Περιφερειακές εκλογές: Πρόσωπο ή κόμμα θα ψηφίσουν οι Πελοποννήσιοι στον δεύτερο γύρο;

Περιφερειακές εκλογές: Πρόσωπο ή κόμμα θα ψηφίσουν οι Πελοποννήσιοι στον δεύτερο γύρο;

Μάιος 28, 2019 - 11:28
34 σχόλια

Σκληρή μάχη δίνουν οι δύο διεκδικητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου: από τη μια πλευρά ο νυν περιφερειάρχης, ανεξάρτητος και χωρίς κομματική στήριξη, Πέτρος Τατούλης και από την άλλη ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Σημειωτέον ότι ο κ. Πέτρος Τατούλης έχει την πρωτιά, και μάλιστα με διαφορά, σε τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και ο κ. Παναγιώτης Νίκας έρχεται πρώτος μόνο στην πολυπληθέστερη Μεσσηνία, δηλαδή στον τόπο της καταγωγής του και της πολιτικής δράσης του τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Οι Μεσσήνιοι, όπως φαίνεται, θέλουν να βγάλουν περιφερειάρχη από τον τόπο τους και δεν «καίγονται» για την πολιτική αλλαγή, για την οποία κόπτεται η Νέα Δημοκρατία εν όψει και των βουλευτικών εκλογών.

Το αφήγημα του δημάρχου Καλαμάτας περί μη παραγωγής έργου από τη νυν περιφερειακή αρχή στη Μεσσηνία, αλλά ενδεχομένως και η αίσθηση ότι η Μεσσηνία θα έχει και την πολιτική πρωτοκαθεδρία αν ο περιφερειάρχης είναι Μεσσήνιος, και πρωθυπουργός μεθαύριο ο αρχηγός του κ. Μητσοτάκης, ή ακόμα και η ελπίδα ότι θα μεταφερθεί στην Καλαμάτα η έδρα της Περιφέρειας -ή και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ύστερα και από τις αποφάσεις-κόλαφο για τις σχολές στην Τρίπολη-, παρότι ο ίδιος ο κ. Νίκας δεν έχει δηλώσει ανοιχτά κάτι τέτοιο, δεν αφήνουν κανέναν Μεσσήνιο ασυγκίνητο.

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις περιφερειακές ενότητες στις οποίες ο νυν περιφερειάρχης προηγείται σταθερά και στις οποίες, όπως φαίνεται, το διακύβευμα που είχε θέση η Νέα Δημοκρατία δεν έπιασε τόπο, ούτε έπεισε ο προεκλογικός λόγος του κ. Νίκα περί αλλαγής διακυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τατούλης προηγείται με:

38,11% έναντι 32,03% του κ. Νίκα στην Αργολίδα
47,84% έναντι 23,92% του κ. Νίκα στην Αρκαδία
30,38% έναντι 29,69% του κ. Νίκα στην Κορινθία, όπου ο κ. Δέδες έχει λάβει το μεγαλύτερο ποσοστό του με 24,85%

40,64% έναντι 34,18% του κ. Νίκα στη Λακωνία.

Και έρχεται δεύτερος με 22,52% έναντι 43,80% του κ. Νίκα στη Μεσσηνία.

Στον δεύτερο γύρο η μάχη θα κορυφωθεί, καθώς εφόσον συσπειρωθούν πιο πολύ οι Μεσσήνιοι, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει η Κορινθία και η Αργολίδα, που πάντως το επιτελείο της ΝΔ την είχε «σίγουρη». Ακόμα, η Νέα Δημοκρατία επιμένει στο δικό της πολιτικό όραμα που είναι όλες οι Περιφέρειες να βαφτούν γαλάζιες, και γι' αυτό θα εντείνει τις προσπάθειές της. Από την άλλη πλευρά, ο Πέτρος Τατούλης θα τονίσει την ανεξαρτησία της Περιφέρειας από κομματικούς μηχανισμούς ως αυτοδιοικητικού θεσμού.

Ωστόσο, πέρα από όλα τα παραπάνω, και καθώς το μήνυμα για αλλαγή διακυβέρνησης στη χώρα δόθηκε από τους πολίτες την πρώτη Κυριακή των εκλογών, με τα ποσοστά που έλαβε η Νέα Δημοκρατία τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές, οι πολίτες, και εκείνοι που ψήφισαν για κομματικούς λόγους τον κ. Νίκα, καλούνται τώρα να επιλέξουν το πρόσωπο πια και όχι το κόμμα, την αυτοδιοικητική προσωπικότητα και όχι τον κομματικό σχηματισμό που θα τους εκπροσωπήσει επάξια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και που θα αναλάβει τα ηνία της.

Γαλανιάδη Εύα


34 Σχόλια

Τατούλη δαγκωτό γιατί αυτός νοιάζεται για όλη την Πελοπόννησο κ το έχει αποδείξει μα μεγάλα έργα! Ο άλλος το δήλωσε κιόλας ότι θα κοιτάζει μόνο την Καλαμάτα.

