Νίκος Τσιαμούλος: Με όραμα, πάθος και πρόγραμμα θα διοικήσουμε τον Δήμο Τρίπολης (pics,vid)

Νίκος Τσιαμούλος: Με όραμα, πάθος και πρόγραμμα θα διοικήσουμε τον Δήμο Τρίπολης (pics,vid)

Μάιος 21, 2019 - 12:12
10 σχόλια

«Δεν θα κλείσουμε πολιτικές γούβες παλαιών δημοτικών αρχόντων»

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για το πρόγραμμα της παράταξής του σε σχέση με τις μεγάλες επενδύσεις στον Δήμο Τρίπολης, τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το αν και με ποιους όρους θα συνεργαστεί με τους συνυποψηφίους του.

Με τον κ. Τσιαμούλο βρεθήκαμε στο γήπεδο του Αστέρα, έναν δημοτικό χώρο, όπου έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην πόλη μας, και ο υποψήφιος δήμαρχος μάς ανέλυσε τον ευρύτερο σχεδιασμό της παράταξής του.

«Οι κκ. Μπάκος και Καϋμενάκης έχουν επενδύσει εκατομμύρια στο γήπεδο, κάτι που ωφελεί τον Δήμο Τρίπολης. Τέτοιες επενδύσεις και τέτοιοι άνθρωποι, θα έπρεπε ο Δήμος μόνος του να τους προσεγγίσει. Έχουμε μια ομάδα που σήμερα μας τιμά στα σαλόνια της Super League, δύο φορές έχει συμμετάσχει στην Ευρώπη, έχει τμήματα όλων των ηλικιών και εγκαταστάσεις. Σε όλη την Περιφέρεια έχουμε τον Αστέρα μας. Οι άνθρωποι πέρα από τις επενδύσεις εδώ, έχουν δημιουργήσει άλλες μονάδες, και έχουν φέρει θέσεις εργασίας στην πόλη μας».

Πρέπει να φέρουμε επισκέπτες στην πόλη. Ένας άξονας του προγράμματός μας, αφορά στο πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους αρχαίους τόπους μας.

«Έχουμε σχεδιάσει πολιτιστικές διαδρομές, ώστε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας. Ο Δήμος δαπανά πολλά χρήματα στη γιορτή κρασιού, στη γιορτή πατάτας, αλλά τελικά τα χρήματα τα παίρνει η ορχήστρα.

Δεν έχω κάτι με τις ορχήστρες, αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε στην πρωτεύουσα του Δήμου ένα τριήμερο φεστιβάλ και ο Δήμος να κρατάει τους επισκέπτες περισσότερες ημέρες, προσφέροντας ένα ''καλάθι'' τοπικών προϊόντων».

Ακολούθως, μίλησε για χρήματα που δίνονται άνευ ουσίας, όπως είπε, ανάλογα με τα μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα στα χωριά από την εκάστοτε δημοτική αρχή. Ο Δήμος, υπογράμμισε, πρέπει να διαθέτει πόρους σε όλα τα χωριά και σε όλες τις κοινότητες.

«Θα ήταν προτεραιότητα για εμάς να γίνει ο δρόμος στο γήπεδο του Αστέρα. Όχι για τον Αστέρα, αλλά για τους φιλάθλους του. Έχει δημιουργηθεί ένα αθλητικό brand name, που δίνει υπεραξία στον τόπο μας. Η ομάδα μάς τιμά που βρίσκεται εδώ, Να τιμήσουμε τους ανθρώπους που επένδυσαν εδώ και να βρούμε κι άλλους. Αλλά να υπάρχει ένα μέλλον. Να χτίσουμε για τις επόμενες γενιές.»

Στη συνέχεια, μίλησε για τον θρησκευτικό τουρισμό, που, όπως είπε, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη θα μπορούσε να αναπτυχθεί, και επεσήμανε ότι οι τουριστικές και οι ξενοδοχειακές μονάδες δεν στηρίζονται από τον Δήμο, ώστε να δουλεύουν όλο τον χρόνο.

