«Καρφιά» Λυκουρέντζου: Η ΝΔ στην Αρκαδία λειτουργεί κατευθυνόμενη και έχει δεχθεί πλήγματα

«Καρφιά» Λυκουρέντζου: Η ΝΔ στην Αρκαδία λειτουργεί κατευθυνόμενη και έχει δεχθεί πλήγματα

Ιούνιος 07, 2019 - 11:07
27 σχόλια

«Αν μου το ζητήσει ο Μητσοτάκης, θα είμαι υποψήφιος»

Για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις προοπτικές που έχει η Αρκαδία στην κατεύθυνση της ανάπτυξης αλλά και για τη σχέση του με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης στην εκπομπή «Επί της ουσίας» των κκ. Μανιατάκου και Αρτόπουλου ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο κ. Λυκουρέντζος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, εκτίμησε ότι οι πολίτες στρέφονται πλέον από την Αριστερά στη ΝΔ: «Η ΝΔ επικράτησε όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά κέρδισε στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για γενικότερη μεταστροφή του εκλογικού σώματος στη ΝΔ. Είμαστε σε μια άλλη εποχή, υπάρχει μεταστροφή, το εκλογικό σώμα εγκαταλείπει την Αριστερά και στρέφεται στη φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας έπεισαν και τους πολίτες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να εκλέξουν τον κ. Νίκα περιφερειάρχη αλλά και τους άλλους υποψηφίους με τη ΝΔ: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αξία των υποψήφιων περιφερειαρχών, όπως τον κ. Νίκα, η ώθηση που έδωσε η ΝΔ ήταν σημαντική για να γίνουν οι περιφέρειες ''μπλε''».

Πολλές φορές οι περιφερειάρχες δεν θα είναι αρεστοί στον πρωθυπουργό και πολλές φορές ο πρωθυπουργός δεν θα είναι αρεστός στους περιφερειάρχες.

Ο κ. Λυκουρέντζος, ερωτηθείς σχετικά για τον κ. Σαμαρά ο οποίος μίλησε για τα επιτεύγματα του κόμματος χωρίς να αναφερθεί στο όνομά του, απάντησε:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η σχέση μου με τον κ. Σαμαρά είναι εξαιρετική. Τον τιμώ και τον σέβομαι για την προσφορά του στην Ελλάδα, το γεγονός ότι προστατεύσαμε τη χώρα να μην βγει από το ευρώ, το ότι γυρίσαμε το τιμόνι της χώρας από την ύφεση στην ανάπτυξη. Τον ευχαριστώ για τις δύο ευκαιρίες που μου έδωσε. Το τρίτο κεφάλαιο, δεν το συζητώ καθόλου, διότι θέλω να διατηρηθεί η σχέση μας ακέραιη και εξαιρετική. Θεωρώ ότι είχε κάποιους λόγους για να μην κάνει την αναφορά, θεωρώ ότι και στο παρελθόν είχε, αλλά δεν τα συζητώ, διότι δεν θέλω αυτή η σχέση να διαταραχθεί».

Το μεγάλο ερώτημα, βεβαίως, είναι αν ο κ. Λυκουρέντζος θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ: «Στις 21 Ιουνίου 2017 ανακοίνωσα την ολοκλήρωση της πολιτικής μου διαδρομής. Η ΝΔ στο παρελθόν μού ζήτησε να αναθεωρήσω τη θέση μου, εξήγησα τη στάση μου, και προσφάτως, μετά και την απόφαση της Δικαιοσύνης, που ήταν αθωωτική, έκτοτε ουδεμία επικοινωνία δεν έχω με τη ΝΔ. Εγώ υπέστην σοκ και μόνο που άκουσα ότι έχω κατηγορηθεί για χρηματισμό. Αυτοί οι οποίοι έσπευδαν να με σπιλώσουν, δεν βρέθηκε ούτε ένας να μου ζητήσει συγγνώμη, ο πρόεδρος της ΝΔ μου συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή, και του είμαι ευγνώμων».

Μόνο με πρωτοβουλία του κόμματος μπορώ εγώ να μεταβάλω τη θέση μου.

Ως έμπειρος πολιτικός και ιστορικό μέλος της ΝΔ στην Αρκαδία, ο κ. Λυκουρέντζος άφησε σαφέστατες αιχμές για πρόσωπα τα οποία, μετά τη νίκη του κόμματος στις περιφερειακές, συμπεριφέρονται σαν να τους χρωστάει το κόμμα: «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι οικοσκευή μου, όπως έχουμε μερικά κρούσματα τελευταία».

Δεν μου χρωστάει το κόμμα. Ακούω μερικούς νεόκοπους ότι τους χρωστάει το κόμμα.

«Διαπιστώνω έντονη την επιθυμία των συμπολιτών μας να επιστρέψω στην πολιτική. Δεν απαντώ συστηματικά στα τηλέφωνα, διότι αδυνατώ να ανταποκριθώ. Δεν μπορεί να υπάρξει δική μου πρωτοβουλία», υπογράμμισε για ακόμα μία φορά και ξεκαθάρισε:

Μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα τηλεφώνημα από τη ΝΔ και καμία ενόχληση.

Ως προς το τι θα συνθέσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία, ο κ. Λυκουρέντζος είπε: «Ισχυρό ψηφοδέλτιο είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα. Το ζήτημα είναι αν είσαι έτοιμος να υπηρετήσεις το αξιακό πρότυπο της πολιτικής: Αρετή και ευδαιμονία, λέει ο Αριστοτέλης. Δεν συγκροτούμε φοιτητικά ψηφοδέλτια».

