Χρ. Λαμπρόπουλος: Είμαι διατεθειμένος να συγκρουστώ για το συμφέρον της Αρκαδίας (pics,vid)

Χρ. Λαμπρόπουλος: Είμαι διατεθειμένος να συγκρουστώ για το συμφέρον της Αρκαδίας (pics,vid)

Μάιος 16, 2019 - 13:01
18 σχόλια

«Θα έχω έναν φίλο πρωθυπουργό για το καλό της Αρκαδίας και όχι για τον εαυτό μου»
 

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο Arcadia Portal ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» στην Αρκαδία κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος. Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του εκτενώς στην εγκατάλειψη και ερήμωση της Αρκαδίας, στην απόλυτη ανάγκη να αυξηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας, υπερασπίστηκε με σθένος την επιλογή Παναγιώτη Νίκα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ηγηθεί του αγώνα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και επιτέθηκε στην νυν περιφερειακή αρχή, κατηγορώντας την για αδιαφάνεια, για μη αποτελεσματικότητα και για παραγωγή ελάχιστου έργου την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές.

Από  τη ΒΙΠΕ Τρίπολης, ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στην ερήμωση της περιοχής, που θα έπρεπε να σφύζει από επιχειρηματική ζωή, όπως είπε, και απάντησε στο ερώτημα πώς η παράταξή του σκέφτεται να αξιοποιήσει τη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

«Η εικόνα είναι σαφής και δυστυχώς δείχνει τα πάντα. Η περιοχή έχει ερημώσει, με έλλειψη κινήτρων δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους. Στη ΒΙΠΕ πρωταρχικός στόχος να μπορέσουμε να καταφέρουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας την ίδρυση και λειτουργία ενός εμπορευματικού σταθμού. Σήμερα η περιοχή θυμίζει χωράφι. Κεντρική θέση στην πολιτική μας έχει η δημιουργία κέντρου logistics, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, μπορεί να έχει καλή πρόσβαση σιδηροδρομική. Στόχος λοιπόν είναι να γίνει εδώ ένα κέντρο συλλογής και διάθεσης προϊόντων, όλες οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας θα ήθελαν να έχουν κεντρικό χώρο για τη διάθεση των προϊόντων τους. Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη της Αρκαδίας οικονομικά. Να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις θέσεις εργασίας τους, να αξιοποιηθεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που δεν βοηθήθηκε από την περιφερειακή αρχή, ώστε να κρατάει η Τρίπολη τα παιδιά της στον τόπο τους.»

Ακολούθως, ρωτήσαμε τον κ. Λαμπρόπουλο ποιες είναι οι προτεραιότητές του για την Αρκαδία και αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με την περιφερειακή αρχή, είτε την παράταξή του, για τα συμφέροντα του τόπου μας:

«Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Είναι αυτονόητο αυτό. Όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος δεν είχα διστάσει να συγκρουστώ με τους επικεφαλής όταν το συμφέρον της πόλης το απαιτούσε. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ και με την περιφερειακή αρχή και με την κεντρική κυβέρνηση. Η Αρκαδία είναι εγκαταλειμμένη. Φεύγουν τα νέα παιδιά να σπουδάσουν και δεν γυρίζουν στην Τρίπολη.»

Είναι τραγικό εν έτει 2019 να λέμε ότι το έργο που κάνει η Περιφέρεια μετά από εννέα χρόνια, είναι να στρώσουμε 500 μέτρα δρόμου.

«Η Αρκαδία πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Εννοείται ότι προτεραιότητα είναι να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών. Επί εννέα χρόνια το πρόβλημα δεν το έχουμε λύσει. Έχουμε μια πρόταση η οποία είναι ακριβή, είναι περιβαλλοντικά επιβλαβής, επιβαρύνει υπέρμετρα την Αρκαδία χωρίς να πρέπει. Θα επαναδιαπραγματευτούμε τη λύση των απορριμμάτων, για να μην επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά η Αρκαδία».

