Πίσω και μπροστά από τις κάμερες του debate των επτά υποψήφιων δημάρχων (pics,vid)

Πίσω και μπροστά από τις κάμερες του debate των επτά υποψήφιων δημάρχων (pics,vid)

Μάιος 15, 2019 - 14:00
15 σχόλια

«Αναίμακτος» ο δημόσιος διάλογος για τον Δήμο Τρίπολης

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του pna.gr και σε συνδιοργάνωση με την τηλεόραση του Ionian TV δημόσιος διάλογος, debate, ανάμεσα στους επτά υποψηφίους για τον δημαρχιακό θώκο της Τρίπολης, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Ionian TV και διαδικτυακά μέσω των sites arcadia938.gr, arcadiaportal.gr, kalimera-arkadia.gr και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης .

Οι υποψήφιοι σε καθορισμένο χρόνο απάντησαν σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων ύστερα από κλήρωση ως προς τη σειρά, σε τρεις θεματικούς κύκλους που είχαν να κάνουν με την καθημερινότητα στον Δήμο, την ανάπτυξη και την καινοτομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τον αθλητισμό. Ακόμα, απάντησαν σε μία ερώτηση ελεύθερου θέματος ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν σε σύντομο χρόνο το πρόγραμμά τους για την επόμενη τετραετία, εφόσον εκλεγούν.

Οι υποψήφιοι κατέφθασαν χαμογελαστοί αλλά και ελαφρώς αγχωμένοι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, δίνοντας ευχές ο ένας στον άλλον και συζητώντας με τους συμβούλους τους και τους δικούς τους ανθρώπους που βρέθηκαν να παρακολουθούν τη συζήτηση χωρίς, φυσικά, να μπορούν να παρέμβουν.

Η συζήτηση κύλησε ομαλά, εντός χρονικού πλαισίου, χωρίς να εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος όπως έχει γίνει πλειστάκις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν «απογυμνωμένες» από ανούσιες επιθέσεις εκατέρωθεν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους, χωρίς, ασφαλώς, να λείπουν και οι μικρής έκτασης επιθέσεις.

Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Παυλής, απαντώντας σε ερώτηση για την καθημερινότητα στον Δήμο είπε ότι παρέλαβε έναν Δήμο κατεστραμμένο και χωρίς υποδομές, ενώ ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης συνέκρινε τη δουλειά που είχε κάνει επί δικής του θητείας για τα αδέσποτα σε σχέση με την τωρινή κατάσταση, κατηγορώντας τον νυν δήμαρχο για απραξία. Ο κ. Κώστας Τζιούμης μίλησε για συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας τα τελευταία χρόνια, ενώ ο κ. Νίκος Τσιαμούλος αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια, στην αδιαφάνεια και στην έλλειψη οράματος.

Ως προς τις θέσεις που ανέπτυξαν για το πώς θα γίνει η Τρίπολη εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο, και το πώς θα βρεθούν χρήματα, ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι υπάρχουν χρήματα στις Βρυξέλλες που «κοιμούνται», για να εισπράξει την απάντηση του κ. Παυλή ότι έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Τρίπολης, μη αναφέροντας πάντως το πρόγραμμα ΦιλόΔημος.

Ο κ. Γούργαρης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος έχει τις πιο ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων, στη διαφωνία της παράταξής του με αναπτυξιακές λογικές εμπορευματοποίησης των πάντων προκειμένου να κερδίζουν οι λίγοι και μίλησε για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. Ο κ. Κατσαφάνας έδειξε ότι δίνει προτεραιότητα στα χωριά, μίλησε κι αυτός για τη μετατροπή του Δήμου σε κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου, αλλά δεν απάντησε ξεκάθαρα ως προς τον τρόπο με τον οποίον οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων θα έχουν περισσότερες αρμοδιότητες.

Από την πλευρά του, ο κ. Βόσνος αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο και στην ομάδα του Αστέρα, που τα θεωρεί πυλώνες ανάπτυξης, ενώ είπε ότι είναι ντροπή να ασχολούμαστε ακόμα με το πρόβλημα των αδέσποτων.

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί συνέχεια του έργου που είχε πραγματοποιήσει στα δυόμισι χρόνια της προηγούμενης θητείας του: «Σε 5-6 μήνες μπορούμε να συντηρήσουμε το αγροτικό δίκτυο. Στόχος μας είναι η άμεση επανεκκίνηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, με μίσθωση χώρων και εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης, η διαχείριση αδέσποτων και η επαναλειτουργία της ΚΕΔΗΤ. Έχουμε βάλει 12 στόχους για τον πρωτογενή τομέα, για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, το πανεπιστήμιο, τα σχολεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό με κυρίαρχο το 2021, τα 200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς και την έναρξη της Επανάστασης. Εμείς έχουμε αποδείξει με έργα και όχι με λόγια πως ό,τι λέμε το υλοποιούμε».

