Τα αποτελέσματα της Αρκαδίας και η πρωτιά Γιαννακούρα σε όλη την Πελοπόννησο με 13 χιλιάδες σταυρούς

Τα αποτελέσματα της Αρκαδίας και η πρωτιά Γιαννακούρα σε όλη την Πελοπόννησο με 13 χιλιάδες σταυρούς

Ιούνιος 11, 2019 - 07:34
13 σχόλια

Δέκα μέρες μετά τις εκλογές και, αφού ο μετεκλογικός κουρνιαχτός αρχίζει να κάθεται, είπαμε να σχολιάσουμε κάποια αποτελέσματα σε επίπεδο Αρκαδίας, όσον αφορά τις εκλογές στην Περιφέρεια.

Αποτελέσματα που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση και θεωρούμε πως αξίζουν ξεχωριστού σχολιασμού και ειδικής αναφοράς.

Ξεκινάμε λοιπόν λέγοντας , πως σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα, τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου, η Αρκαδία στο μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων, εκτίμησε την παρουσία και την προσφορά του Πέτρου Τατούλη και των στελεχών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» και κράτησε ένα ποσοστό που έφθασε το 67%, αντιστεκόμενη στο κομματικό κύμα της Νέας Δημοκρατίας που σάρωσε όλη την Ελλάδα.

Οι Αρκάδες, όπως φάνηκε, έκλεισαν τα αυτιά τους στις κομματικές σειρήνες, εκτιμώντας πρώτα από όλα τις προσωπικές σχέσεις με τα άτομα της «Νέας Πελοποννήσου» και δείχνοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη τους για το έργο που έχει επιτελεστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίες αξίζουν αναφοράς, γιατί προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση και δείχνουν πως οι πολίτες είναι δύσπιστοι και πολλές φορές αγνώμονες.

Μιλάμε για τρία συγκεκριμένα χωριά της Γορτυνίας (Βελημάχι, Καρδαρίτσι, Παραλογγοί), με συνολικό αριθμό μονίμων κατοίκων περί τους εκατό, για τους οποίους υλοποιείται έργο 2,5 εκ ευρώ, σε μία εποχή μάλιστα που η Ελλάδα έχει γονατίσει οικονομικά. Στα τρία αυτά χωριά επικράτησε το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Παναγιώτη Νίκα.

Μία παρόμοια αλλά όχι τόσο χαρακτηριστική περίπτωση είναι και η ΤΚ Καλτεζιών-Κουβελίων, όπου η Περιφέρεια, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, αφού αυτή ανήκει στο δήμο, ξεπέρασε πολλά γραφειοκρατικά προσκόμματα και υλοποιεί ένα σημαντικό έργο, αυτό της ύδρευσης, ύψους 850 χιλιάδων ευρώ και μέσα στο Καλοκαίρι τα ανωτέρω χωριά και τα γειτονικά χωριά θα έχουν νερό από την γεώτρηση του Μάναρη.

Τα δύο αυτά παραδείγματα δεν χαρακτηρίζουν βέβαια τους Αρκάδες που απέδειξαν εμπράκτως πως εκτιμούν αυτούς που τους στηρίζουν και υλοποιούν έργο προς όφελός τους.

Και αυτό απεδείχθη πολύ περισσότερο , όταν ανακοινώθηκε η σταυροδοσία των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων σε όλη την Πελοπόννησο.

Εκεί είδαμε πως ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας (αν και πρώτη φορά εκλεγόταν με σταυρό) έσπασε όλα τα ρεκόρ, φθάνοντας σε ψήφους, κοντά τις 13 χιλιάδες, αριθμός πρωτόγνωρος και εντυπωσιακός, καθότι είναι ο πρώτος των πρώτων από όλες τις παρατάξεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Χαρακτηριστικά, συγκρίνοντάς τον με τον πρώτο της Μεσσηνίας, στην παράταξη Νίκα, με τριπλάσιο αριθμό ψηφοφόρων και με κομματικές ψήφους, οι ψήφοι του κ. Γιαννακούρα είναι κατά πολύ περισσότεροι.

Για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ο αριθμός ψήφων του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας ήταν αναμενόμενος και ίσως να ήταν πολύ μεγαλύτερος , αν το Κίνημα Αλλαγής, δεν είχε δικό του υποψήφιο και αν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων δεν είχαν την ίδια δεξαμενή ψήφων με τον κ. Γιαννακούρα.

Είναι μάλιστα κοινά αποδεκτό πως ο συγκεκριμένος αντιπεριφερειάρχης είχε αφοσιωθεί με όλο του το «είναι» στο ρόλο που του είχαν αναθέσει οι πολίτες και όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος , για αυτόν «πολιτική σημαίνει προσφορά» και η μεγάλη του αγάπη είναι οι Αρκάδες και η Αρκαδία.

