Βαγγέλης Γιαννακούρας: Ψηφίστε «Νέα Πελοπόννησο» για να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία της Αρκαδίας (pics,vid)

Βαγγέλης Γιαννακούρας: Ψηφίστε «Νέα Πελοπόννησο» για να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία της Αρκαδίας (pics,vid)

Μάιος 19, 2019 - 20:15
15 σχόλια

«Εκλέγομαι με σταυρό προτίμησης»

Στο χωριό Αθήναιο, λίγα χιλιόμετρα από την Τρίπολη, στον δρόμο προς Μεγαλόπολη, συναντήσαμε τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδία και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Ο κ. Γιαννακούρας μένει στο Αθήναιο, στο πατρικό του σπίτι που είναι κοντά στην πλατεία.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο κ. Γιαννακούρας «άνοιξε» τα χαρτιά του και μας μίλησε για τους στόχους της παράταξης του αν εκλεγεί ξανά περιφερειακή αρχή η παράταξη του κ. Τατούλη Πέτρου. Ο κ. Γιαννακούρας επίσης μίλησε  για την Αρκαδία και για την αγάπη του για τον τόπο τον οποίο θέλει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο μέσα από παρεμβάσεις και έργα που έχουν σχεδιαστεί.

Εφέτος θα είναι η τρίτη φορά που είστε υποψήφιος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και της «Νέας Πελοποννήσου» και η πρώτη με σταυροδοσία. Αυτό σας φοβίζει; Θεωρείτε ότι πρέπει να δώσετε ακόμα μεγαλύτερο αγώνα και να ανταγωνιστείτε τους συνυποψηφίους σας;

Ο αγώνας δεν είναι τώρα, ο αγώνας είναι όλα τα χρόνια. Ο αγώνας μου είναι η αγωνία για την επίλυση των προβλημάτων της Αρκαδίας και η αγωνία μου να μην ανακοπεί το δημιουργικό μας έργο.

Δεν με φοβίζει ο σταυρός, φόβο μόνο έχω μήπως οι συμπατριώτες μου δεν γνωρίζουν να βάλουν σταυρό στο όνομά μου στο ψηφοδέλτιο και αυτό θέλω μόνο να τους επισημάνω, γιατί τις δύο προηγούμενες φορές δεν απαιτείτο.

Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν παρά μόνο συναγωνιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για τη νίκη της παράταξης.

Ποια θεωρείτε, ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, τη μεγαλύτερη νίκη σας κατά την τελευταία σας θητεία; Ποια τη μεγαλύτερη ήττα;

Ήττα μου είναι η αδυναμία να υλοποιήσουμε όλα τα έργα τα οποία έχουμε ψηφίσει και είναι ενταγμένα με εξασφαλισμένη πίστωση. Τα έργα αυτά δεν κατορθώσαμε να τα υλοποιήσουμε άμεσα  λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των πολλών αλλαγών που σημειώθηκαν στο Νόμο για τις αναθέσεις.

Νίκη μου είναι ότι κατόρθωσα να βοηθήσω τους συμπατριώτες μου και να βελτιώσω, όσο μπόρεσα, τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Η μεγάλη μου νίκη θα είναι στις 26 Μαΐου.

Τι απαντάτε σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο κ. Τατούλης θα έπρεπε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση ύστερα από 30 χρόνια παρουσίας στην πολιτική σκηνή συνολικά;  Εσείς προσωπικά νιώθετε ότι έχετε φθαρεί από τα οκτώ χρόνια θητείας σας στο ΠεΣυ Πελοποννήσου;

