Χρ. Στάικος: Εξωστρέφεια, επενδύσεις και αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Χρ. Στάικος: Εξωστρέφεια, επενδύσεις και αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Ιούνιος 12, 2019 - 11:41
4 σχόλια

Βάλαμε τις βάσεις αυτή την περίοδο μέσα από ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και των επενδύσεων. Συνεχίζουμε με νέους στόχους καθώς και με ένα Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που για πρώτη φορά στη χώρα κατέθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοστολογημένα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα:

- Υλοποιούμε νέο πλαίσιο Στρατηγικών Επενδύσεων με στόχο το διπλασιασμό των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων μέχρι το 2025.
- Υλοποιούμε και διευρύνουμε το σχέδιο δράσης για την υποστήριξη των εξαγωγών με στόχο την αύξηση των εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ μέχρι το 2025.
- Αξιοποιούμε χρηματοδοτήσεις 15 δισ. για τους νέους επιστήμονες, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία την επόμενη 4ετία.

- Πρωταγωνιστούμε στη μάχη για την κλιματική αλλαγή με ριζική στροφή στην πράσινη ενέργεια. Στόχος μας, 32% παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το 2030.
- Άμεσα εκπονούμε περιφερειακά σχέδια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως το 2020.

- Ολοκληρώνουμε μέχρι το 2021 το Εθνικό Κτηματολόγιο
- Εντάσσουμε τη γεωργία στην ψηφιακή εποχή, με στόχο το 50% των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της χώρας, εώς το 2020, να καλύπτεται από ψηφιακές τεχνολογίες.

 


4 Σχόλια

Επενδυσεις;Πειτε μας μια επενδυση που εγινε στην Ελλαδα επι Συριζα.Ρομπα

Άσε ρε "σύντροφε" όλα φούντο μέχρι και ο τουρισμός δεν κάνατε απολύτως τίποτα μόνο μασαμπουκα

Ποιες επενδύσεις ρε σύντροφε; Σε γλέντησε ο Κυρανακης με αυτή την ερώτηση. Τι θες και τα ανακατεύεις πάλι; Ποια πράσινη ανάπτυξη; Αυτή που χρυσοπληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να κονομανε οι έξυπνοι ανεμογεννητριαδες; Ψηφιακή εποχή στην γεωργια, ολιστικο σχέδιο επενδύσεων... Που τα μαθαίνεις αυτά τα Ελληνικά, που δεν τα καταλαβαίνει κανένας;;; Στο ξαναλέω. Κρίμα και είσαι και νέο παιδί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.