Να δώσουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες των χωριών να δουν ένα κουβανέζικο ή ιταλικό συγκρότημα. Θα έχουμε μεγάλο όφελος αν προσκαλούμε χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό.

Ακολούθως, στο πάρκο της πλατείας Άρεως, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την επιχειρηματικότητα και το πώς η παράταξή του, εφόσον πάρει τα ηνία του Δήμου, σχεδιάζει να ενισχύσει τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Είμαστε η μόνη παράταξη που έκανε απολογισμό δράσεων.

«Η επιχειρηματικότητα δεν εδρεύει μόνο στην πλατεία Πετρινού ή μόνο στην Άρεως. Τα πάρκα μας, αντί να τα αξιοποιούμε, σκάβουμε για να βρούμε θησαυρούς. Μπορούν να γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα πάρκα. Οι μαθητές, θα μπορούσαν να κάνουν αποψίλωση στα πάρκα, ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Θα μπορούσαν οι μαθητές να χρησιμοποιούν μόνο ανακυκλώσιμο χαρτί.»

Είχαμε προτείνει να γίνει η Λευκή Νύχτα από το 2015. Και όταν έγινε, μάς συνεχάρη ο κόσμος για την πρότασή μας, επειδή ξεπούλησαν τα μαγαζιά.

Ακόμα, ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίον επιχορηγούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι στον Δήμο, αναφέροντας ότι «είτε παράγουν έργο είτε όχι, όλα παίρνουν 500 ευρώ». Και προτείνει ο Δήμος με μια μικρή μελέτη να κάνει κάτι διαφορετικό για τους πολιτιστικούς συλλόγους στα χωριά και όχι να «τρώγονται τα χρήματα σε γουρουνοπούλες και κλαρίνα».

Ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στον συνδυασμό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και οι αντίπαλοί του παραδέχονται ότι έχει τον καλύτερο.

Να τελειώνουν τα «πάρτι» με τις μελέτες

Ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα» υποστήριξε ότι ο Δήμο πρέπει αν αξιοποιεί τις προηγούμενες μελέτες από άλλες δημοτικές αρχές, και αναφέρθηκε στο «πάρτι» εκατομμυρίων που έγινε στην πλατεία Άρεως με την ανάπλαση, επιτιθέμενος στον Γιάννη Σμυρνιώτη.

«Πρέπει να αλλάξουμε λογική. Να αγωνιστούμε για το μέλλον των παιδιών μας».

Ερωτηθείς γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν την παράταξή του, απάντησε:

«Εμείς ξεκινήσαμε το 2014 ως ανεξάρτητη παράταξη και θέσαμε διακυβεύματα που άλλοι τα θέτουν σήμερα. Εμείς είπαμε να αλλάξουν τα δεδομένα στην αδιαφάνεια, στη διαφορά, στη μικροανάθεση, στη μικροεξυπηρέτηση, στα μικροσυμφέροντα. Αυτά μας κρατούν πίσω, όπως οι γούβες, τα οδοστρώματα, οι θέσεις πάρκινγκ, η ανασφάλεια, η έλλειψη φωτισμού. Αυτά είναι αυτονόητα, και τελικά κάποιοι τα ''πουλάμε'' ως εξυπηρέτηση, ενώ τα πληρώνουν οι δημότες».

«Εμείς σε αυτή την εποχή του κυνισμού μιλάμε για σχέδιο και όραμα. Και αυτό δεν το εκφράζουμε δήθεν. Έχουμε υποψήφιους κάθε ηλικίας, αλλά έχουμε και υποψηφίους κάθε ηλικίας με νέες ιδέες. Έχουμε πάθος. Κάθε μέρα λέμε ''μπορούμε καλύτερα''. Έχουμε το όραμα και το όνειρο να φύγει ο Δήμος από τις τελευταίες θέσεις. ΚΕΔΗΤ, φόλες, αδέσποτα. Δεν έχουμε ακούσει για μία φορά να πάρει ο Δήμος ένα βραβείο για κάτι, ενώ όμοροι Δήμοι αντλούν χρήματα και βραβεύονται για τα απορρίμματα, για τον πολιτισμό τους. Θέλουμε έναν Δήμο που να τον αντιγράφουν. Δεν μας λείπει κάτι. Έχουμε πολιτισμό, παγκοσμίου φήμης ανθρώπους, έχουμε φυσικό πλούτο».

