Οι «νόμιμες» κρατήσεις της 13ης σύνταξης

Οι «νόμιμες» κρατήσεις της 13ης σύνταξης

Μάιος 18, 2019 - 18:02
17 σχόλια

Κουτσουρεμένη βρήκαν οι συνταξιούχοι τη 13η σύνταξη που ξεκίνησε να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους από χθες. Ωστόσο, όλες τις νόμιμες κρατήσεις έχει η 13η σύνταξη όπως προβλέπεται άλλωστε στη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή. «Η 13η σύνταξη δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα, υπόκειται στις κατά νόμο προβλεπόμενες κρατήσεις και καταβάλλεται εντός του μηνός Μαΐου κάθε έτους», αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία.

Στις νόμιμες κρατήσεις, συμπεριλαμβάνονται η εισφορά 6% υπέρ υγείας και φόρος εισοδήματος 22% για όσους ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο, το οποίο για ένα άτομο χωρίς παιδιά είναι 8.636 ευρώ. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος με ανάρτησή του στο twitter τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας πως : «Δεν είναι επίδομα, όπως λέει η αντιπολίτευση. Είναι η 13η σύνταξη και για το λόγο αυτό ισχύουν οι προβλεπόμενες παρακρατήσεις φόρου (για όσους συνταξιούχους ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο) και ασθενείας που γίνονται σε όλες τις καταβαλλόμενες συντάξεις».


17 Σχόλια

Το μπαξίσι είναι εξ'ορισμού μαύρα λεφτά. Προς τι οι νόμιμες κρατήσεις σε λεφτά που δίνονται για να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ;

21:25 : πιο ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις...σας αρέσει το δούλεμα, έτσι; Έκοψε το ΕΚΑΣ και δίνει πίσω ψίχουλα και έχει το θράσος να το ονομάζει 13η σύνταξη. Κόψε την ΣυριζΕρτ βλάπτει. Χαιρετίσματα στον Πετσίτη , στα βοσκοτόπια του υποψηφίου καναλάρχη και καλορίζικο το Μετρό στη Σαλονίκη...απλά αστείοι.

13η "σύνταξη" την άνοιξη αντί για ...Χριστούγεννα. 800 εκατομμύρια κόστος, αντί 2.400 εκατομμύρια που είναι το κόστος των συντάξεων ανά μήνα. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν γίνει ένα με το ψέμα και το ρουσφέτι. ΜΙΑ εβδομάδα πριν τις εκλογές μοιράζουν εκλογικό επίδομα στους συνταξιούχους για να μην συντριβούν τελείως. Σήμερα ο Τσίπρας είπε να τον ψηφίσουν για την 13η σύνταξη...Ξεχνούν όμως ότι οι πολίτες τιμωρούν όταν καταλαβαίνουν ότι τους κοροϊδεύεις. Είπε ψέματα για τα πάντα, έδωσαν Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα σε Σλάβους και Αλβανούς, μας τρέλαναν στους φόρους, έρχεται οι ώρα του πολίτη τώρα...

Θυμάται κανείς τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, την κυβέρνηση Παπαδήμου, το PSI, το κλείσιμο εφοριών, σχολείων, νοσοκομείων, τη μείωση μισθών-συντάξεων, την ανεργία 28%, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το εισιτήριο στα νοσοκομεία, τις περικοπές στα εφάπαξ, τον ΕΝΦΙΑ; Τα θυμόσαστε; Το ξύλο στις διαδηλώσεις; Το "μαζί τα φάγαμε";

Ο κόσμος θυμάται,όπως θυμάται ότι ο Συριζα φώναζε ότι είναι διαφορετικός...τελικά αποδείχτηκε χειρότερος με διαφορά. Τόσα ψέμματα σε χρόνο ρεκόρ και ξεπούλημα αξιών και θεσμών.

Ναι, ο Σύριζα φώναζε ότι είναι διαφορετικός, και είναι διαφορετικός από Σαμαρά και Μπένι, αλλά χειρότερος σε τι; Επειδή υποχρεώθηκε να πάρει τα μέτρα που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενοι; Ψεύτης; Ποιος πολιτικός δεν είναι ψεύτης; Ποιους θεσμούς και ποιες αξίες ξεπούλησε ο Σύριζα; Η Ν.Δ. και το Πασόκ δεν είχαν αξίες να ξεπουλήσουν, ποτέ δεν σέβονταν τη δημοκρατία, τον πολίτη, το κράτος δικαίου, νόμος τους ήταν η αστυνομική βία και εργαλείο τους τα συστημικά ΜΜΕ. Χειραγώγηση και καταστολή, οι δύο πυλώνες του συστήματος, τώρα που έστειλαν το πελατειακό κράτος στα αζήτητα.