Δεν μπαίνω σε ένα ψηφοδέλτιο επειδή εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες. Η παράταξη να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα. Τα κριτήρια είναι πάρα πολύ αυστηρά, ελπίζω να τηρηθούν και σήμερα. Εγώ όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα, δεν με έβαλε ο Καραμανλής. Ήρθα εδώ και ψηφίστηκα. Ο Καραμανλής είχε θέσει διαδικασίες. Ψήφισε το πολιτικό συμβούλιο, 500 άτομα. Δεν μπήκαμε από το πουθενά στο ψηφοδέλτιο.

Τέλος, ο κ. Λυκουρέντζος σαφώς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία έχει δεχθεί πλήγματα και ότι λειτουργεί κατευθυνόμενη: «Η παράταξη λειτουργεί κατευθυνόμενη. Υπάρχει μια μεθοδολογία. Αρκεί να σας πω ότι προσωπικά με τον κ. Νίκα συναντήθηκα μία φορά και αυτή στην Αθήνα. Ουδέποτε συμμετείχα σε κομματική σύσκεψη. Ο κ. Τίμος Κατσίππος, πρόεδρος της ΝΟΔΕ, δεν προσκλήθηκε σε σύσκεψη προέδρων της ΝΟΔΕ».


27 Σχόλια

Η ποιοτική διαφορά με Βλάσσηδες κλπ είναι εμφανέστατη! Βλέπω τον Βλάσση να το γυρνάει στον Σύριζα για να βγεί ξανά ή να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα τα απογεύματα (προσφιλής τακτική για εξτραδάκια).

Μπράβο Αντρέα.Ενδεχεται να κατέβεις υποψήφιος. Δες τι έλεγες.Αυτο θα πει κωλοτουμπα.

Εγώ λέω καλύτερα να περιμένει ς τον ΤΡΑΜΠ να στο ζητήσει γιατί ο Μητσοτάκης είναι λίγος να σε πάρει τηλέφωνο

Βλασάκια αρχίσατε πάλι την σπήλωση; Δεν σας αφήνει σε χλωρό κλαρί ο Βουλευτής για να ηρεμίσετε απο τις τρολιές. Επρεπε να ντρέπεστε

Έχει απόλυτο δίκιο ο Λυκουρέντζος. Ο βουλευτής λύνει και δένει εκεί μέσα μόνο για το προσωπικό του όφελος. Προσβάλλει το κόμμα και τον πρόεδρο της ΝΔ και σπάει το κόμμα σε κομμάτια ανάλογα με το συμφέρον του.

ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙΣ. ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΓΟ.

Αντρέα σε παίρνει ο πρόεδρος τηλέφωνο και δεν το σηκώνεις Πηγαινε Αθήνα και κλάψε έξω από τη πόρτα μήπως σε βάλει εσένα αντί του γιατρού Του νέου με το ρρρρρρ

Πολιτικος,ηθος,πολιτισμος,αληθεια,παραταξη,αγαπη για την αρκαδια αυτα μας διδαξε σημερα ο υπουργος

Εσείς τρολάκια των άπλυτων που ρίχνετε τη χολή σας κατά του Αντρέα, κοιτάξτε να βρείτε την ψήφο σας στις εκλογές και αφήστε τα υπόλοιπα για τους άξιους και όχι για τους Καρανίκες και τους Τασούληδες !

Σας τρομάζει η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Λυκουρέντζου έτσι ;;; Ξυδάκι με ολίγη ...βαζελίνη και θα σας περάσει μετά τις εκλογές τσυριζόπουλα !

Anonymous 16:25 Την έχεις δοκιμάσει τη συνταγή και το ξέρεις, ε; Πρόσεξε μην το συνηθίσεις και σου αρέσει στο τέλος..

Αντρίκο, πήρες μια αποφαση, τηρησε τη και τελος. Ότι είχες να δώσεις στους αρκαδες, το έδωσες. Πρέπει να δοκιμαστούν και άλλοι, νέοι, καθαροί, αφθαρτοι. Δεν ειναι για χορταση το βουλευτιλικι.

Αν κατέβαινε ο Ανδρέας θα έκανε πάρτυ αλλά έχει κάνει τις δηλώσεις του που μαλλον το απαγορεύουν τώρα από εκεί και μετά έχει κι άλλες επιλογές η ΝΔ εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι αμαρτίες γονέων πρέπει να παιδευουν τα τεκνα...

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΑΝΕ ...ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΕΙ ΤΩΡΑ;;;;;;

Καλός ο Τίμος και ο Λυκουρέτζος, τον Βλάσση δεν θέλουμε....................

Είχε πει η Λιάνη : “Μετά τον Ανδρέα,(Παπανδρέου) έκλεισα ως γυναίκα”. Είχε πει ο Λυκουρέντζος. “ Τέλος η ενεργός πολιτική για εμένα” .Μετ΄ ευχαριστιών κλπ. Θέλω να ξέρω εάν ο Λυκουρέντζος έχει τις ίδιες απόψεις για τον Μητσοτάκη, όπως τότε που εκλέχτηκε αρχηγός της ΝΔ . Εάν κωλοτουμπάρεις Ανδρέα, θα τα ξεχάσω όλα μόνο εάν στείλεις τον Βλάση έξω απ το κόμμα. Να έχεις το νου σου στα τηλέφωνα….

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.