Σαμαράς προς Τσίπρα από Τρίπολη: Η πατρίδα δεν είναι κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη (pics,vid)

Σαμαράς προς Τσίπρα από Τρίπολη: Η πατρίδα δεν είναι κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη (pics,vid)

Μάιος 23, 2019 - 22:21
21 σχόλια

Ομιλία εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη την Πέμπτη 23 Μαΐου, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Στόχος της ανοικτής εκδήλωσης, το κάλεσμα για συστράτευση ενώπιον των εκλογών της Κυριακής, αφού χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του ότι συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις θα φέρει πιο κοντά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και η στήριξη στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία δημάρχου Καλαμάτας και επίσης Μεσσήνιου, Παναγιώτη Νίκα.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, πάντως, πως τα καθίσματα μπροστά στην εξέδρα ως επί το πλείστον ήταν κατειλημμένα από Μεσσήνιους, αφού πέντε με επτά λεωφορεία μισθώθηκαν για να φέρουν κόσμο στην Τρίπολη για την ομιλία του κ. Σαμαρά από τη Μεσσηνία.

Με καθυστέρηση περίπου σαράντα λεπτών, ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση καταχειροκροτούμενος.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά επειδή, όπως είπε, παρέλαβε μια διαλυμένη χώρα και την παρέδωσε χώρα, ενώ ευχήθηκε και χρόνια πολλά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε γενέθλια.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Βλάσης, εξέφρασε τη συγκίνησή του και ανέφερε για πρώτη φορά στην εκδήλωση το όνομα του κ. Νίκα: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για έναν νέο πολιτικό σαν κι εμένα να προλογίζω δυο μεγάλους και σημαντικούς άνδρες. Πρώτον, τον Παναγιώτη Νίκα, που θα είναι ο αυριανός περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Και τον πρώην πρωθυπουργό, που δεν είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που απλώς πέρασε από τη χώρα μας, αλλά εκείνος που θυσιάζοντας τα πάντα κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Σήμερα, ύστερα από πέντε χρόνια Αριστεράς, ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει πώς ήταν η χώρα μας τότε και τώρα».

«Η ρίζα του Αντώνη του Σαμαρά είναι στην Αρκαδία, είναι στη Στεμνίτσα, είναι Αρκάς», τόνισε, θυμίζοντας την αρκαδική καταγωγή του πολιτικού.

Ακολούθως, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός, και κάλεσε τον Παναγιώτη Νίκα στο βήμα.

Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την υποστήριξή του στον αγώνα που έχει ξεκινήσει για να αλλάξουν τα πράγματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και υπογράμμισε: «Τιμάμε την Αρκαδία, και η Τρίπολη θα είναι το κέντρο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών της Επανάστασης».

Στη συνέχεια ο κ. Νίκας επανέλαβε αυτό που λέει συχνά στις προεκλογικές του ομιλίες ότι η Αρκαδία είναι ουραγός στην ανάπτυξη, ενώ αναφέρθηκε ξανά στη χαμηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ, στην έλλειψη διαφάνειας και στην οικογενειοκρατία που «δεν έχει προηγούμενο», όπως είπε, επιτιθέμενος στην περιφερειακή αρχή.

Χαρακτήρισε ως «το καλύτερο ψηφοδέλτιο σε κάθε Νομό» τον συνδυασμό του.  Μετά τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Νίκας προσκάλεσε στο βήμα τον κ. Σαμαρά, ο οποίος προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κόσμου που ανέμιζαν τις σημαίες τους. «Πλησιάζει η Κυριακή της νίκης. Είναι τιμή μου να κάνω τα γενέθλιά μου στη γενέθλια γη των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης».

Αμέσως, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ανοίγει τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες και κλείνει τα μάτια στους Ρουβίκωνες, που ξεπούλησε τη Μακεδονία, που ξεδιάντροπα μοιράζει τη σύνταξη του Ιουνίου για να πάρει την ψήφο του Μαΐου.

Η κυβέρνηση μοιράζει στον λαό λιγότερα από ό,τι πήρε, αλλά οι Έλληνες έχουμε αξιοπρέπεια και σε τρεις ημέρες θα το καταλάβεις στην κάλπη, ανέφερε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας, μας λέει ότι είναι εκείνος με τους πολλούς, αλλά τελικά αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος Μαυρογυαλούρος».

«Η πατρίδα είναι χώρα και όχι χώρος, οι Έλληνες είναι λαός με συνείδηση, και όχι πληθυσμός. Πατρίδα δεν είναι να ανοίγεις τα σύνορά σου σε όλους. Δεν είναι να είσαι πότε με τους Ποδέμος και πότε με τους Καμμένους. Η πατρίδα δεν είναι κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη.»

