Τατούλης
symvolo

Τατούλης από Τρίπολη: Πάνω απ’ όλα η πατρίδα μας, πάνω απ’ όλα η Πελοπόννησος! (pics,vid)

Τατούλης από Τρίπολη: Πάνω απ’ όλα η πατρίδα μας, πάνω απ’ όλα η Πελοπόννησος! (pics,vid)

Μάιος 24, 2019 - 22:54
20 σχόλια

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Δημήτρης Μητρόπουλος» στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποίησε την κεντρική πολιτική του ομιλία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησο» Πέτρος Τατούλης.

Χαρακτηριστικά, ένα τέταρτο μετά την προγραμματισμένη έναρξη της ομιλίας, η αίθουσα είχε ήδη γεμίσει με κόσμο και τα καθίσματα είχαν καλυφθεί, ενώ έξω από το Πνευματικό περίπου 200 άτομα περίμεναν να υποδεχθούν τον Πέτρο Τσέτουλη, και το πλήθος ολοένα μεγάλωνε. Εκατοντάδες Αρκάδες παρακολούθησαν την ομιλία του στο εξωτερικό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Τατούλης υπερασπίστηκε την πολιτική που εδώ και εννέα χρόνια ακολουθεί, μακριά από κομματικά χρώματα, μίλησε για μια ανεξάρτητη Πελοπόννησο, για τον άδολο πατριωτισμό, έκανε διεξοδική αναφορά στο έργο που έχει παραγάγει, ενώ έψεξε τους πολιτικούς του αντιπάλους για το γεγονός ότι δεν έχουν πρόγραμμα.

Καταχειροκροτούμενος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης μπήκε στην αίθουσα, χαιρετώντας και αγκαλιάζοντας τους φίλους της «Νέας Πελοποννήσου». Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ευχαρίστησε το πλήθος και έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Δεν έχει προηγούμενο η προσέλευσή σας. Το Πνευματικό Κέντρο είναι πολύ μικρό, είναι συγκλονιστική αυτή η παρουσία σας.

«Οι Πελοποννήσιοι σε κάθε συγκέντρωσή μας, μας έδωσαν δύναμη, μας έκαναν να νιώσουμε ότι αξίζει όλος αυτός ο αγώνας, αυτή η μεγάλη προσπάθεια.»

Όπως επεσήμανε η κυρία Νικολάκου, από το 2010 και μετά, ο Αρκάς πολιτικός έγινε περιφερειάρχης, ο οποίος την ίδια στιγμή ήταν και Αρκάς, και Κορίνθιος, και Μεσσήνιος και Αργολιέας. Ο Πέτρος Τατούλης έκανε ένα τολμηρό εγχείρημα, να συνενώσει ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, υπογράμμισε, και κάλεσε στο βήμα τον σημερινό και αυριανό περιφερειάρχη, όπως είπε.

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του για αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή, για τη μεγάλη δύναμη που του δίνει ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια και είπε: «Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να σας αγαπώ όλο και περισσότερο, να νοιάζομαι για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε να είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, μια αγαπημένη οικογένεια, μια ισχυρή οικογένεια. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα χρόνια, είδαμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν μαζί, αποχαιρετήσαμε τους γονείς μας μαζί.

Όλοι εσείς είστε η δική μου οικογένεια! Ευχαριστώ για τη βροντερή σας παρουσία εδώ, την πιο μεγάλη μας μάχη, την κοινή μας μάχη, σε αυτή τη συγκέντρωση που αποτελεί μήνυμα νίκης, αλλά και αυστηρής εντολής να πάμε την Αρκαδία και την Πελοπόννησο ακόμα πιο ψηλά!

«Φίλες και φίλοι μου από την Κόρινθο, το Άργος, τη Σπάρτη, σήμερα από την Τρίπολη, ο λαός της Πελοποννήσου έχει ήδη μιλήσει. Από σήμερα ξεκινάει η μεγάλη μας νίκη. Μια νίκη που δεν είναι απλώς η νίκη της ‘’Νέας Πελοποννήσου’’, αλλά της Πελοποννήσου, του δικού μας τόπου. Είμαστε όλοι ένα. Δεν χωριζόμαστε κάτω από ξένες σημαίες».