Πιστεύουμε, γνωρίζοντας τον άνθρωπο Γιαννακούρα, πως με την προίκα των 13 χιλιάδων ψήφων, παρά την ήττα της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» , θα συνεχίσει να προσφέρει στους Αρκάδες από όποια θέση και αν βρεθεί στο μέλλον.

Να αναφέρουμε δε πως το 47% που έλαβε η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» στο β’ γύρο σε όλη την Περιφέρεια αποτελεί προσωπική νίκη του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του, αν αναλογιστεί κανείς πως είχαν να αντιπαλέψουν όλα τα κόμματα καθώς και το ρεύμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας μετά τη νίκη στις Ευρωεκλογές. Είμαστε πεπεισμένοι πως αν οι Ευρωεκλογές ήταν τη δεύτερη Κυριακή η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» θα μπορούσε να είναι η νικήτρια των εκλογών.

Ο Π.Τατούλης, ωστόσο, αποτελεί κεφάλαιο για την πολιτική ζωή στην Πελοπόννησο και σίγουρα θα είναι παρών στα πολιτικά δρώμενα της Πελοποννήσου και της χώρας το επόμενο διάστημα.

Τ.Λ.


13 Σχόλια

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ;; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΗΔΕΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Να μας γράψετε και τους σταυρούς που πήρε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του Νίκα. Έτσι, για να συγκρίνουμε..

δηλαδή η Περιφέρεια έκανε ψηφοθηρικά έργα; αυτό είναι το μήνυμα; το λιγνητόσημο που διαχειρίστηκε προσωπικά ο κ Γιανακούρας δεν το ξεχνάμε. Για τον Γαρεάτη που διαλύθηκε τι θα μας πεί; το οτι μέσα στα Κάτω Δολιανά δεν μπορείς το 2019 να περάσεις με ασφάλεια τι θα μας πει;

Αυτοί που γράφουν τα παραπάνω σχόλια αν μη τι άλλο είναι εμπαθείς και δεν έχουν μάθει να αναγνωρίζουν τη νίκη του άλλου... Ό,τι και να λένε ένας τέτοιος αριθμός σταυρών δείχνει την εκτίμηση που τρέφουν οι Αρκάδες στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και αναγνώρισαν την προσπάθεια που κατεβλήθη... καθώς και τον χαρακτήρα του πολιτικού και ανθρώπου... Όσοι λένε για διαχείριση πόρων, γιατί δεν πάνε στη Δικαιοσύνη αν έχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία... Τα έργα που γίνονται δεν είναι ψηφοθηρικά αλλά αυτά που κάθε φορά ζητούν οι τοπικές κοινωνίες...

οι σταυροί προς ενημέρωσή σας του πρώτου του Νίκα στην Αρκαδία είναι 4659 και στην Πελοπόννησο (Μεσσηνία 12405)

Δηλαδή θα τιμωρηθούν τα χωριά στα οποία δεν πλειοψήφησε η παράταξη σας κύριε αντιπεριφεριάρχα; Ωραίους πολιτικούς έχουμε! εγω λέω να τα πυρπολήσετε οπως έκαναν και οι Ναζί το 40' για να πάρετε εκδίκηση!

Από τη στιγμή που η κοινωνία άρχισε να μιλάει για τις πιθανότητες του...Τατούλη ....να κερδίσει ή όχι την εκλογή και άφησε στην άκρη το μικρό του όνομα......ο Πέτρος......ο παλαιότερα δικός μας Πέτρος......η ήττα ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη......

Το συγκεκριμένο κείμενο αποδεικνύει περίτρανα για ποιούς λόγους αυτοί οι κύριοι και η κυρά πήγαν σπίτι τους...απλά ανεπαρκείς μην πω τίποτα χειρότερο.

Βλέπεις αγαπητέ μου να λέει πουθενά ότι θα τα πυρπολήσει κανένας... άρθρο είναι που σχολιάζει κάποιες περιπτώσεις χωριών που παρόλο που έγινε έργο ή έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός των προσεχών μηνών, δεν αναγνωρίστηκε.. Πολύ υπερβολικός είσαι.. φαίνεται πάντως πως οι πολίτες ψηφίζουν με άλλα κριτήρια σε πολλές περιπτώσεις και όχι βάσει της ικανότητας ή μη των υποψηφίων... σου εύχομαι οι πολιτικοί που εξέλεξες να είναι καλύτεροι...

Δεν υπάρχει για το ΚΙΝΑΛ ο Βάγγος. Είχαν πει πως το ΚΙΝΑΛ κατεβάζει Μπουντρούκα

Ρε παιδιά συγνώμη, οι εκλογές έγιναν. Η παράταξη του Τατούλη έχασε από του Νίκα. Τι συζητάμε τώρα ? Εχασε, εχασε, εχασε, εχασε, εχασε αναλαμβάνουν άλλα πρόσωπα χωνέψτε το.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.