Υπάρχει δηλαδή φόβος να εκλεγεί ξανά το σύστημα του κ. Τατουλη. Έλεος!,. Η ανάλυση σας είναι καλή αλλά το συμπέρασμα λάθος. Ο κ. ΤΑΤΟΥΛΗΣ δεν έλεγε εκλογή απο την πρώτη Κυριακή; Με το πτωχό 34% και με καμμία δεξαμενή β γύρου θα χάσει . Αλλαγή στη χώρα , αλλαγή στην Πελοποννησο. ***

@12:10 δεν έχεις κι άδικο. χορτάσαμε έργα. Κάτι από Μαυρογιαλούρο ένα πράγμα...

Νίκα είσαι ένα τίποτα μπροστά στον Τατούλη!!! Πού είναι το πρόγραμμά σου που ετοίμασες για την Πελοπόννησο;; ***

πιστεύω ο κόσμος θα ψηφίσει άτομο και όχι κόμμα. Δεν έχουμε ακόμη Εθνικές εκλογές, αν από την άλλη κάποιοι ακούν τα κόμματα είναι και θα είναι πρόβατα

Προφανώς και ο τατουλης θα συνεχίσει αφού όποιος ψήφισε τον δεδε του σύριζα δεν θα στηρίξει τον νικα που ειναι ΝΔ επίσης ο μπουντρουκας το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων του είναι στην Αρκαδία άρα θα πάνε προς τατουλη

@ 13:23 για ρώτα και του Καλαματιανούς αν είναι ένα τίποτα ή όχι. Που είδαν την πόλη και τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο. Δεν έινια κακό να κοιτάμε γύρω μας και να αποζητούμε τη βελτίωση.

13:23 πες τα χρυσοστομε γιατί θα μας τρελάνουν . Λενε οτι θα ειναι η μεγάλη αλλαγή , οτι θα κανει την Πελλοπόνησο Καλαμάτα αλλά δεν έχει παρουσιάσει κανένα προγραμμα . Πάρτε το χαμπάρι . Σε όλες τις ομιλίες του έβριζε τον τατουλη για την «ανικανότητα» του χωρίς να μας παρουσιάσει τι ειναι αυτός ικανός να κανει . Έδειξε πανικό σε όλες τις ομιλίες του . Ετσι δεν παει κανεις μπροστά . Συγκρίνετε έναν άνθρωπο που έκανε 10 ομιλίες και δεν ειπε ΤΙΠΟΤΑ περι προγράμματος και έναν άλλον που έκανε 10 ομιλίες και παρουσίασε προγραμμα χωρίς αιχμές και μπηχτές .

@12:29 παπαγάλε τα έργα του τατουλη ειναι παρα πολλα και μπορείς να τα ψάξεις και να τα δεις

Τατούλης ανεξάρτητος χωρίς κανέναν παπαγάλο πίσω του! Μόνο Τατούλης! Πάμε για την νίκη.

Η πορεία Τατούλη αποτελεί ιστορία, και δίδαγμα για τις νεώτερες γενεές. Εγγύηση για την Πελοπόννησο έργα με όραμα και προοπτικές.Οτι άλλο ...εκ του πονηρού.

@14:12 έχω ρωτήσει καλαματιανους και η απάντηση τους ηταν οτι η ζωή τους δεν άλλαξε απο υον νικα! Άντε τώρα γιατί τα μάθατε όλα . Βλέπετε κάτι απεξω και λέτε ουαου αυτο το έκανε ο τάδε χωρίς να ξέρετε

το επίπεδο συνεννόησης στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι βασικό, άρα το ερώτημα είναι ένα φίλοι μου, Τατούλης ή Νίκας;

@14:59 έχεις δίκαιο. Ας μείνουμε λοιπόν στη μιζέρια μας διότι αυτό μας αξίζει. Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός "όσα δε φτάνε η αλεπού τα βγάζει κρεμαστάρια"!

Μεχρι και οι στραβοι πρεπει να βλεπουν..... 4 στους 5 νομους ψηφισαν με διαφορα τατουλη. Προφανως οντας ανεξαρτητος ψηφιστηκε για το εργο του. Το αν σας αρεσει ή οχι ειναι άλλο θεμα. Μήπως αυτο κανει εσάς προβληματικούς??? Και στην τελική προφανως ψηφιζουμε προσωπο καινοχι κομμα. Κομμα θα ψηφισουμε τον ιουλιο. Ειμαστε πολυ οι δεξιοι που αναγνωριζουμε την αξια του τατουλη. Εχει αποδειχτει εμπρακτα. 8 μηνες ο νίκας δεν παρουσιασε τιποτα απο προγραμμα ή σχεδιασμό...προφανως δεν έχει δουλεψει για τη πελοποννησο....απλα στηριζεται σε κομματικους μηχανισμους.... η ελλαδα ομως αλλαζει...