Πρώτα η πατρίδα, πρώτα η Πελοπόννησος, μαζί για την Αρκαδία. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα, εμείς είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Εσείς γνωρίζετε ότι αυτά τα τερτίπια δεν περνάνε στην Αρκαδία.

«Είμαστε περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, δυνατότεροι από ποτέ, σε πείσμα όλων εκείνων που μας είπαν ότι πρέπει να μπούμε σε πολιτικά χαρακώματα, και να στήσουμε κόκκινα, πράσινα και μπλε καφενεία, για να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

»Εμείς είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους πολλούς. Να φέρουμε μαζί μας όλους εσάς, όλους τους Πελποννήσιους ανεξάρτητα από την κομματική ταυτότητα, ανεξάρτητα από την κομματική κατεύθυνση.

»Σας καλώ όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς, σε ένα προσκλητήριο μάχης. Από αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ να γίνετε όλοι μαζί η φωνή της αλλαγής, για να μείνει η Πελοπόννησος στον δρόμο της ανάπτυξης».

Διαδώστε το μήνυμα: Η Πελοπόννησος έχει γυρίσει σελίδα και ανήκει μόνο στους ανθρώπους της. Ανήκει σε εσάς, τους ελευθερόφρονες Αρκάδες, που σας χαρακτηρίζει ο άδολος πατριωτισμός. Σε εσάς, που είστε το δικό μου χρίσμα, το μόνο χρίσμα που πήρα.

«Η πατρίδα μας βγαίνει από την πιο ακραία περιπέτεια με τσακισμένη την παραγωγική της τάξη, με γονατισμένη τη μισθωτή εργασία, με την επιχειρηματικότητά της να στενάζει από την υπερφορολόγηση, με τα παιδιά μας να αναζητούν την τύχη τους σε άλλες πατρίδες, και με διαλυμένα τα πολιτικά κόμματα, που έχουν χάσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη, την αξιοπρέπεια στην πολιτική αντιπαράθεση, και αυτή η αγωνία, είναι η αγωνία μου με τη δημοκρατία.

»Εθνομηδενισμός και λαϊκισμός κυριαρχούν, η χώρα μας αγωνιά να βρει ταυτότητα, να βρει αισιοδοξία για την οικονομία. Τα έθνη αποτελούνται από λαούς και όχι από απρόσωπους πληθυσμούς.

»Έχω μια βαθιά πίστη, μια βάσιμη ελπίδα, ότι οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία ξεκινούν από ανατροπές. Για το δυνάμωμα ενός τέτοιου κυττάρου δεσμεύτηκα ενώπιόν σας πριν από εννέα χρόνια, όταν σας κάλεσα όλους εσάς, μαζί με εμάς, να χτίσουμε τη ‘’Νέα Πελοπόννησο’’, ανεξάρτητα από τα βαρίδια που βαραίνουν την κάθε εξουσία.

Το κράτος αρνείται να παραχωρεί κομμάτι της δικής του εξουσίας στους πολίτες. Φάνηκε, όταν ετέθησαν θέματα όπως η οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών που μετατέθηκαν ως συζητήσεις για το μέλλον.

Ο κ. Τατούλης έθεσε ξεκάθαρα το διακύβευμα των εκλογών: «Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε δεκανίκι; Στην Πελοπόννησο δεν περιμένουμε πλέον κανέναν Μεσσία για να μας σώσει».

Εσείς είστε ο Μεσσίας για την Πελοπόννησο.

Ακόμα, με τον τρόπο του έψεξε τον Παναγιώτη Νίκα για τη δήλωσή του περί το DNA των Μεσσήνιων: «Εκφράζετε τον ειλικρινή, τον ανιδιοτελή πατριωτισμό που έχει ανάγκη η χώρα. Εδώ στην Αρκαδία ο πατριωτισμός δεν είναι εγγεγραμμένος σε κάποιο γονίδιο, αλλά υπάρχει στο αίμα τους, στον ιδρώτα τους».

