Ο Βασίλης Βασιλικός επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βασίλης Βασιλικός επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ιούνιος 15, 2019 - 10:13
6 σχόλια

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, όπως γνωστοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής κομματικές πηγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε αρνηθεί να είναι υποψήφιος  σε αυτή τη θέση ο Γιώργος Γραμματικάκης, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλης Βασιλικός, ένας από τους πλέον μεταφρασμένους Ελληνες συγγραφείς, γεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Νοεμβρίου 1934. Έχει σπουδάσει Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία τηλεόρασης στη δραματική σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ (Drama School - SRT) στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ της Νεας Υόρκης (ΗΠΑ).

Από το 1967 μέχρι το 1994 έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό -Ιταλία, Γαλλία, Νέα Υόρκη (τα πρώτα 7 χρόνια εξόριστος από τη χούντα), με ένα τριετές διάλειμμα (1981-1984), κατά το οποίο ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.

Εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, επιμελητής (Dr.) σεναρίων, εισηγητής σεναρίων στην Arte (1990-1993), δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO (1996-2004). Είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας μετά τους Καζαντζάκη, Ρίτσο, Καβάφη.


6 Σχόλια

WOW!!!!

Και ο Γεωργουλης είναι Ευρωβουλευτης. Ίδια μέτρα και ίδια σταθμά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.