«Η Αρκαδία έχει προϊόντα ΠΟΠ περιζήτητα σε όλη τη χώρα. Πρέπει να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα αυτά πρέπει να τα προωθήσουμε με άλλες δράσεις. Να γίνει τόπος που να τον επισκέπτονται όλο τον χρόνο. Όπως και να αυξήσουμε την τουριστική περίοδο της Αρκαδίας, η οποία είναι πολύ περιορισμένη.»

Η Αρκαδία στόχος είναι να γίνει κέντρο αθλητικού τουρισμού, η ορεινή Αρκαδία μπορεί να είναι τόπος όπου να έρχονται για προετοιμασία ομάδες και αθλητικά σωματεία, τα μοναστήρια μας είναι τόσο σημαντικά που θα μπορούσαμε να είχαμε αντίστοιχη επισκεψιμότητα με άλλες περιοχές της χώρας.

 

Δεν χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις, αλλά στοχευμένες δράσεις

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο για την ανάδειξη των ΠΟΠ προϊόντων, όπως του μοσχοφίλερου και των εξαιρετικής ποιότητας κρασιών μας.

«Κατ' αρχάς, δεν είναι μόνο το κρασί. Είναι οι μελιτζάνες του Λεωνιδίου, τα μήλα της Τεγέας, το μέλι της Βυτίνας. Όλα αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά σημαντικά. Επομένως, θα βοηθήσουμε τους παραγωγούς, θα βοηθήσουμε στη διακίνηση των προϊόντων και θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τον τουρισμό με τα ΠΟΠ προϊόντα. Η Ιταλία έχει έσοδα από αυτό».

Ρωτήσαμε τον κ. Λαμπρόπουλο για τα σχέδια της παράταξής του για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, αλλά και για τον τρόπο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου εφόσον κερδίσει τις εκλογές, μιας και η «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» κατηγορεί σφόδρα την περιφερειακή αρχή για αδιαφάνεια και για κακή οικονομική διαχείριση.

Θα έχουμε την τύχη να είμαστε περιφερειακή αρχή με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχοι μας είναι η διαφάνεια, η απόλυτη διαύγεια. Είναι αδιανόητο να μην έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε πολίτη σε όλες τις αποφάσεις, είτε για την Περιφέρεια, είτε για τις Αναπτυξιακές Εταιρίες.

«Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα δουλεύουν για να παράγουν έργο για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Δεν μπορεί ο πολίτης να πρέπει να συνεννοηθεί με τους πολιτικούς προϊσταμένους για να προχωρήσει μια υπόθεσή του. Δεν μπορεί να ξεκινούν να γίνονται έργα χωρίς τις εγκρίσεις. Είναι προσβλητικό να κόβεται ένα κομματάκι δρόμου, χώματος για την ακρίβεια, στην παράκαμψη των Δολιανών, μόνο και μόνο για να μπει μια πινακίδα. Είναι προσβλητικό για τους κατοίκους της Γορτυνίας να  υπάρχει πινακίδα που να διαφημίζει το όνομα του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη για ένα έργο που δεν γίνεται, η επισκευή του δρόμου προς το Βαλτεσινίκο. Είναι προσβλητικό να ξεκινάμε να κάνουμε έργο φωτισμού στην είσοδο της πόλης, μέσα σε ιδιωτικό οικόπεδο. Την επόμενη ημέρα η διοίκηση θα χαράσσει στρατηγικούς στόχους, θα αναθέτει στις Υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και θα ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους και όχι για την πολιτική τους αποτελεσματικότητα. Θα υπάρχει λογοδοσία καθημερινά».

Έργα των τελευταίων 15 ημερών δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την απουσία έργων των τελευταίων εννέα ετών.