Το αντίθετο, δεν υπάρχει καμία φθορά. Αποκτήσαμε γνώση και εμπειρία και τρόπο σκέψης κοντά στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο και είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στην Πελοπόννησο. Είναι ένας πολιτικός με δική του σχολή, ένας πολιτικός που χαράσσει πολιτική, που ανοίγει δρόμους, ασυμβίβαστος, δημιουργικός, ένας πολιτικός που αγωνιά και αγωνίζεται για τον τόπο του.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι προσπαθείτε συστηματικά, ως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, με έργα οδοποιίας και έργα συντήρησης μονών και εκκλησιών να αναδείξετε τον θρησκευτικό πολιτισμό της Αρκαδίας. Πείτε μας δράσεις που σχεδιάζετε ώστε ο θρησκευτικός τουρισμός να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Με τα τόσα μοναστήρια, ασκηταριά και βυζαντινούς ναούς δίκαια η Αρκαδία ονομάζεται «Άγιο Όρος» της Πελοποννήσου. Δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας», το οποίο και θα βελτιώσουμε, για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού , για την ανάδειξη των μοναστηριών και του θρησκευτικού πλούτου του τόπου μας.

Βελτιώσαμε επίσης τις οδούς πρόσβασης προς τα μοναστήρια, λύσαμε πολλά προβλήματα επισκευάζοντάς τα, προβλήματα λόγω παλαιότητας και άμεσος στόχος και σκοπός μας είναι, μέσω οποιουδήποτε μέσου προβολής, να τα προβάλλουμε και εντός και εκτός Ελλάδας με σκοπό τη γνωριμία με τους ιερούς τόπους μας αλλά και την προσέλκυση περισσότερων προσκυνητών και επισκεπτών.

Τι απαντάτε σε εκείνους που κατηγορούν τη σημερινή περιφερειακή αρχή για αδιαφάνεια στη διαχείριση πόρων, για σπατάλη χρήματος σε μικρά έργα και για «αυταρχισμό»;

Λειτουργούμε δημοκρατικά και συλλογικά. Δεν αισθάνθηκα ούτε μία στιγμή τον αυταρχισμό που επικαλείστε. Δεν είναι κατηγορία ή κακό που φτιάχνουμε μικρά έργα. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα απαραίτητα, αλλά και τα μικρά και, όπως είναι γνωστό, πολλές φορές παρεμβαίνουμε και λύνουμε προβλήματα και εντός των οικισμών που δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η άνεση και η ασφάλεια των συμπατριωτών μας.

Όσο για τη διαφάνεια που με ρωτάτε, γι’ αυτό φρόντισε ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ήταν Πρωθυπουργός, νομοθετώντας, ώστε και το ένα ευρώ να αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να μπορεί ο κάθε πολίτης, απ’ όπου και αν βρίσκεται, να ελέγχει τους διοικούντες.

Δώστε μας το στίγμα των επόμενων στόχων της παράταξής σας, εφόσον κερδίσετε τις εκλογές. Ποιοι οι άμεσοι στόχοι;

Οι Πελοποννήσιοι πολίτες είναι ικανοί να εκτιμήσουν το έργο μας. Δεν είναι αγνώμονες και η καθημερινή επαφή μαζί τους, μας δείχνει ότι μας εκτιμούν και μας εμπιστεύονται.

Προσωπικά για εμένα τα έργα τα οποία με αγγίζουν περισσότερο είναι τα έργα που έχουν να κάνουν με την αγροτική ανάπτυξη, καθώς είναι αυτά που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία βοηθώντας την τοπική οικονομία.

Και αυτό το λέω γιατί με τα πολλά συγκοινωνιακά έργα που ολοκληρώθηκαν και τα 230 που είναι προς άμεση υλοποίηση, θα έχουμε ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, οπότε κύρια το βάρος θα πέσει στην αγροτική ανάπτυξη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας για την τουριστική ανάπτυξη, μέσα από την εξωστρέφεια αλλά και την ολοκλήρωση έργων, όπως η χάραξη νέων μονοπατιών, το αναρριχητικό και καταδυτικό πάρκο και άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός που θα φέρουν επισκέπτες όλο το χρόνο.