Πάνω από όλα είναι η πατρίδα και η δική μας η πατρίδα είναι η Πελοπόννησος.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που έχει κάνει η περιφερειακή αρχή του τα τελευταία χρόνια: «Στο ασταθές αυτό περιβάλλον, ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, αλλά περπατήσαμε μαζί. Ο κόσμος ανακάλυψε τη Μυθική Πελοπόννησο, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έγινε η πύλη της Πελοποννήσου. Το 2018 αυξήσαμε κατά 100 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό. Το 2018 η Πελοπόννησος σημειώνει τη μικρότερη ανεργία, βρίσκεται στην τρίτη θέση. Μειώσαμε το κόστος της παραγωγής με σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα. Χρηματοδοτήσαμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκε τρίτη στις εξαγωγές. Δημιουργούμε τα μεγαλύτερα μονοπάτια της Ευρώπης, δίκτυο καταδυτικών πάρκων, αναρριχητικά πάρκα που εξελίσσονται στο ισχυρό μας όπλο για την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

»Πορεύομαι με μοναδικό μου γνώρισμα τις αρχές, τις αξίες μου, και την αγάπη για τον τόπο μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ σε διαδρόμους, δεν ψιθύρισα πίσω από κλειστές πόρτες και δεν γονάτισα ποτέ. Στάθηκα πάντα όρθιος. Οι μόνες δεσμεύσεις που ανέλαβα, ήταν απέναντί σας, με καθαρά χέρια.

Με ένα έργο που δεν έχει το δικό μου όνομα, αλλά έχει τα δικά σας πρόσωπα. Συναντήσαμε ορκισμένους εχθρούς, όχι προσωπικά δικούς μας, αλλά εχθρούς της προόδου, που ό,τι δεν τους αποφέρει οφέλη, το σνομπάρουν και το πολεμάνε. Κάποιους λίγους που με λαϊκισμό και με προπαγάνδα νομίζουν ότι μπορούν να ντύσουν την Πελοπόννησο με τη δική τους μιζέρια.

«Όχι αυτά εδώ στην Πελοπόννησο, αυτά μέχρι εδώ. Στο τέλος αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο. Κανείς από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει αρθρώσει ούτε μία κουβέντα προγραμματικού λόγου. Σήμερα, φαίνεται πόσο υποτιμούν όλους εσάς. Δεν μας εξήγησαν ποιο είναι το δικό τους διακύβευμα, πέρα από την προσδοκία τους να μοιράσουν και πάλι την Πελοπόννησο ως λάφυρο.

»Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Δεν με αγγίζει καθόλου η βαθιά τους εμπάθεια να θίγουν τα παιδιά μου και την οικογένειά μου, γιατί γνωρίζω καλά από πού ξεκίνησα και πώς ζω. Συνεχίζω να ζω στο χωριό μου. Εσείς, λοιπόν, είστε η δική μου δύναμη, και από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε πιο δυνατοί.

»Οι παλαιοί και οι νέοι, οι επικριτές μας, εκείνοι που την επόμενη μέρα της αναμέτρησης, έφυγαν, μας κατηγορούν σήμερα ότι δεν κάναμε τα μεγάλα και τα μικρά. Και αυτό γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

»Στην Αρκαδία επενδύθηκαν πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Όλοι οι Αρκάδες έχουν προσωπική άποψη».

Ο κ. Τατούλης έκανε μια εκτενή αναφορά στα έργα οδοποιίας, και είπε ότι συνολικά για συντηρήσεις και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, η Περιφέρεια διέθεσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκε σε έργα ύδρευσης, σε μικρότερες και μεγαλύτερες αποκαταστάσεις και ιδιαιτέρως στο αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου και στο καταδυτικό πάρκο Τυρού, όπως και στην αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα. Χαρακτήρισε μεγάλη πληγή το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αναφέρθηκε στη μελέτη βιωσιμότητας του αεροδρομίου και στις προσπάθειες για την κατασκευή του.

«Είμαστε όλοι εδώ μαζί, για αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Για την Περιφερειακή Τράπεζα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και όλα τβ Επιμελητήρια, είναι σαφέστατα κοντά μας. Η σημερινή κυβέρνηση συνηγορεί προς την κατεύθυνση αυτή. Οι διεθνείς σχέσεις φέρνουν τις επενδύσεις. Απαιτούμε τα οφέλη από την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου».