Από το αρχαιολογικό πάρκο της Τεγέας, ο κ. Λαμπρόπουλος ανέπτυξε την πολιτική της παράταξής του για τον πολιτισμό, αλλά και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον επικεφαλής της παράταξής του Παναγιώτη Νίκα, την άστοχη δήλωσή του μετά το τραγικό γεγονός κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου στην Καλαμάτα.

«Διεθνώς θα προβάλλουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας. Η ανάδειξη των χώρων μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πρέπει να ξεπεράσουμε ιδεοληψίες, να συνεργαστούμε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, να μην είναι επισκέψιμη η Τεγέα μόνο για δέκα ημέρες τον Δεκαπενταύγουστο. Στόχος είναι να βελτιωθεί ο τουρισμός της Αρκαδίας, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός μας. Πρέπει να έχουμε ένα ελκυστικό πακέτο. Είναι αμαρτία όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα να μην αναδεικνύονται».

Ως προς τον κ. Νίκα και το κατά πόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον στηρίζει μετά το θλιβερό γεγονός στην Καλαμάτα, ο κ. Λαμπρόπουλος απάντησε:

«Το τραγικό γεγονός επηρέασε στην προεκλογική μας εκστρατεία, αλλά με κανέναν τρόπο δεν επηρέασε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Παναγιώτη Νίκα. Μια δήλωση υπερτονίστηκε από συγκεκριμένες μεριές και από τα ΜΜΕ και δόθηκε η δυνατότητα στην περιφερειακή αρχή να συζητάει για μια δήλωση μιας ημέρας για να καλύψει απουσία έργων εννέα ετών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ όχι μόνο στηρίζουν αμέριστα τον Π. Νίκα, αλλά οι εκλογές έχουν πολιτική στόχευση: να απαλλαγούμε από τους λαϊκιστές που μας κυβερνούν. Ο Κ. Μητσοτάκης στηρίζουν Νίκα και το ψηφοδέλτιό μας. Εμείς πρεσβεύουμε την αλλαγή.

Τέλος, ο κ. Λαμπρόπουλος απευθύνθηκε σε όλους τους Αρκάδες και ζήτησε την ψήφο τους:

«Απευθύνομαι σε όλους τους Αρκάδες να με στηρίξουν. Έχω δείγμα γραφής όλη την πορεία μου. Πάντοτε η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Έχω υπάρξει 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, έχω την επαγγελματική δραστηριότητα στην Αρκαδία και θα εκμεταλλευτώ την άριστη προσωπική μου σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το καλό της Αρκαδίας. Θα έχω έναν φίλο πρωθυπουργό για το καλό της Αρκαδίας και όχι για τον εαυτό μου».

«Ζητώ την ψήφο σας και τη στήριξη στον Παναγιώτη Νίκα διότι τα προσωπικά οφέλη πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο καλό του τόπου. Είμαι συνεπής στις αρχές μου για το καλό της Αρκαδίας και με απαράβατο όρο ότι θα επιβάλλω την απόλυτα διαφανή διαχείριση.»

Δεν αρκεί να πολιτεύεσαι νόμιμα, πρέπει να πολιτεύεσαι και ηθικά.

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

ArcadiaPortal.gr Λαμπρόπουλος: Είμαι διατεθειμένος να συγκρουστώ για το συμφέρον της Αρκαδίας


18 Σχόλια

Όπως είπε ο κύριος Λαμπρόπουλος το αεροδρόμιο στην Τρίπολη το θέλει για Cargo o Νίκας για να μην χάσει προφανώς τουρισμό η Μεσσηνία. Κρίμα κ. Λαμπρόπουλε. Εμείς στην Κυνουρία περιμένουμε ένα πολιτικό αεροδρόμιο με πτήσεις charter για να έρθει κόσμος σε παράλια και στα ορεινά. Αν είναι προτεραιότητα για τον Νίκα η Αρκαδία γιατί δεν το θέλει πολιτικό; ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

Ρε απατες. Παλι προεκλογικα πιασατε στο στομα σας το αεροδρομιο? Φτανει πια το παραμυθι. Αν ειστε μαγκες φερτε το φυσικο αεριο μεσα στην Τριπολη. Αλλα αλλου τα κακαρισματα και αλλου γενναν οι κοτες. Κατα τα αλλα οψιμο το ενδιαφερον σου για τα κοινα.

