Μήνυμα νίκης μέσα στην Καλαμάτα για τον Πέτρο Τατούλη (pics,vid)

Μήνυμα νίκης μέσα στην Καλαμάτα για τον Πέτρο Τατούλη (pics,vid)

Μάιος 24, 2019 - 11:57
8 σχόλια

Πέτρος Τατούλης: Πρώτα η Πατρίδα, πρώτα η Πελοπόννησος από την πρώτη Κυριακή

Με την φράση στην Καλαμάτα, ανοίγουμε τα πανιά μας, με μια σημαία καρφωμένη στο καράβι μας, που γράφει: “Πρώτα η Πατρίδα”! “Πρώτα η Πελοπόννησος”! “Πρώτα η Μεσσηνία” ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  και υποψήφιος Περιφερειάρχης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, Πέτρος Τατούλης, έδωσε το έναυσμα νίκης από την πρώτη Κυριακή μέσα από τη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Ο Διχασμός δεν θα περάσει στη Πελοπόννησο

Στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας που δεν χώρεσε τον ενθουσιασμό των Καλαματιανών οι οποίοι πλημμύρισαν την πλατεία έξω από το κτήριο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα: Η Πελοπόννησος. Και συνέχισε: “τους το φωνάζουμε όλες και όλοι μαζί. Ελληνίδες και Έλληνες. Μεσσήνιες και Μεσσήνιοι.  Σε πείσμα όλων εκείνων που προσπάθησαν να μας διχάσουν. Που μας είπαν ότι πρέπει να μπούμε πάλι στα κομματικά χαρακώματα. Να ξαναχτίσουμε μπλε, πράσινα και κόκκινα καφενεία. Στην ιστορία όμως αυτού του τόπου, ο διχασμός έφερε μόνο δεινά. Και τον διχασμό τον γέννησαν, όσοι επεδίωξαν να υπηρετήσουν τα μικρά και ιδιοτελή τους συμφέροντα”.

Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν ταμπέλες και κομματικά χρώματα

Ο Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος στους Πελοποννήσιους αλλά και σε όλους τους Έλληνες σημείωσε στη συνέχεια: “Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις. Να μιλήσουμε για τους πολλούς. Να εκφράσουμε μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία, που απλώνεται απ' άκρη σ' άκρη, σε όλον τον χώρο του κέντρου. Να φέρουμε μαζί όλους εσάς, ανεξάρτητα από την κομματική σας ταυτότητα, ανεξάρτητα από την ιδεολογική σας κατεύθυνση. Εδώ δεν υπάρχουν ταμπέλες , ούτε σημαίες κομμάτων”.

Εκλογές μεγάλης συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς για πολιτική καινοτομία

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε χωρίς αποκλεισμούς να συμμετέχουν στην γιορτή της δημοκρατίες όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, πολιτικής ταυτότητας και ηλικίας σημειώνοντας: “Δημοκράτες και συντηρητικοί, ανένταχτοι και νέες, νέοι, που για πρώτη φορά συμμετέχετε σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας. Σας καλώ όλες και όλους, χωρίς αποκλεισμούς σε ένα προσκλητήριο μάχης.  Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Από αυτήν την μάχη δεν περισσεύει ούτε ένας. Σας καλώ σήμερα να γίνετε όλοι εσείς , οι φορείς της αλλαγής, για να μείνει η Πελοπόννησος στο δρόμο της ασφάλειας, της σταθερότητας, της συναίνεσης και της πολιτικής μας καινοτομίας”.

Η Πελοπόννησος ανήκει στους πολίτες της

Ο Πέτρος Τατούλης από την Καρδιά της Μεσσηνίας κάλεσε του Πελοποννήσιους να διαδώσουν το μήνυμα νίκης. Να διαδώσουν ότι η Πελοπόννησος έχει γυρίσει σελίδα. Ότι η Πελοπόννησος ανήκει στους πολίτες της. Σε αυτούς που στήριξαν την πατρίδα στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας. Σε όλους, τους ελευθερόφρονες της Μεσσηνίας. Σε αυτούς και τον άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό μας. Σε όλους τους Πελοποννήσιους, που είναι η μόνη, η πιο ισχυρή, η πιο διαχρονική δύναμη τους συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος. Αυτούς που όπως χαρακτηριστικά είπε είναι το δικό του χρίσμα, το μόνο χρίσμα που είχε ποτέ ανάγκη. 
 