Τέλος, σας ζητάμε να απευθυνθείτε από καρδιάς στον κόσμο που μας διαβάζει: Για ποιο λόγο να ψηφίσουν οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον Βαγγέλη Γιαννακούρα;

Γιατί ο Βαγγέλης Γιαννακούρας είναι ένας ιδεολόγος Αρκάς, αφοσιωμένος στη λύση των προβλημάτων των πολιτών. Αγαπώ τους ανθρώπους και κυρίως τους συμπατριώτες μου Αρκάδες. Η θέση στην οποία με έχουν τοποθετήσει δεν αισθάνθηκα ποτέ πως είναι μία θέση εξουσίας, αλλά μία θέση υπηρεσίας προς αυτούς. Άλλωστε η πόρτα μου ήταν και θα είναι πάντα ανοιχτή και αυτό που θέλω είναι να είμαι χρήσιμος για τους συμπατριώτες μου.

Με ενθουσιάζει, όταν με συναντούν στο δρόμο και με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και η μεγαλύτερη αμοιβή μου είναι που είμαι ο «Βαγγέλης τους».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Bαγγέλης Γιαννακούρας: «Εκλέγομαι με σταυρό προτίμησης»


15 Σχόλια

Ναι Ναι Βαγγελη μου ,για να εχουμε και σκουπιδοεργοστασιο διπλα απο το χωριο σου

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ....!!!

Βαγγέλη φεύγοντας από το Αθήναιο κατέβα μέχρι τη Μονή Μακρυσίου να δεις τα σκαλοπάτια που έχουν δημιουργηθεί από τις βυθίσεις του δρόμου και εγκυμονούν κινδύνους. Όταν γίνει το ατύχημα θα είναι πλέον αργά.

Ε λιγο ποιο κατω απο την μονη Μακρυσιου μεχρι τα Παραδεισια θα ειναι το Βατερλω της Τατουλοπαρεας ,την επομενη Δευτερα θα κλαινε με μαυρο δακρυ αδειαζοντας τα γραφεια της Περιφερειας .9 χρονια το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ

Αγαπητέ συμπατριώτη , αν και δεν συνηθίζω να απαντώ σε ανώνυμα σχόλια, το κάνω γιατί είτε είσαι στο εξωτερικό είτε είσαι κακόβουλος.Στο Δ.Βαλτετσίου επί θητείας μου έγιναν τόσα έργα όσα ποτέ άλλοτε. Ενδεικτικά: 1. Ασφαλτοστρώσεις από παλιά ΕΟ Τρίπολης-Μεγαλόπολης προς Βαλτέτσι (2 εργολαβίες), Μάναρη, Δόριζα, Ασέα, Αθήναιο,Πάπαρη, Καλτεζιές, Κεραστάρη,Κεραστάρη-Αραχαμίτες, Αθήναιο-Κεραστάρη,Πάπαρη-Σκορτσινού, προς Αγριακόνα. 2. Διανοίξεις από Αθήναιο προς Ασέα και ασφαλτόστρωση, Αγριακόνα προς ΙΜ Καλτεζιών

(συνέχεια) 3. Τσιμεντοστρώσεις στην πλατεία και σε δρόμους της Παλαιόχουνης, δρόμοι στο Κεραστάρη, Αραχαμίτες, Αθήναιο, 1000 μέτρα προς νεκροταφείο Πάπαρη, 400 μέτρα προς νεκροταφείο κάτω Ασέας, τεχνικά Αραχαμίτα-Βαλτέτσι. 4.Πεζοδρόμια επί ΕΟ Τρίπολης-Μεγαλόπολης στο ύψος Κ.Ασέας. 5.Αρδευτικό Αθηναίου -Ένταξη με 2,5 εκ ευρώ του μεγάλου αρδευτικού έργου για όλον τον κάμπο του Δ.Βαλτετσίου,που είναι σε φάση δημοπράτησης. 6. 850 χιλιάδες για ύδρευση (χωρίς να έχουμε αρμοδιότητα) Μαυρογιάννη-Κουβέλια-Καλτεζιές-ΙΜ Καλτεζιών-Αγριακόνα)