15:33 που ζεις; Κοίτα τριγύρω σου το πελατειακό κράτος των μετακλητών και των συγγενών. Μέτρα πήρε ενώ έλεγε ότι δεν θα πάρει. Ξεζουμίζει τους μισθωτούς για να δίνει επιδόματα στους "πελάτες"του. Ξεπούλημα Μακεδονίας και εξευτελισμό της Παιδείας. Έχει μαζεψει όλο το ΠΑΣΟΚ και μιλάς για νέο;; Παίρνεις μισθό ή ψήφιζες Σημίτη και Γιωργάκη και σαν γνήσιο "ορφανό" του παλιού ΠΑΣΟΚ βρήκες τον νέο παραμυθά σου; Και πολλά ακόμα αλλά τζάμπα θα τα γράψω. Να χαίρεσαι Παππά, Πετσίτη, Καλογρίτσα & τις μεταγραφές που σε κρατούν στην εξουσία...

Μπαξίσι είναι να χρωστάς 280.000.000 ευρώ, να χρωστάς σε εφορία, ταμεία , πρώην εργαζόμενους, σε ενοίκια, σε όποιον μιλά ελληνικά και την ίδια στιγμή να έχεις γεμίσει τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, facebook, instagram κλπ με πληρωμένες διαφημίσεις. Αυτό είναι μπαξίσι γατάκια.

Πρώτη φορά Αριστερά; Καλά να πάθετε!! Χαρείτε τον ημιμαθή με μεταγγραφή από το εξωτερικό, πρόεδρο του 15μελούς , αγωνιστή στο κότερο ( εις υγείαν των κορόιδων)! Αλήθεια δώρο άνω των 200 ευρώ... δηλώθηκε πουθενά;

Καλά πιστεύεις ότι έχει μειωθεί η ανεργία 9%; Ξέρεις πόσες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης έχουν μετατραπεί σε μερικής; Αυτό σημαίνει μείωση εισοδήματος, εισφορών και ενσήμων. Νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε κουτούς που ψηφίζουν επειδή πήραν κουτσουρεμένο επίδομα; Μειώσατε τις νέες συντάξεις ( νόμος Κατρούγκαλου )& τις παλιές 4-5 φορές. ΕΝΦΙΑ και ΕΚΑΣ; Γαργάρα τα έκανες αυτά...

Δεν έχετε απαντήσεις και το ρίχνετε στο κατενάτσιο. Σε τι ήταν χειρότερος ο Σύριζα και ποιους θεσμούς και αξίες ξεπούλησε;

@21:52 ρε συ, καλά, δεν καταλαβάινεις τι λέει η κοινωνία? Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα απ όσα έταξε παρά μόνο έκανε κωλοτούμπες και μείωσε συντάξεις, αύξησε φόρους, υλοποίησε τους πλειστηριασμούς. Έκανε δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από όσα έταζε ο Αλέκσης προεκλογικά. Αφήστε πια την ξύλινη γλώσσα και δείτε τι γίνεται γύρω σας. Ο ΑΛέκσης έταξε πάρα πολλά και έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Γι αύτο και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, αν είχε λίγη αξιοπρέπεια. Και μη μου πεις, γιατί δεν παραιτούνταν οι ποηγούμενοι. Αυτοί, το ξέρουμε, ότι ήταν και έιναι άβουλα πιόνια...

21:52: Εσύ δεν απαντάς. Απλά λες καλύτερος. Φυσικά πολύ καλύτερος...στις κωλοτούμπες, στα ψέμματα, στο ξεπούλημα εθνικών κόκκινων γραμμών και φυσικά καλύτερος στην προσπάθεια μίμησης του Αντρέα.

@ 3 town rapper. Δεν είπα ότι είναι καλύτερος. Ρωτούσα σε τι είναι χειρότερος και ποιες αξίες και θεσμούς ξεπούλησε (πίσω από διάφορα nicknames, "3 town rapper", "ΑΛ€ΧΙ$", ίσως και "Παύλος", μάλλον κρύβεται το ίδιο άτομο)

@23:21 - Τα σχόλια τα γράφεις από το κότερο ή από κανένα υπόγειο που μυρίζετε όλη μασχαλίλα; Έχει σημασία να το διευκρινήσεις για να δούμε σε ποια τάξη ανήκεις...Στην τάξη των "κωλοτούμπων" ή των κορόιδων; Συριζαίε, το ημερολόγιο λέει 2019. Μοίρασες μια φορά σανό, το 2015, μάσησαν αρκετοί. Τώρα που έχασε η χώρα ανθρώπους, περιουσίες και αξιοπρέπεια το σανό δεν καταπίνεται. Σύνελθε και σοβαρέψου.

Δεν είμαι το ίδιο άτομο με αυτούς που γράφεις. Λάθος κάνεις. Βγάζεις ό,τι συμπέρασμα θες...άλλη μια απόδειξη ότι είσαι εύκολο θύμα παραπληροφόρησης. Κλασσικός Συριζαίος δηλαδή ( και μάλλον πρώην Πασόκος-"όρφανό" του ΠΑΣΟΚ δλδ)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.