Τέλος, ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στις συνεργασίες μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι ο «Κλεισθένης» είναι ένας νέος νόμος που επιβάλλει τις συνεργασίες. Όπως είπε, ο Δήμος Τρίπολης θα πάει σε δεύτερη Κυριακή. «Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλα τα σημεία ότι η\οι συνεργασίες και οι συνέργειες που μπορούν να γίνουν, τις φέρνει η ίδια η δημοκρατία. Καταθέτουμε ένα ατόφιο πρόγραμμα και θέλουμε να εφαρμοστεί ατόφιο».

Δεν θα πάμε σε συνεργασίες όπως ο κ. Τζιούμης και με τον κ. Παυλή το 2014. Δεν έχουμε διοικήσει και δεν έχουμε διάθεση να κλείσουμε γούβες πολιτικές παλαιών δημοτικών αρχόντων. Δεν με ενδιαφέρει αν ο τάδε υποψήφιος έχει στον συνδυασμό του υπόδικους. Θα είναι έξω από το σχήμα.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες καθυστερήσεις. Θέλουμε να μας εμπιστευτούν για το καλό του Δήμου», είπε, τέλος,. ο κ. Τσιαμούλος.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τσιαμούλος: Με όραμα, πάθος και πρόγραμμα θα διοικήσουμε τον Δήμο Τρίπολης


10 Σχόλια

Δεν έχει στήριξη από κανένα και υποστηρίζει ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης και πολλούς άλλους .Ήρθε η ώρα να τον στηρίξουμε κάποιον νέο με όραμα

@12:33 Νικόλα, αν πεις ότι στηρίζεις και τον Αρκαδικό, με κέρδισες κι εμένα!!! Χα χα, έχεις πολύ πλάκα ρε μπαγάσα, κάθε μέρα ξεδιπλώνεις κι ένα νέο ταλέντο!!

Υπάρχει κανένας που δεν στηρίζεις ;;; Μετά από αυτό μη σου πω οτι είσαι και στον τρίτο γύρο ..... Πίτα γύρο απολα!!

12:49 Στο δεύτερο "γύρω" όπως λέμε γύρω-γύρω όλοι; Αστοιχείωτε, μην ξαναγράψεις σχόλια γιατί θα φέρω την αστυνομία να σε συλλάβει δολοφόνε της γραμματικής

Τι άλλο θα σκεφτείτε και καλά κάποιος γράφει κάτι καλό με κάποιο λάθος ώστε να υπάρχει σχολιασμός ή κάτι που δεν στέκει για να δημιουργήσει θέμα

ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΝΙΚΟΛΑ...ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ ΠΟΛΥ... ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ... ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΕΚΑΨΕΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΣΤΗΚΕΣ

ΜΠΡΑΒΟ πιστεύω πολύ σε εσένα... μακάρι να βγεις μπας και δούμε μια ΚΑΘΑΡΗ μέρα... γιατί όλοι έχουν μάθει να **

Κάλα δεν μας είπες κάτι καινούργιο το ξέρουμε ότι ο Παυλής-Τζιούμης το 2014 ήταν μαζί .Και τώρα μαζί είμαστε το ξέρουν όλοι .Τώρα που θα είσαι στο δεύτερο γύρο έχεις πολλές πιθανότητες να κερδίσει τον Σμυρνιώτη επειδή τον έχουμε δει και αυτό κοίτα μην κάνεις λάθη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.