Έληξε η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα - 85% συμμετοχή θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Έληξε η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα - 85% συμμετοχή θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Ιούνιος 12, 2019 - 17:34
9 σχόλια

Τη λήξη της απεργίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά το Συντονιστικό Όργανο των φορέων στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά θα λειτουργούν με πληρωμή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη συνεδρίαση την Τετάρτη που αποφασίστηκε μετά το ραντεβού της Τρίτης με τον υπουργό και τον ΕΟΠΥΥ, οι φορείς αποφάσισαν ότι μετά από όσα άκουσαν σταματούν την κινητοποίηση τους, ωστόσο όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ προέρχονται για εξετάσεις θα πρέπει να πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θα λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο από την Πέμπτη και το μέτρο αυτό θα διατηρηθεί μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr


9 Σχόλια

Δεν είναι απεργία, είναι lock out! Αλλοίμονο σε όσους έχουν επειγόντως ανάγκη εξετάσεων. Πρόκειται για χυδαίο εκβιασμό των διαγνωστικών εργαστηρίων που θα ωφελήσει τους μεγαλοκαρχαρίες της ιδιωτικής υγείας.

To clawback θεσπίστηκε από τους μνημονιακούς νόμους του 2012 (με ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ). Μετά από 7 χρόνια, αφού έκλεισε η Βουλή, οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών εργαστηρίων κήρυξαν lock out (όχι απεργία) αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και παραβιάζοντας τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το κράτος, οι οποίες αυτόματα κηρύσσονται άκυρες. Αυτή η κίνηση είναι το πρώτο δείγμα ιδιωτικοποίησης της υγείας. Θέλω να δω ποιοι από όσους έχουν προβλήματα υγείας θα ψηφίσουν ΝΔ.

σώπα ρε μεγάλε, τι μας λες, σοβαρά; ενώ η δημόσια υγεία του σύριζα μας καλύπτει απόλυτα ε; έχεις πάει τελευταία στο νοσοκομείο; εκεί να δεις αλλοίμονο που λένε όλοι όσοι έχουν ανάγκη, όχι μόνο εξετάσεων, αλλά της ίδιας της περίθαλψης και της θεραπείας... μη σου τύχει. παίζετε με την υγεία του κοσμάκη 4 χρόνια τώρα και ζητάτε και τα ρέστα

Η δημόσια υγεία σχεδιάζεται και πραγματοποιείται μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ένα πράγμα που πρέπει να κάνει η "νέα" κυβέρνηση της "νέας" Νέας Δημοκρατίας (που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά λαικίστικη και κρατικίστικη) είναι και η κατάργηση του ΕΣΥ. Τι αίσχος είν' αυτό; Πού ακούστηκε κράτος πρόνοιας τον 21ο αιώνα, τι είμαστε, σοβιετία;

Για να πω την αλήθεια, η ιδιωτικοποίηση της υγείας μπορεί να λύσει και το άκρως επικίνδυνο πρόβλημα του υπερπληθυσμού.

εσύ 22:12 ασχολήσουμε με το κόμμα σου κι άσε τι θα κάνει η ΝΔ με την υγεία να το πει η ίδια, τρολλάκι του Μαξίμου

Η απαράδεκτη κυβέρνηση που έχουμε, απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει την συνταγογράφηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συνταγογραφήσεις να ξεφύγουν σε επίπεδο ρεκόρ τα τελευταία 3 χρόνια. Έρχεται το κράτος που έχει φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλει στα διαγνωστικά κέντρα εξωφρενικά κουρέματα στις πληρωμές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα διαγνωστικά κέντρα να έχουν κάνει π.χ. 1.000 εξετάσεις και να πληρώνονται π.χ. για τις 600. Με την ίδια λογική να επιβάλει το κράτος να του επιστρέφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 40% του μισθού τους γιατί έχει εξαντληθεί το ποσό χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό του κράτους.

@22:16, Πολάκη εσύ; Μην ανησυχείς, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού το έχουν λύσει ήδη τα δημόσια νοσοκομεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και σύσσωμη η κυβέρνηση με τον κρατικό μηχανισμό και τις υπηρεσίες της... να σου θυμίσω τη Μάνδρα και το Μάτι;

Η "νέα" Νέα Δημοκρατία ήδη έχει πει τι θα κάνει με τη δημόσια υγεία. Θα της πετάξει τα μάτια έξω. Η υγεία δεν είναι αγαθό, είναι χρυσωρυχείο, η δημόσια υγεία βλάπτει την "υγιή" επιχειρηματικότητα που χρήζει προστασίας από τις επιθέσεις των τεμπέληδων, το καθήκον της "νέας" Νέας Δημοκρατίας είναι να εξουδετερώσει τη δημόσια υγεία, πάντα στο όνομα της "υγιούς" επιχειρηματικότητας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.