Βιαστική «μετακόμιση» για το Ψυχιατρείο Τρίπολης - Πολλές εκκρεμότητες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Βιαστική «μετακόμιση» για το Ψυχιατρείο Τρίπολης - Πολλές εκκρεμότητες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Μάιος 20, 2019 - 13:42
2 σχόλια

Απαντήσεις δεν έχουν λάβει ακόμα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρείο Τρίπολης (δείτε ΕΔΩ), σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει η μετακόμιση των γραφείων και των υλικών από το παλαιό κτίριο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλαν στη διοίκηση του νοσοκομείου, η μετακόμιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αύριο 21 Μαΐου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους εργαζομένους, υπάρχουν πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες:

Θέμα: Εκκρεμότητες ενόψει της μετακίνησης.

Σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου μας με αρ. πρωτ.37, που αφορούσε στη μετακίνηση της κλινικής και δεδομένου ότι σύμφωνα με δική σας εντολή αυτή πρέπει να γίνει σήμερα, επισημαίνουμε τα κάτωθι που δεν έχουν επιλυθεί ακόμα:

Δεν έχει γίνει έλεγχος των πρωτοκόλλων και αποδέσμευση των υπολόγων ενώ αυτό έχει ζητηθεί επανειλημμένα από εμάς προφορικά αλλά και γραπτώς. Ορίσθηκε επιτέλους επιτροπή για αυτό το σκοπό στις 17/5/19 η οποία –όπως είναι φυσικό- δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το έργο της.Πως λοιπόν θα αποχωρήσουν οι υπόλογοι αφήνοντας πίσω τα υλικά με τα οποία είναι χρεωμένοι;

Ζητήσαμε να διασφαλισθεί η περιουσία του πρώην Ψ.Ν.Τ. Καμία ενέργεια δεν είδαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως τα αφήνετε όλα πίσω έρμαια σε κάθε επίδοξο κλέφτη . Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι μετά την αποχώρηση από το κτίριο θα υπάρξουν κλοπές. Άλλωστε ήδη και το προηγούμενο διάστημα που υπολειτουργούσε και είχε σχεδόν ερημώσει είχαν συμβεί κλοπές. Εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει τώρα που θα ερημώσει πλήρως. Ποιος θα έχει την ευθύνη για τυχόν απώλειες; Σίγουρα πάντως όχι οι υπόλογοι εξ αποστάσεως.

Δεν έγινε καμία ενέργεια για αξιοποίηση των οχημάτων και του άχρηστου υλικού προς όφελος του Νοσοκομείου. Κάποια μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο της εργοθεραπείας μας είπατε ότι θα περάσουν σε Πανεπιστήμιο και αυτό είναι πολύ θετικό.

Δεν καθορίστηκαν οι χώροι που θα στεγαστούν κομμάτια της Διοικητικής υπηρεσίας (γραφείο κίνησης, ταμείο κ.α.).Παρατηρούμε το ευτράπελο όλοι να ψάχνουν από ένα γραφείο. Ισχύει το «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε;».

Τα 2 μικρά γραφεία όπου προβλέπεται να στεγαστεί το γραφείο προσωπικού θεωρούμε αμφίβολο ότι χωράνε τον όγκο των αρχείων του συγκεκριμένου γραφείου. Επιπλέον πιστεύουμε ότι όταν γεμίσουν με ντουλάπες γύρω στους τοίχους θα μεταμορφωθούν σε μικρά και αποπνικτικά κλουβάκια.

Δεν έγινε καμία ενέργεια για την εξασφάλιση μεταφοράς με μεταφορική εταιρεία. Η Διαχειριστική Αρχή που μετακόμισε πρόσφατα χρησιμοποίησε μεταφορική εταιρεία. Το Νοσοκομείο είναι τόσο φτωχό που προσπαθεί να μετακομίσει ένα ολόκληρο πρώην Νοσοκομείο με ένα φορτηγό του Δήμου (όποτε και για όσο χρονικό διάστημα μπορεί) και 4 εργάτες οι οποίοι ασκούν και άλλα καθήκοντα;

Προτείναμε την κατασκευή πόρτας και παραθύρου στη στάση του Νοσηλευτικού προσωπικού. Δεν έγινε δεκτή η πρόταση από τους υπεύθυνους παρευρισκόμενους και παρέμεινε ανοιχτό το θέμα να εξετασθεί σε δεύτερο χρόνο. Εμείς καθιστούμε σαφές ότι θεωρούμε βασικότατο το αίτημά μας για λόγους ασφαλείας καθώς δε θα βρίσκεται πάντα υπάλληλος εκεί και η πρόσβαση των νοσηλευομένων στο χώρο θα είναι ανεξέλεγκτη. Να θυμίσουμε ότι εκεί υπάρχει και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας και το σύστημα της ελεγχόμενης εισόδου.

Δεν έχουν καθοριστεί τα κάτωθι:

Πώς θα μεταφέρεται ο ακάθαρτος και ο καθαρός ιματισμός αντίστοιχα;

Πού θα πλένεται;

Πώς θα μεταφέρεται το φαγητό ;

Εν κατακλείδι θέτουμε ένα ζήτημα που μας ταλανίζει:

24 Μαΐου 2017 .Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας αποτελούμενο από το Γενικό Γραμματέα κ. Γιαννόπουλο και ιατρούς επισκέπτεται την κλινική και συνομιλεί με εσάς και τους ιατρούς μας. Ομόφωνα αποφασίσθηκε ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο για τη χρήση που προορίζεται.

18 Απριλίου 2019 .Το Υπουργείο δίνει εντολή για μετακίνηση εντός επτά ημερών!!!!!!

Στο διάστημα που μεσολάβησε- ήτοι 2 χρόνια περίπου- δεν έγινε καμία παρέμβαση ουσίας.Τι άλλαξε ξαφνικά;;;;

20 Μαΐου 2019  Είμαστε ώρες πριν τη μετακίνηση και ακόμη βασικά ζητήματα εκκρεμούν.

Είναι ευνόητοι οι λόγοι που επιβάλλουν τόση σπουδή για τη μετακίνηση. Ευνόητο είναι όμως ότι το προσωπικό που εκτελεί εντολές ανωτέρων δε θα πάρει καμία ευθύνη εφόσον δε διασφαλισθεί η ασφαλής και ομαλή μεταφορά.

Είμαστε πλήρως θετικοί και συνδράμουμε στη μετακίνηση  αλλά με απόλυτη ασφάλεια και όχι σαν άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

 

Για το Δ.Σ.

 

Η Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας

Τσιρίκα Νικολέττα                                                       Σίδερη Παναγιώτα

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

ολα ααρπα κολλα σ αυτη την χωρα ετσι και το 2012 εγινε μετακινηση γραφειων απο το ΨΝΤ στο παναρκαδικο με χτυπημα του χεριου πανω στο γραφειο της τοτε διοικησης....... δεν ανοιξε μυτη ....... τωρα γιατι φωναζετε? αρπακολατζηδες της συμφορας

Αφού βρέθηκε χώρος να στεγαστεί το ΔΣ του συλλόγου, που να μείνει χώρος για τους υπόλοιπους...;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.