Ακόμα, αναφέρθηκε στη δήλωση Σαμαρά χθες στην Τρίπολη, ότι η Περιφέρειες δεν έχουν λόγο στα θαλάσσια οικόπεδα και στην εκμετάλλευσή τους: «Μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω μια άποψη που ακούστηκε χθες. Είναι ανεπίστρεπτο το γεγονός ότι ένας τέως πρωθυπουργός, αγνοώντας τον νόμο που η δική του η κυβέρνηση ψήφισε, είπε ότι η Περιφέρεια δεν έχει λόγο στην ΑΟΖ».

Αναφέρθηκε στα απορρίμματα στο δάσος της Φολόης και της Αρχαίας Ολυμπίας, στις αναθέσεις 7 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένο σκουπιδοεργολάβο. Η ευθύνη πήγαινε από τους Δήμους στην κυβέρνηση και τούμπαλιν. Και αναλάβαμε την ευθύνη, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αρμοδιότητα.

«Δεν πίστευε κανείς ότι μέσω της διαδικασίας των ΣΔΙΤ θα λύναμε αυτό το πρόβλημα. Και το 2013 είχαμε προσωρινό ανάδοχο. Επιτομή της χρηστής διοίκησης. Και μετά ήρθε ο πειραματισμός του Τσιρώνη, που κλείνει το μάτι στους δημάρχους. Η Πελοπόννησος ξαναπνίγεται στα σκουπίδια, και το 2018 υπογράφεται η σύμβαση, με την κυβέρνηση να χαρακτηρίζει το έργο ως ύψιστης εθνικής σημασίας. Μια επένδυση 168 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει. Είμαστε υπερήφανοι για την αντοχή μας, για την επιμονή μας, και αυτό σας το εγγυώμαι. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εντυπωσιακή και ζεστή σας παρουσία εδώ».

Προς το τέλος της ομιλίας του, φανερά συγκινημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά του, ο κ. Τατούλης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα για μια ανεξάρτητη Πελοπόννησο:

«Απευθύνομαι στα νέα παιδιά. Πάρτε στα χέρια σας το αύριο της Πελοποννήσου! Μην απέχετε, μπείτε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα για τη νέα Πελοπόννησο. Το διακύβευμα είναι ο τόπος μας, η τοπική μας οικονομία, το μέλλον μας. Όλοι να δώσουμε μία ακόμα ανάσα, μία ακόμα δύναμη. Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω σε αυτούς που τον κηρύσσουν».

Ελεύθεροι από δεσμεύσεις, με τις δικές μας, τις δικές σας, ανεξάντλητες δυνάμεις. Ελάτε όλοι μαζί, να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ότι εμείς έχουμε αλλάξει.

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου ο χάρτης της Πελοποννήσου θα έχει τα χρώματα του δικού σας χαμόγελου, ελάτε σε μια γιορτή της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.

Ελάτε όλοι μαζί, για μια αυτοδύναμη Πελοπόννησο!

 

Το Δελτίο Τύπου:

"Ιστορική ομιλία του Πέτρου Τατούλη από την Τρίπολη για νίκη από την πρώτη Κυριακή

Γιορτή νίκης της Ελεύθερης, της Αυτοδύναμης Πελοποννήσου, της Νέας Πελοποννήσου, της Πελοποννήσου του 2023, από την πρώτη Κυριακή, ήταν το κάλεσμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και εκ νέου υποψηφίου κ. Πέτρου Τατούλη στις εκλογές στις 26 Μαΐου, ανταποκρινόμενος σε ένα ηχηρό, ενθουσιώδες και καθαρό αίτημα των Πελοποννησίων, που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, να συνεχίσει να ανεβάζει την Πελοπόννησο ψηλά. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα με τον κόσμο να έχει πλημμυρίσει το πάρκο μπροστά από το Πνευματικό κέντρο ο Πέτρος Τατούλης σε μια ιστορική ομιλία απευθύνθηκε με συναίσθημα, πολιτικά επιχειρήματα για την Περιφέρεια, αλλά και το κεντρικό πολιτικό σύστημα στους Αρκάδες συμπολίτες του ζητώντας νίκη από την πρώτη Κυριακή