«Εσύ που ξεπούλησες τη Μακεδονία δεν την αγαπάς την πατρίδα σου», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε: «Εμείς παλεύουμε για όλους τους Έλληνες. Η χώρα μας ούτε το 2060 δεν θα βγει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι οι ευρωβουλευτές πρέπει να αγαπούν την Ευρώπη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα. Ήταν εχθρός της Ευρώπης και τώρα έχει γίνει το πιστό σκυλάκι των δανειστών».

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για τους Δήμους και για την Περιφέρεια. Το 2014 η παράταξή μας είχε πράγματι στηρίξει τον Τατούλη και μετά αυτός της γύρισε την πλάτη», είπε, και τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα, τονίζοντας: «Από την πολλή παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, κόλλησε κι αυτός».

Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όλους τους Έλληνες να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία. Τέλος, στο βήμα κλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη Νίκα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, πάντως, ότι ο κ. Σαμαράς αποκάλεσε τη συγκέντρωση περίπου 500 ατόμων «λαοθάλασσα».

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία Σαμαρά στην Τρίπολη


21 Σχόλια

"Πρέπει να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δύσκολο έργο του"... Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παλιά ...;

Δεν ήξερα ουτε 10 ανθρώπους από το πλήθος! Πόσους μεσσήνιους κουβαλήσατε;;; Γελάει ο κόσμος, φαίνεται και απο τις φωτογραφίες

Εγώ Πέτρο θα ψήφιζα οπως κάνω κάθε φορά ,αλλά δεν μου αρέσουν και πολυ τα πρόσωπα που έχει βάλει φέτος... Ούτε ο Νικάς μου αρέσει αλλά σαν σύνολο τα πρόσωπα είναι πολυ πολυ καλύτερα σε σχέση με του Πέτρου.

Η ακροδεξια ρητορική του Σαμαρά δένει.. θαυμάσια με αυτή του πεζοδρομίου.

11 λεωφορεία ; Μάλλον τα μέτρησες 2 φορές ! Αν ηταν 600 άτομα δεν θα έπεφτε καρφίτσα στην πετρινου .250 το πολυ ηταν και όλοι σχεδόν Μεσσήνιοι

Αυτός ο νικας έχει παρουσιάσει κανα προγραμμα ρε παίδες ή μονο κράζει και αναφέρεται στον τατουλη; Γελάνε και οι πέτρες ! Κρίμα , ειναι αργά πλέον τώρα να διεκδικήσεις παλι την δημαρχία .

κυρ Αντώνη, κυρ Αντώνη από τον Βοτανικό, στάσου δυο κουβέντες να σου πω (Ζαμπέτας). Ράιχενμπαχ η μία, στα τέσσερα η άλλη...... ,για να μην ξεχνιόμαστε........., πολλά τα λάθη της ΝΔ και του κ.κ. Κούλη....

Ώρα να φύγει η παρέα του απόλυτου 0. 9 χρόνια μόνο έργα βιτρίνας και από ουσία τίποτα. Μόνο δουλίτσες για τα φιλαράκια και τους συγγενείς.

ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΊΔΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΦΑΤΣΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΚΑΣ ΠΑΤΗΣΕ ΕΧΘΕΣ ΕΚΕΙ ?

Καλε πάτησαν , πως δεν πάτησαν . Οι υποψήφιοι του που την Δευτέρα θα ειναι δακτυλοδεικτούμενοι

Ούτε οι κομματικοί παράγοντες δεν είναι ικανοί να συσπειρώσουν τον κόσμο κατά του Τατούλη. Ακόμα και όλα τα λεωφορεία να μισθώσετε από την Μεσσηνία πάλι τελευταίοι θα είστε. Πέτρος Τατούλης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για ακόμη μια φορά!

Δεν ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΤΖΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ.7 πουλμαν χαχα η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ.. ΔΕΝ ΣΦΑΞΑΝΕ.!!!

Πολιτική πεζοδρομίου. Πάνω στην επιθυμία τους για εξουσία,έχουν χάσει κάθε έλεγχο. Με την εισβολή των Μεσσηνίων στην πρωτεύουσα του Μοριά νομίσουν πως θα κάμψουν το ηθικό των δημοκρατών Πελοποννησίων. Πέτρο Τατούλη μην δίνεις σημασία . Την Δευτέρα πάλι περιφερειάρχης με δόξα και τιμή. Κέρασμα με μελωμένες δίπλες και όχι με γλυκό συκαλάκι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.