(συνέχεια) 7. 150 χιλιάδες για την σκεπή στην ΙΜ Καλτεζιών (υπό δημοπράτηση). 8. 100 χιλιάδες για το δρόμο προς Προφήτη Ηλία Ασέας (προς δημοπράτηση) ,επίσης εκτελείται εντός των ημερών ο δρόμος Μαρμαριά -Ανεμοδούρι. Ίσως έχω ξεχάσει κάποια και θα ήθελα να με πάρεις τηλέφωνο στο 6944396700 για να σου πω τα έργα αναλυτικά.. περιμένω... ποτέ δεν κρύφτηκα και είμαι περήφανος για το έργο μου!

Εντός της εβδομάδας υλοποιείται με 500 χιλιάδες ευρώ το έργο του νέου τάπητα στην παλιά Εθνική Οδό Τρίπολης -Μεγαλόπολης και ένα άλλο έργο μεγάλο που ξέχασα είναι η ασφαλτόστρωση Καλτεζιές -Κολλίνες...Περιμένω να με πάρεις να σου τα πω με λεπτομέρειες.

Ολόψυχα σας εύχομαι καλή επιτυχία! Η Αρκαδία μας εχει ανάγκη απο ανθρώπους σαν και εσάς!

Κύριος ο γιατρός και πάντα χαμογελαστός αλλά καιρός να γίνει εναλλαγή στην εξουσία.Τα πολλά χρόνια μόνο κακό κάνουν αν.όχι σε αυτόν σε πολλούς στον συνδυασμό του ( δεν είμαι αυτός που σας κατηγορεί δίκαια ή άδικα πιο πάνω )

Αγαπητέ Βαγγέλη, ούτε στο εξωτερικό μένω, ούτε κακόβουλος είμαι. Στη Μεγαλόπολη μένω και περνώ συχνά από το σημείο. Αναφέρθηκα στο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και μήνες πριν τη Μονή Μακρυσίου και έχει δημιουργηθεί σκαλοπάτι. Τα έργα που αναφέρεις είναι μέχρι την Παλαιόχουνη. Το πρόβλημα είναι πιο κάτω. Προς τη Μεγαλόπολη. Είναι και αυτή στο Νομό Αρκαδίας. Δεν θέλω άλλες λεπτομέρειες. Ελπίζω στις 500.000 και τον νέο τάπητα στην παλιά Ε.Ο. Τρίπολης-Μεγαλόπολης να περιλαμβάνεται και αυτό το σημείο. Να γίνει έστω και την τελευταία εβδομάδα. Παρόλα αυτά σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Πάντως ο κ.Βαγγέλης γράφει για έργα επί θητείας του και βάζει μέσα πεζοδρόμια, μπαλώματα σε δρόμους και πολλά υπό ένταξη που ΘΑ γίνουν. Με όλο τον σεβασμό δεν πάμε μπροστά έτσι. Όραμα και έργα πνοής; Απλή διαχείριση κάνει ο οποιοσδήποτε σε 9 χρόνια. Ώρα για νέα πρόσωπα.

Η "άνοδος" της Αρκαδίας σε βιοτικό επίπεδο,σε ΑΕΠ,σε πληθυσμο ,σε σε σε σε σε

Αγαπητέ φίλε σε ευχαριστώ για την ευχή σου... Η απάντησή μου δεν αφορούσε εσένα αλλά το παραπάνω σχόλιο για τα έργα στη Δημοτική Ενότητα Βαλτετσίου από την οποία και κατάγομαι αλλά και έχω επιλέξει να διαμένω. Όσον αφορά το δικό σου ερώτημα εκτός από την εργολαβία των 500 χιλιάδων ευρώ υπάρχει και ξεχωριστό έργο για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος που αναφέρεις .. Επειδή γνωρίζω όλα τα προβλήματα γιατί είμαι κάθε μέρα κοντά στους πολίτες προσπαθώ σε δύσκολες εποχές να παρεμβαίνω.. Απλώς οι διαδικασίες στα δημόσια έργα πάντα είναι αργές...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.