Να πούμε όχι στην τοξική δημαγωγία

“Σας καλώ σήμερα, από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας, να πούμε όχι στην τοξική δημαγωγία Όχι  στη διάχυτη υποκρισία. Όχι στον λαϊκισμό. Όχι στον σκοταδισμό. Όχι στην μετριότητα. Και να φωνάξουμε δυνατά. Όχι αυτά εδώ. Και ως εδώ αυτά. Σε λίγες ώρες από σήμερα η απάντηση των Μεσσήνιων, των Κορίνθιων, των Αρκάδων, των Λακώνων και των Αργολιδέων θα είναι ηχηρή. Και θα είναι μια απάντηση Πελοποννησιακή. Γιατί σήμερα, το έργο μας, ως εγγύηση για το έργο που έρχεται, μου δίνει την απόλυτη σιγουριά να σταθώ μπροστά σας και με περηφάνια να πω. Εμάς μας ενώνει η Αρκαδία. Όλους εμάς μας ενώνει η Πελοπόννησος. Και είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον Πελοποννησιακό αγώνα” ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Πέτρος Τατούλης.

Ζητάμε μια πλατιά πλειοψηφία των πολιτών

Θέτοντας βασικό στοιχείο της πολιτικής πρότασης του την πλατιά πλειοψηφία των πολιτών της Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης απευθύνθηκε σε εκείνους που ζουν στα χωριά μας που ερημώνουν. Σε εκείνους που έμειναν στα χρόνια της κρίσης να διατηρούν επιχειρήσεις. Και σε εκείνους που θέλουν να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα. Στους νέους και τις νέες μας που επιμένουν να θέλουν να ζήσουν εδώ και να εργαστούν με αξιοπρέπεια. Σε εκείνους που αντιλαμβάνονται τον ρόλο μιας περιφερειακής επενδυτικής τράπεζας στην Πελοπόννησο, αυτήν που υλοποιούμε, ως μοχλό πραγματικής ανάπτυξης για την τοπική μας οικονομία. Σε εκείνους, που αντιλαμβάνονται ότι οι διεθνείς σχέσεις είναι που φέρνουν τις επενδύσεις, όπως το ελληνοκινεζικό βιοτεχνολογικό πάρκο που σχεδιάζουμε με τους εταίρους μας. Σε εκείνους τέλος, που ξέρουν ότι η Πελοπόννησος θα πρωταγωνιστήσει στην σκακιέρα των ενεργειακών ζητημάτων και απαιτούν τα οφέλη από την αξιοποίηση να διαχυθούν σε όλες τις οικογένειες και να μην διαμοιραστούν σε κάποια σκοτεινά γραφεία, πίσω από κλειστές πόρτες.

Σας καλώ όλους για μια ευρεία συμμαχία, ένα δημιουργικό κίνημα

Πιστός στις αρχές του άδολου, ακομμάτιστου, πατριωτισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθύνθηκε σε όλους τους συμπολίτες του, προοδευτικούς, συντηρητικούς  και αχρωμάτιστους. Πολίτες με βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά και κοινωνική συνείδηση. Και σημείωσε “σας καλώ όλους για μια ευρεία συμμαχία, ένα δημιουργικό κίνημα. Που θα ακουστεί σε κάθε γωνιά  της πατρίδας. Αυτήν την Κυριακή. Από την Αρκαδία Από την Τρίπολη. Τη γη των μεγάλων αγώνων και των πολιτικών πρωτοβουλιών της υπέρβασης”.

Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες;

Το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης σύμφωνα με τον Πέτρο Τατούλη είναι βαθύτατα πολιτικό. Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες; Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό και την εθνική συνεννόηση ή θα αφήσουμε τους σαμποτέρ της δημοκρατίας να επιβάλλουν  τον κούφιο και υβριστικό τους λόγο; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε κάποιο εύθραυστο και ξένο δεκανίκι; Και τα λέω αυτά σήμερα, διότι έχω μια βαθιά πίστη που εσείς την ενισχύσατε στην κοινή μας διαδρομή .

