόνιμες από το στόμα τους. ΜΙΑ φορά να τιμωρηθεί ΕΝΑΣ κύριοι Δικαστές, όλοι θα μπουν στη θέση τους. Εκεί βασίζοντε και δεν κάνουν τίποτα! 10 φορές απο το 2016 το ίδιο φαινόμενο συνεχίζουν να το βαφτίζουν ακραίο, και οι ευθύνες απο τον έναν στον άλλον

Γιωργανόπουλε καλά πέρασες πέντε χρόνια αντιδήμαρχος αντε στα αμπέλια και στην λαϊκή απο Σεμπτέβρη μπας και αλλάξει κάτι στα χωριά μας. Πέντε χρόνια δεν έκανες τίποτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.