Απάντηση στον 15:43 Anonymous. Είδαμε και τον κολλητό σου τον Τατούλη.... Γιατί εννέα (9) χρόνια δεν το φτιάχνει το ρημάδι το αεροδρόμιο της Τρίπολης ?????? Ο Τατούλης το πρωτοείπε. Γιατί δεν το έφτιαξε ????? Αλλά ξέχασα, του Πέτρου του φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτούλη του. Δυστυχώς ο Τατούλης, αν και Αρκάδας, επί 9 χρόνια αποδείχθηκε ανεπαρκής και άφαντος για την Αρκαδία. Ούτε Αεροδρόμιο, ούτε την ΒΙ.ΠΕ. στήριξε, ούτε τον δρόμο μέχρι το Άστρος δεν κατάφερε να τελειώσει. Οπότε και οι ψηφοφόροι θα τελειώσουν τον Τατούλη, είναι πολύ απλό !

τελικα θα γινει το αεροδρομιο να παρω το αεροπλανο που θελω ,η θα το παρω και θα μου μεινει αμανατι ,ελεος

Θα το φωναααααάζω και θα το λεεεεεεεέω ::: Πετρο Πέτρο οέο οέο ....άντε και εσυ Λαμπρόπουλε παιδί μου σπίτι σου από Δευτέρα να ξεκουραστείς...

Ετσι οπως παει ο μητσοτακης δεν το βλεπω για πρωθυπουργο . Αν σοβαρευτει και δεν υποβαλει τον εαυτο του σε ιντριγκες....τοτε κατι μπορει να γινει....

Επιτελους καποιος που οχι μονο κανει αλλα ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ, καιρος να δουμε επιτυχημενους και ηθικους ανθρωπους στην εξουσια. Πετραν και γιαννακουρας τελος. Χρηστο προχωρα μην ακους τους λιγουσ (και πνευματικα και σε αριθμο)

ο Πετραν εχει οραμα ,να γινουμε η χαβουζα ολων των σκουπιδιων της νοτιας Ελλαδας.Για αυτο τρεχει 5 χρονια τωρα αλλα τον σαμποταρουν

ειδικοτερα για τον δημο Μεγαλοπολης ο Πετραν εκανε σημαντικα εργα !Για την προετοιμασια σε ΧΥΤΕΑ γραφω και ιδανικο μερος για σκουπιδοεργοστασιο την βελιγοστη

Θέλουμε, συγκεκριμένα και όχι αόριστα, να ενημερωθούμε για τα πέντε βασικά έργα που θα γίνουν στην Αρκαδία, όπως και για το τι θα γίνει με το διοικητήριο που δεν κατάφερε να κάνει ο πετράν στα εννιά χρόνια της θητείας του. Από έναν μηχανικό γι αυτά περιμενουμε να μας ενημερωσει.

Αν δεν κάνει ο Χρήστος ,δεν κάνει κανένας. Ο πλέον κατάλληλος είναι. Διαθετει το πακετο: Μηχανικός με αυτοδιοικητική εμπειρία.

Έχει και φίλο το Κούλη ... όπως ο Βλάσης το Σαμάρα ένα πράγμα ίδιο. Το ίδιο παραμύθι που έβγαλε και τον κωστα

κ.κ. Χρήστο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με το όνομα Πέτρος ενδιαφέρετε για όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο για ένα Νομό που ελέγχει ο κ.Αντώνης <<στα τέσσερα>>και θέλει να τον επιβάλλει στους υπόλοιπους Νομούς της Περιφέρειας μαζί με τον κ.κ Κούλη τον αρχηγό σας.....την επομένη των εκλογών τα λέμε! και φυσικά όχι στα τέσσερα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.