Στην Αρκαδία επενδύθηκαν περισσότερα από 400 εκ. ευρώ

Υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής, που εκτελέστηκε  ποτέ στην Πελοπόννησο σημείωσε ο Πετρος Τατούλης και αναφέρθηκε στα τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από πόρους που δεν έχουν εξασφαλιστεί ποτέ ξανά κατά τη διάρκεια της περασμένης τριακονταετίας. Στην Αρκαδία επενδύθηκαν περισσότερα από 400 εκ. ευρώ. Εκτελέστηκαν 430 έργα ονοματισμένα ένα,  ένα. Όλοι εσείς, όλοι οι Αρκάδες έχουν προσωπική άποψη. Ο δρόμος Τρίπολης Άστρους αποτελούσε μια διαχρονική υπόσχεση όλων των πολιτικών της Αρκαδίας μετά το 1974. Είχε καταντήσει μόνιμη υπόσχεση σε όλες τις εκλογές για 40 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια η Κυνουρία είχε περισσότερες σχέσεις με το Αργος παρά με την Τρίπολη. Ολοκληρώσαμε όλα τα δύσκολα κομμάτια περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον το  Τρίπολη - Άστρος είναι 30 λεπτά. Η παράκαμψη των Δολιανών ξεκίνησε με προϋπολογισμό 5.5 εκατομμυρίων και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο. Απομένουν δυο ακόμη κομμάτια. Η παράκαμψη των χωριών της Τεγέας, το τμήμα δηλαδή από τον Άγιο Σωστή ως την διασταύρωση του Κύρα μετά τις Ρίζες και η παράκαμψη του Άστρους. Δυο έργα που η κατασκευή τους απαιτεί περίπου 20 εκατομμύρια. Σήμερα ωριμάζουν μελετητικά και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα τα χρηματοδοτήσουμε και θα τα κατασκευάσουμε.    

Η παραλιακή σύνδεση της Αρκαδίας με την Λακωνία

Η παραλιακή σύνδεση της Αρκαδίας με την Λακωνία ένα άλλο μεγάλο έργο που για πολλά χρόνια δεν είχε κατασκευαστεί. Αναφέρομαι στο δρόμο Φωκιανός Κυπαρίσσι που ολοκληρώθηκε το 2018 με κόστος  περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πετρόχτιστη γέφυρα στην είσοδο των Λαγκαδίων

Η πετρόχτιστη γέφυρα στην είσοδο των Λαγκαδίων μοναδικό στοιχείο της Λαγκαδιανής τέχνης κινδύνευε να καταρρεύσει. Αποκαταστάθηκε. Οι παράπλευροι δρόμοι του αυτοκινητόδρομου από την γέφυρα της Μάκρης ως την Γέφυρα του Πελάγους κατασκευάζονται με προϋπολογισμό περίπου 3 εκ. ευρώ.  Ο δρόμος Ασέα - Αθήναιο, ο δρόμος Ράχες -Χώρα - Νιοχώρι, ο δρόμος Δάρα - Καμενίτσα. Συντηρήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο, το Μανθυραια - Βουνό, το Κάψια - Βλαχέρνα, το Λίμνη - Ορχομενός, το Άγιος Πέτρος - Αγιάννης, το Μεγαλόπολη - Καρύταινα, το Τζιβα – Παλλάντιο – Μάκρη, το Ριζες- Μαγουλα-Λιθοβουνια.  Η γέφυρα της Καμάρας συντηρήθηκε, το Λυκαιο –Νεδα, το Λεβίδι – Κανδήλα – όρια νομού, το Άνω Δολιανά Κούτρουφα, το Παλιοχωρα -Τυρός, το Δαβια-Αλωνίσταινα-Βυτίνα, το Χρυσοβίτσι-Στεμνιίσα-Δημητσάνα, το Καστρί –Ωριά-Καράτουλα, το Ρίζες – Καστρί-Άγιος Πέτρος, το Βλαχοκερασιά- Κολλίνες και δεκάδες άλλα. Συνολικά για συντηρήσεις και παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο  διατέθηκαν περισσότερα από 100 εκ. ευρω.

Δίκτυα αποχετεύσεις στο Λεωνίδιο, το Άστρος, την Τρίπολη, την Βυτίνα αλλά και τα Λουτρά Ηρέας

Για δίκτυα αποχετεύσεις στο Λεωνίδιο, το Άστρος, την Τρίπολη, την Βυτίνα αλλά και τα Λουτρά Ηρέας  περισσότερα από 30 εκ. ευρώ. Ο αγωγός μεταφοράς νερού από τις πηγές της Πιανας στην

Τρίπολη ολοκληρώθηκε με κόστος περίπου 4.5 εκ. ευρώ.  Έργα ύδρευσης σε όλους τους Δήμους που ξεπέρασαν τα 30 εκ. ευρώ.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο εκσυγχρονίστηκε

Περισσότερα από 30 εκ. ευρώ για κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικός εγκαταστάσεις στα υφιστάμενα κτίρια και περίπου 15 εκ. για την νέα ψυχιατρική κλινική.