Κατά τις γενικές τους τοποθετήσεις, ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής ανέφερε ότι η παράταξή του θέλει να δημιουργήσει την πόλη όπως θα είναι σε 100 χρόνια από τώρα, ο κ. Σμυρνιώτης ζήτησε να αναλογιστούν οι πολίτες το έργο της προηγούμενης θητείας του επισημαίνοντας ότι το έργο που υλοποίησε τότε, αποτελεί σήμερα το πρόγραμμα των συνυποψηφίων του, ο κ. Τζιούμης ζήτησε οι δημότες να κρίνουν την παράταξή του από το πρόγραμμά της και τους ήδη δοκιμασμένους συνυποψηφίους του από τα πεπραγμένα τους, ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες του προγράμματός του για νοικοκύρεμα, όραμα, διοίκηση και αποτέλεσμα, ο κ. Γούργαρης κάλεσε τους απογοητευμένους αριστερούς που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη παράταξη που έχει σαφές κοινωνικό πρόγραμμα, ο κ. Βόσνος ζήτησε την ψήφο των δημοτών για να φτιάξουν όλοι μαζί έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο και, τέλος, ο κ. Κατσαφάνας μίλησε για την ανάγκη λογοδοσίας και για συμμετοχικό προγραμματισμό.

Οι ερωτήσεις που δεν έγιναν

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε στον σχεδιασμό ακόμα μία ενότητα, που θα περιελάμβανε ερώτηση υποψηφίου προς υποψήφιο. Ωστόσο, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοσιογράφων και των παρατάξεων αφαιρέθηκε αυτή η ενότητα, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις, όπως στις συνεδριάσεις του ΔΣ, από τις οποίες δεν βγαίνει ποτέ κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα.

Πέρα, λοιπόν, από φωνές και κονταροχτυπήματα, οι υποψήφιοι μίλησαν, ανέπτυξαν τις βασικές τους θέσεις και οι δημότες άκουσαν.

Τώρα, ο λόγος στους πολίτες.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πίσω από τις κάμερες του debate των επτά υποψήφιων δημάρχων


15 Σχόλια

Δύο απορίες: 1ον) Ο Καραλής τί ακριβώς ήρθε να κάνει; Ο φουσκωτός του Παυλή είναι και ήρθε μαζί του μήπως τον βιάσουν; 2ον) Το ψηλό κι άχαρο παλικάρι με το μούσι δίπλα στον Παυλή έξω από το Πνευματικό, υποψήφιος με το Σαραβάκο δεν ήταν;

Την ίδια απορία έχω και εγώ για εσένα...αλήθεια ... ιδρώτα η δάκρυα σκουπιζες μετά την απάντηση του Παυλη στο τέλος???

Ο κύριος με τις τιράντες που μιλάει με τον Βόσνο ποιος ειναι; Επιτέλους γνωρίσαμε και την κ. Γαλανιαδη, που μας έχει εντυπωσιάσει με τα καταπληκτικά άρθρα της.

παπαγαλάκι εντελώς μιλούσε και δεν πήρε ανάσα. Όσα ποιηματάκια όμως και να πει δεν παίζει να μας πείσει. Είναι μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια σε τόσα και περιμένει να τον εμπιστευτούμε με την ψήψο μας; ούτε καν.

Θέλουμε νέο, άφθαρτο, που να αγαπά και να νοιάζεται τον τόπο του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τσιαμούλο. Έχει τον καλύτερο συνδυασμό και με διαφορά από όλους τους υπόλοιπους. Καθαροί άνθρωποι με προοπτική.

Σιγά μην στηρίξουμε Τζιούμη. Για ποιο πράγμα ακριβώς; για να έχουμε κι άλλο ***; έτσι θα πάει μπροστά τον Δήμο μας; ε ρε μαύρο που θα πέσει

Τσιαμούλος ο καλύτερος και με διαφορά. Ο μόνος καθαρός, τίμιος, αγωνίζεται για να πάει την πόλη που αγαπά μπροστά και έχει και την καλύτερη ομάδα με νέους και καθαρούς ανθρώπους. Τέτοιους θέλουμε για την πόλη μας.

Είναι γνωστή η ιστορία του τσιαμούλου παιδιά στην. τριπολη. Γαιυτο πάλι γύρω στο 10% θα είναι

Σμυρνιωτης - Παυλης την Β Κυριακή Ξύπνηστε απο το όνειρο που ζείτε μερικοί ........

Μπουχτίσαμε με τους ίδιους και τους ίδιους. Κουραστήκαμε να ακούμε για σκάνδαλα και ούτω κάθε εξής. Θέλουμε νέο και άφθαρτο με πραγματικό όραμα και εξέλιξη για τον τόπο μας. Φτάνει η ολιγορία και η απραξία. Τους είδαμε τους προηγούμενους και απογοητευτήκαμε.

Ο Τσιαμούλος είναι ο καταλληλότερος για τη διοίκηση της πόλης μας. Πάει καλά κι ας μην αρέσει σε μερικούς. Αυτόν θέλουμε για την πόλη και τον Δήμο μας.

ότι και καλά θα πάει ο Παυλής στο 2ο γύρο..ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό!!!! κάτι παίρνετε μερικοί δεν εξηγείται!!

ρε σεις πλάκα μας κάνετε μερικοί ποιος Παυλής; σιγά μην πάει στον 2ο γύρο ότι να ναι λέτε. Δεν παίζει να τον εμπιστευτούμε πάλι με την καμία. Έχουμε απογοητευτεί στο έπακρον.Τα βήματα του ακολουθεί πιστά και ο φίλος του ο Τζιούμης. Ωραίο πρότυπο μιμείται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.