Το διακύβευμα των Περιφερειακών εκλογών είναι συνεννόηση ή σαμποτάζ στη Δημοκρατία;

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που στην ομιλία έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία με έμφαση στα τελευταία χρόνια της σφοδρής κρίσης υπογράμμισε στην συνέχεια τη βαθιά του πίστη και τη βάσιμη ελπίδα του, ότι οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία ξεκινούν με ανατροπές, από χαμηλά, από την βάση. Από τα μικρότερα κύτταρα της κοινωνίας και της πολιτικής της οργάνωσης. Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε στην συνέχεια  το διακύβευμα των εκλογών με ξεκάθαρες κουβέντες: “Ο κάθε τόπος πρέπει να πάρει στα χέρια του την δική του τύχη και να γράψει την δική του νέα ιστορία. Αυτήν την ιστορία της Νέας Πελοποννήσου γράφουμε σήμερα μαζί. Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης: Πιστεύουμε στην περιφερειακή διακυβέρνηση ή θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω στους διορισμένους νομάρχες; Πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό και την εθνική συνεννοήση ή θα αφήσουμε τους σαμποτέρ της δημοκρατίας να περιφέρουν τον κούφιο και υβριστικό τους λόγο; Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια ή θα ψάχνουμε εναγωνίως να ακουμπήσουμε σε κάποιο εύθραυστο και ξένο δεκανίκι;”

Δεν με αγγίζει καθόλου η βαθιά και θρασύδειλη ς εμπάθεια κατά της οικογένειας μου

Τονίζοντας στην συνέχεια την ανυπαρξία προγράμματος από τους αντιπάλους του στο δημόσιο διάλογο λίγο πριν τις εκλογές ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε: “Σήμερα, στο τέλος πια αυτής της μακράς προεκλογικής περιόδου, όπου κανείς από τους πολιτικούς μας αντιπάλους δεν έχει αρθρώσει ούτε μια κουβέντα προγραμματικού λόγου. Σήμερα, που οι πέντε επικεφαλίδες που βάλανε σε ένα δίπτυχο φανερώνει την μεγάλη τους φτώχεια και το πόσο υποτιμούν τους Πελοποννήσιους. Σήμερα, που δεν μας εξήγησαν ποιο είναι τελικά το δικό τους διακύβευμα, πέρα από την προσδοκία τους να μοιράσουν την Πελοπόννησο ως λάφυρο. Σήμερα, που δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να γεμίσουν το ψεύτικο και αδειανό κουστούμι των πετυχημένων που κάποιοι άλλοι τους φόρεσαν. Τους λέω ξεκάθαρα. Δεν φοβόμαστε. Δεν εκβιαζόμαστε. Και κάτι προσωπικό. Δεν με αγγίζει καθόλου η βαθιά και θρασύδειλη τους εμπάθεια, να θίγουν τα παιδιά μου, τη σύζυγο μου και την οικογένεια μου. Γιατί γνωρίζω καλά από πού ξεκίνησα. Και πού ζω. Και πώς πορεύομαι. Εμείς έχουμε επιλέξει να ζούμε στην Πελοπόννησο. Και να αγωνιζόμαστε για τη Νέα Πελοπόννησο. Μόνο μαζί σας, μαζί με τους πολίτες. Εσείς είστε η δική μου δύναμη. Και από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε πιο δυνατοί”.

Στα χρόνια της κρίσης εξασφαλίσαμε και επενδύσαμε πάνω από 2 δις ευρώ στην Πελοπόννησο

«Στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης πετύχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τις υποδομές της Πελοποννήσου. Εξασφαλίσαμε πάνω από 2 δις ευρώ, υλοποιώντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα των τελευταίων 50 ετών, που απέδειξε την ποιότητα και την ορθότητα του πολιτικού μας σχεδίου. Για τη Μεσσηνία οι επενδύσεις της Περιφέρειας ξεπέρασαν τα 380 εκατομμύρια ευρώ για πάνω από 270 έργα. Έργα για τους πολίτες της Μεσσηνίας, έργα για το μέλλον της Μεσσηνίας, για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας της.

100 εκατομμύρια ευρώ σε υποδομές

Το πρόγραμμα των υποδομών μας στους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Γαργαλιάνοι – Ρωμανός, Τζάνε – Καλαμάκι, η είσοδος της Κορώνης, ο κόμβος του Αεροδρομίου, η συντήρηση και η βελτίωση του συνόλου του εθνικού και επαρχιακού

οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, συνθέτουν ένα σύνολο οδικών αξόνων που προσφέρουν ασφάλεια, άνεση και βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας δύο μεγάλα έργα, το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι και το δρόμο Μεσσήνη – Αρχαία Μεσσήνη. Θέλω επίσης να εφιστήσω την προσοχή σε όσους ασχολούνται με το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και να τους πω ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποξενώσει την πρόσβαση στις μικρές κοινότητες κατά μήκος του άξονα αυτού.

Εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αλιείας τα αλιευτικά καταφύγια με πάνω από 23 εκ ευρώ

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε ακόμη ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αλιείας το έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης με προϋπολογισμό 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε ότι αφορά τα λιμενικά έργα στη Μεσσηνία, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του λιμανιού της Κορώνης και στο σχεδιασμό για τη δημιουργία μαρίνας στην Κορώνη με ΣΔΙΤ, όπως επίσης στην Κυπαρισσία, με το έργο της αποκατάστασης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και την προσθήκη νέου έργου ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοκλήρωσή του και εκβάθυνσή του, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία μαρίνας στην Κυπαρισσία. Εκτελέσαμε το μεγαλύτερο αντιδιαβρωτικό έργο με 7 εκατομμύρια ευρώ στις περιοχές της Αβίας, του Ακρογιαλίου και της Μικρής Μαντίνειας και εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας και νέο έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στο υπολειπόμενο τμήμα της Αίπειας με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα από 58 εκ ευρώ για τον πολιτισμό

Στον τομέα του πολιτισμού υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο έργο στη χώρα με 58,5 εκατομμύρια ευρώ. Το στέγαστρο του Ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο φέρει την προσωπική μου σφραγίδα καθώς χρηματοδότησα την ά φάση του από τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και το ολοκλήρωσα ως Περιφερειάρχης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την προσβασιμότητα με τον κόμβο του, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Το Αδρομονάστηρο, ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στη Χριστιανούπολη, το Κάστρο του Μηλά, ο Πύργος της Ανδρούσας, ο Πύργος των Τρουπάκηδων,

ο Πύργος Δουράκη, ο Ι.Ν. Αγίας Σοφίας στη Λαγκάδα, ο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στη Σαμαρίνα, ο Ι.Ν. Αναλήψεως στα Φιλιατρά, ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στην Τριφυλία και πληθώρα ακόμα μνημείων που αποτελούν τη σημαντικότερη απόδειξη της κοινωνικής μας εξέλιξης, φέρουν τη σφραγίδα της Περιφέρειας.

Έργα κοινωνικής πρόνοιας σε νοσοκομεία, σχολεία και ύδρευση

Στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης το έργο μας είναι όχι μόνο μεγάλο, αλλά καίριας σημασίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Κάναμε το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην Καλαμάτα με αντικατάσταση δικτύου σε μήκος πάνω από 50 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα έργα έχουν γίνει σε Πύλο, Πεταλίδι, Μάνη, Κοπανάκι, Μεθώνη. Στην Καλαμάτα φτιάξαμε 5 νέα σχολεία, όπως επίσης στα Φιλιατρά, στην Πύλο και στους Γαργαλιάνους. Επενδύσαμε πάνω από 7,5 εκατομμύρια ευρώ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ενώ δημιουργήσαμε δομές υγείας σε Μεσσήνη, Πεταλίδι, Μεθώνη, Βλαχόπουλο, Κυπαρισσία, Πύλο, Άγιο Νικόλαο.  

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Tags: 

8 Σχόλια

Είσαι δικός μας άνθρωπος... Ξέρεις όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου με το μικρό μας όνομα

@13:13 Ρε μαύρε τί πίνεις και έχεις κάψει όλα σου τα εγκεφαλικά κύτταρα; 150 άτομα με το ισόγειο τίγκα, τον εξώστη επίσης και με κόσμο και στους εξωτερικούς χώρους; Τί στο διάολο σας ποτίζουν μερικούς, μ@λ@κοζούμι; Ρε τί λέτε..

Τόσους και περισσότερους είχε ο Νίκας στην Τρίπολη και γράψατε ότι απέτυχε. Πως γίνεται για τον Τατούλη να είναι μήνυμα νίκης; Η διαφορά είναι ότι ο ένας ήταν σε κλειστό χώρο και ο άλλος σε ανοιχτό. Αλλά εσείς βλέπετε παντού Τατούλη!

Η διαφορά ειναι στο οτι ο τατουλης δεν έβαλε 6 πούλμαν απο τριπολη για να πανε . Ούτε επιστράτευσε τα μεγάλα ονόματα . Και μην ξεχνάς οτι ηταν ομιλία του σαμαρα και όχι του νικα.

22:10 Δεν είχε ο Νίκας, είχε ο Σαμαράς. Δεν υπήρξε καμία εκδήλωση Νίκα, παρά μόνο μια κομματική εκδήλωση της ΝΔ με ομιλητή το Σαμαρά και καλεσμένους τους Βλάση και Νίκα. Δεν στα είπανε καλά, φαίνεται...Τα έχεις μπερδέψει ελαφρώς..Ακόμα και τα μηνύματα που έρχονταν στα κινητά τηλέφωνα, καλούσαν τον κόσμο για την ομιλία Σαμαρά. Το όνομα "Νίκας" δεν αναφερόταν πουθενά..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.