Στον τομέα του Πολιτισμού

Το νέο μουσείο της Τεγέας στην Αλέα, ο πύργος του Πλαπούτα, οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού ναού της Παναγίας στην επισκοπή Τεγέας, του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Καρύταινα, Τον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρκουδορεμα,  οι αποκαταστάσεις στα μοναστήρια, στην Παλιοπαναγιά, στο Αμπελάκι, στην Ορθοκωστά, στον Άγιο Νικόλα στην Καρυά, στην Μονή Καλτεζών, στην Μονή Τιμίου Προδρόμου, οι παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαντινείας και του Ορχομενού.      

Το λιμάνι του Παραλίου Αστρους

Το λιμάνι του Παραλίου Αστρους, αίτημα δεκαετιών πλέον αποτελεί μια σύγχρονη μαρίνα με κόστος που ξεπέρασε τα 5 εκ. ευρώ. Το λιμάνι του Τυρού το λιμάνι στη Σαμπατική και τέλος το λιμάνι του Λεωνιδίου που πρόσφατα συμβασιοποιήθηκε και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5 εκ. ευρώ.

Το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου

Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω σε δυο ιδιαίτερα καινοτόμες παρεμβάσεις, Το αναρριχητικό πάρκο του Λεωνιδίου δεν το πίστευε κανείς κάποιοι το είχαν χαρακτηρίσει ανέκδοτο. Σήμερα αποτελεί το ισχυρότερο εργαλείο εξωστρέφειας για την Αρκαδία.  Το ίδιο θα συμβεί και με το καταδυτικό πάρκο του Τυρού, το πρώτο στην Ελλάδα η αδειοδότηση του οποίου ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην λίμνη του Λάδωνα

Τέλος θέλω να αναφερθώ  στην λίμνη του λάδωνα στην οποία σχεδιάσαμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και σύντομα θα  αποτελέσει την λίμνη πλαστήρα της Αρκαδίας.

Το Αρδευτικό της Τάκας

Το Αρδευτικό της Τάκας  παραμένει μεγάλος στόχος. Την τελευταία 5ετια ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές έρευνες που επέτρεψαν τον ανασχεδιασμό και την αδειοδότηση  του κεντρικού σιφωνίου του αγωγού προσαγωγής με παράκαμψη των αρχαιοτήτων του Παλλαντίου. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση των δικτύων διανομής.  Πολύ σύντομα έργα περίπου 40 εκ. ευρώ θα είναι σε εξέλιξη

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Θυμίζω ότι το 2014 υπογράφηκε η ΚΥΑ που επέτρεπε την λειτουργία του ως πολιτικό αεροδρόμιο. Μέσα από δημόσια πρόσκληση αναζητήθηκαν στρατηγικοί εταίροι και συντάχθηκε ολοκληρωμένο master plan για την ανάπτυξη του. Ωστόσο η Κυβερνητική Πολιτική για τα Περιφερειακά Αεροδρόμια δεν επέτρεπε ως σήμερα την έγκριση φακέλου ΣΔΙΤ για την δημοπράτηση του project. Θα επιμείνουμε με μεγαλύτερη ένταση, το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα λειτουργήσει ως πολιτικό. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση.

