Διαλύεται η Βουλή - Εκλογές στις 7 Ιουλίου

Διαλύεται η Βουλή - Εκλογές στις 7 Ιουλίου

Ιούνιος 10, 2019 - 19:01
5 σχόλια

Στο προεδρικό μέγαρο συνάντησε τον Προκόπη Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και του ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών για τις 7 Ιουλίου. Ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα.

Ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε τους κινδύνους που εγκυμονεί μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, και μάλιστα υπό το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές, για την οικονομία, εκφράζοντας τον φόβο ότι μπορούν να ανατραπούν όσα με κόπο κατακτήθηκαν, όπως είπε.


5 Σχόλια

1. Μητσοτάκης: "θέλουμε στην οικονομία λιγότερο κράτος, περισσότερες επενδύσεις και υψηλής ποιότητας νέες θέσεις εργασίας". Το λιγότερο κράτος, αν κερδίσει στις εκλογές είναι στο χέρι του να το κάνει. Οι επενδύσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλια, το λέει σαν προεκλογικό "θα" ή εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Οι υψηλής ποιότητας νέες θέσεις εργασίας είναι καθαρά προεκλογικό πυροτέχνημα για τα πρόβατα, δεν υπάρχουν βλάκες εργοδότες. Το ερώτημά μου είναι: "ποιος φοβάται το κράτος;" Και επίσης, "ποιος χρειάζεται το κράτος;" Εγώ χρειάζομαι την προστασία του κράτους από την αυθαιρεσία των ισχυρότερων.

2. Οι ισχυροί φοβούνται ότι το κράτος με τους κανόνες του μπορεί να περιορίσει τις ορέξεις τους. Γι’ αυτό κάνουν τα πάντα για να βάλουν στην κυβέρνηση τους δικούς τους, όπως ο Μητσοτάκης. Πρακτικά μέχρι το 2014 το κράτος ήταν αυτοί, μετά στράβωσε η δουλειά και τώρα παλεύουν για την «επιστροφή στην κανονικότητα» όπως την αποκαλούν ΝΔ και Πασόκ χωρίς να ντρέπονται. Και τα πρόβατα, αυτά που έχουν ανάγκη προστασίας, ετοιμάζονται να ξαναψηφίσουν τους υπεύθυνους της χρεωκοπίας του κράτους που άρμεγαν για δεκαετίες.

3. Για να ξαναγυρίσω στον Μητσοτάκη, λέει ότι θέλει λιγότερο κράτος στην οικονομία. Φυσικά. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν θέλει λιγότερο κράτος γενικά και αόριστα, ακόμα δεν μιλάνε για ιδιωτικοποίηση των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, αλλά δεν θ’ αργήσουμε να τα δούμε κι αυτά. Ήδη στα πιο προηγμένα κράτη υπάρχουν και δυνάμεις ασφαλείας και στρατοί ιδιωτικοί, όπως και φυλακές. Η καταστολή προσώρας πρέπει να μείνει στην ευθύνη του κράτους. Οι κοινωνίες δεν έχουν ακόμη «φιλελευθεροποιηθεί» επαρκώς για να δεχτούν τέτοιους νεωτερισμούς. Υπάρχει ο κίνδυνος να διαλυθούν εντελώς.

Το ζαβό ομολόγησε πως σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο θα τα διαλύσει όλα και ζήτησε τη σύντομη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.