Πρώτο μέρος. Οι μισοί καλαματιανοί είναι γαιοκτήμονες και ταυτόχρονα ρουσφετοδιορισμένοι στο δημόσιο. Στην Καλαμάτα υπάρχουν και λειτουργούν εδώ και πολλές δεκαετίες (ιστορικές) βιομηχανίες και βιοτεχνίες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η εικόνα όμως που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή δεν συμβαδίζει με το ποσοστό του χρήματος που κυκλοφορεί εντός της ειδικά εάν την συγκρίνει κανείς με πόλεις με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως π.χ η Λάρισα (η οποία δεν έχει και θάλασσα). Εάν δεν είχε γίνει η επένδυση του Costa Navarino η Καλαμάτα ακόμη δρόμο δεν θα είχε δει, ούτε αεροπορικά δρομολόγια.

Δεύτερο μέρος. Τουλάχιστον ατυχής λοιπόν η σύγκριση της Τρίπολης με την Καλαμάτα. Ανεξαρτήτου Περιφερειακής αρχής, η Τρίπολη είναι αδύνατον να γίνει Καλαμάτα καθώς έχει εντελώς διαφορετικά κλιματολογικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Σε ό,τι έχει να κάνει με το σούπερ Νίκα όπως θέλουν να μας τον παρουσιάσουν κάποιοι τους παραπέμπω στον βιολογικό της Καλαμάτας όπου εδώ και 3 δεκαετίες παραμένει παρκαρισμένη τεράστια ποσότητα λυματολάσπης σε παρακείμενα οικόπεδα και λύση δεν έχει δοθεί. Αυτά από έναν Μεγαλοπολίτη ο οποίος θα ψηφίσει λευκό γιατί Νίκας και Τατούλης το ίδιο αποτέλεσμα.

Ο Νίκας άλλαξε την Καλαμάτα ή η ΤΕΜΕΣ του κ.Κωνσταντακόπουλου; Για ρωτήστε ρε ξύπνιοι στην Καλαμάτα να δείτε, κάτι πεζοδρόμια και κάτι βρύσες είναι τα έργα του Νίκα, άντε γιατί το Ψέμα πάει σύννεφο

το 34% ο Τατούλης που το βρήκε χωρίς στήριξη ρε κομματικά πρόβατα; Ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο του. Και μη βιάζεστε, θα ψηφίσουν Νίκα οι αριστεροί που δε θέλει ο Νίκας ούτε να ακούει γι' αυτούς;;;;;;;; Περίπατο θα κάνει ο Τατούλης

Όσοι λενε οτι ο τατουλης δεν έχει κανει έργα μαλλον ενημερώνονται απο γνωστό βόθρο μπλογκ της περιοχής

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ψηφίσουμε πρόσωπο (Τατούλη). Αν ο Τατούλης όμως στηριζόταν από κόμμα πιστεύω πως θα έπρεπε να ψηφίσουμε κόμμα! Κι εσείς αυό δεν πιστεύετε;

Ο Μπέος σάρωσε στις εκλογές στον Βόλο. Εκλογή για δεύτερη θητεία. Από τον Α' γύρο με 56%. Θα βγει και 3η θητεία και 4η και 25η. Και τι πάει να πει αυτό; Το ότι κάποιος εκλέγεται ή είναι δημοφιλής δεν συσχετίζεται πάντα με το έργο του. Υπάρχουν και άλλα προσόντα που μετράνε στις εκλογές.

@17:45 εγω δεν βλεπω καμια μιζερια.οι τουριστες εχουν πολλαπλασιαστει κυριως στην κυνουρια με τα νεα λιμανια .εχει γινει πλεον προορισμος.

Τον Νίκα τον ενδιαφέρει μόνο η Καλαμάτα, ούτε καν η Μεσσηνία. Τον Τατούλη τον ενδιαφέρει όλη η Πελοπόννησος.

Όσο ο Ελληνας κοιτάζει την προσωπική του βόλεψη και όχι το συνολικό καλό όλων, όσο ο Ελληνας θα θέλει πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια άλλοι τόσοι και τόσοι Τατούλιδες θα μας κυβερνούν και θα τους τρώμε για 5ετίες στη μάπα. Περαστηκά μας και στην αντίληψη και στην νοοτροπία.

@12:29 κύριε Δημήτρη ο Έλληνας καλό θα ηταν να γνώριζε και βασική ορθογραφία γιατί αυτο δεν τιμάει ούτε την πατρίδα του ούτε τον ίδιο .αφηστε τα ρουσφέτια σε δεύτερη μοίρα .

Όταν ο Νίκας έχει πίσω του ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. προκειμένου να «φάνε» τον Τατούλη, τι πρόγραμμα παρουσίασε πέρα από ένα ακατάσχετο και ασυνάρτητο υβρεολόγιο κατά του Τατούλη ; Πολλοί από εμάς δεν είμαστε τα μπεεεεεεεεε της Ν.Δ. για να μας βάλουν με τις γκλίτσες στη στρούγκα… Πολλοί από εμάς ανήκουμε σε άλλους πολιτικούς χώρους. Γνωρίζουμε όμως το έργο, την προσφορά και την παρουσία του Τατούλη σε όλη την περιφέρεια, ακόμα και στην Καλαμάτα έστω κι αν τους έχει ,ανεκτό έως ένα σημείο, πιάσει το πατριωτικό τους. Αλήθεια κ. Νίκα ποιες είναι οι προεκλογικές επισκέψεις σας ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.