Νίκη από την πρώτη Κυριακή

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτήν τη  εντυπωσιακή υποδοχή. Πραγματικά με έχετε συγκλονίσει και δεν σας κρύβω ότι σήμερα εδώ νιώθω ιδιαίτερα  συγκινημένος. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς που τόσα χρόνια πορευτήκαμε μαζί. Μεγαλώσαμε μαζί. Τα παιδιά μας. Τα παιδιά σας, που τα έχω δει να γεννιούνται. Να μεγαλώνουν. Τους γονείς μας. Που τους αποχαιρετήσαμε μαζί. Όλα αυτά. Οι στιγμές που ζήσαμε και με συνοδεύουν πάντοτε. Όλοι εσείς είστε η μεγάλη μου οικογένεια. Εσείς, είστε η μεγάλη μου δύναμη. Από την δική σας αγάπη πάντοτε εμπνέομαι και αυτή είναι και ο οδηγός μου όπου βρεθώ. Ευχαριστώ για την βροντερή σας παρουσία εδώ.  Στην πιο μεγάλη μας μάχη. Την δική μας. Την κοινή μας μάχη. Σε αυτήν την συγκλονιστική συγκέντρωση. Που αποτελεί μήνυμα νίκης, μήνυμα υπεροχής, αλλά και μήνυμα εντολής."

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κεντρική προεκλογική ομιλία Τατούλη στην Τρίπολη 24/5


20 Σχόλια

Δεν υπάρχει Πελοπόννησος χωρίς Τατούλη. Ειναι η είναι η προοπτική,η ελπίδα μας .Είναι ο δικός μας ΑΡΚΑΣ. Ευχαριστούμε Πέτρο. Συνέχισε το έργο σου !

Μπράβο για το φοβερό έργο σας συνεχίστε. Σεβασμό στον πολίτη. Φυσικά ο σεβασμός σας δεν υπάρχει πουθενά στους ανθρώπους ΑΜΕΑ που προκλητικά μπροστά στο εκλογικό σας κέντρο που υπάρχει θέση παρκαρισμοτος ΑΜΕΑ εσύ κύριοι παρκάρετε και δε σας ενδιαφέρει αν παραβιαζετε το νόμο και είστε άνετοι και αδιάφοροι μπροστά στη ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών. Που μάταια Κορνάρουν και εσείς αδιαφορεί τε. Το ίδιο και η τροχαία. Φυσικά εσείς όπως κ οι όλοι οι υποψήφιοι ενδιαφέρεστε για το συνάνθρωπο. Μεγάλες ψυχές. Αυτό το σχόλιο δεν είναι πολιτικό είναι αγανάκτησης και βαθυστοχασμου για την ανθρώπινη υπόσταση

Αυτό που έκανε ο Τατούλης σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Είχε 3 άιθουσες γεμάτες στον 1ο όροφο και τιγκα οι διάδρομοι να ειναι περίπου 1000 άτομα και αλλα 500 άτομα απέξω. Ειδικά για όσους κάθισαν μέχρι τέλος ήταν φοβερή η αποθέωση. Τέτοια αναγνώριση δεν έχουμε ξαναδει σε πολιτικό στα μέρη μας.

Ο νικας ρε παιδια γιατι δεν εκανε ομιλια στη καλαματα.....???? Θα μαθετε τη κυριακη...

Ναι δεν το λες πανικό εσύ εκεί στο 22.39! Κακό χαμό το λες, δεν νομίζω να έχει μαζέψει κάποιος παραπάνω...

Πόσο τον ζηλεύουν όλοι!! Πόσο θα ήθελαν τόσο κόσμο κόσμο κοντά τους... Είσαι ο πιο απλός κ ΙΚΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! Καλή επιτυχία κ η νίκη μας είναι δεδομένη πλέον!

Πως λεει για μακρια απο κομματα οταν το 2010 τον στηριζε Πασοκ Λαος και το 14 η ΝΔ .

Αν δεν ειχε εκεινη την αντιπαθητικη Νικολακου ισως να τον ψηφιζα,αλλα οσο ειναι εκεινη μεσα στην περιφερεια δεν μου παει με τιποτα

Ακριβώς αγαπητέ , τον στήριζαν . Δεν ζήτησε να τον στηρίξουν .ουτε εμφανιζόταν μαζι με αρχηγούς κομμάτων ούτε βασίστηκε στην δύναμη τους

@10:51 Καλά, σε πιστέψαμε, μην προσπαθείς άλλο. Είπες να μπεις κι εσύ να γράψεις μια μακακία αλλά δεν σου βγήκε. Άστο

Πάνω από όλα η πατρίδα μας λέει ο τύπος που δεν ψέλλισε κουβέντα για την προδοσία της Μακεδονίας.... Άσε Πέτρο αγόρι μου....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.