Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Ιούνιος 20, 2019 - 12:50
2 σχόλια

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Star ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη 12η τιμητική θέση του ίδιου  ψηφοδελτίου, θα βρίσκεται  ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κ. Μαρκουλάκης.

Ο Π. Πικραμμένος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1945 στην Αθήνα και κατάγεται από παλαιά οικογένεια των Πατρών. Σπούδασε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών και το 1963 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1968. Από το 1969 έως το 1973 δικηγόρησε στην Αθήνα, με εξειδίκευση σε θέματα Ναυτικού Δικαίου και το 1974 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων (Paris II).

Στις 16 Μαΐου 2012, ο Παναγιώτης Πικραμμένος έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, στις 17 Ιουνίου 2012. Το βράδυ της ίδιας μέρας ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί η αδυναμία των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Η υπό τον Παναγιώτη Πικραμμένο υπηρεσιακή κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή της στις 20 Ιουνίου 2012, αφού διενήργησε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


2 Σχόλια

Για να μην ξεχνιέται η παραπομπή του από τα τσογλάνια

στο βιογραφικό αναφέρει τις σπουδές και τη νομική αλλά δεν αναφέρει και την δικαστική του πορεία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.