Αικατερίνη Τσατσαράγκου: Πράξεις λοιπόν και όχι κενές υποσχέσεις για την Αρκαδία μας

Αικατερίνη Τσατσαράγκου: Πράξεις λοιπόν και όχι κενές υποσχέσεις για την Αρκαδία μας

Μάιος 16, 2019 - 09:05
9 σχόλια

Η Αικατερίνη Τσατσαράγκου, κατεβαίνει στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα με την παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑrcadiaPortal.gr μιλά για την απόφασή της να λάβει μέρος στις εκλογές, για προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζονται οι πολίτες είναι πράξεις και όχι κενές υποσχέσεις

Η συνέντευξη:

 Στις περιφερειακές με τον Παναγιώτη Νίκα και την «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», πώς πήρατε αυτή την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η απόφασή μου να συμμετάσχω στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι συνειδητή.    Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές  στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα για έναν και μόνο λόγο και μια μόνο σκέψη την προσφορά στον τόπο μου, την Αρκαδία. Λόγω  ιδιοσυγκρασίας αλλά και λόγω του επαγγέλματός μου το αίσθημα της προσφοράς και της ευθύνης  χαρακτηρίζει όλα μου τα βήματα έως τώρα.

Θέλω λοιπόν να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ  και δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος από την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά. Άλλωστε η στείρα κριτική από τον καναπέ με βρίσκει αντίθετη.

Αν κάποιος θέλει πραγματικά να αλλάξει κάτι πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να μην φοβάται την σκληρή δουλειά που απαιτείται αλλά και την ανάληψη  ευθυνών. Επειδή, λοιπόν, θεωρώ πως η Αρκαδία και η Πελοπόννησος αξίζουν καλύτερα  αποφάσισα την ενεργό συμμετοχή μου.

Ο κ. Νίκας και η παράταξή σας έχει λάβει καθαρή στήριξη από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι θα απαντούσατε σε όσους πρεσβεύουν ότι οι κομματικές παρατάξεις πρέπει να  μένουν εκτός αυτοδιοικητικών εκλογών;

Οι Περιφερειακές Εκλογές έχουν έντονη πολιτική διάσταση στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Περιφερειακή Συνοχή, η άρση των ανισοτήτων μεταξύ των Περιφερειών για την επίτευξη των επιμέρους στόχων με κοινό σκοπό την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Η αγαστή συνεργασία, λοιπόν,  ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την Περιφέρεια είναι επιβεβλημένη. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία, που θα είναι η αυριανή Κυβέρνηση,  και όλοι μας θα πρέπει να θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα  για την επόμενη μέρα.  Γι αυτό και η παράταξή μας έχει λάβει  καθαρή στήριξη από την Νέα Δημοκρατία και τον κύριο Μητσοτάκη.
Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές πρώτου βαθμού έχουν άλλο χαρακτήρα, οι δημότες γνωρίζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου τους και έχουν το καλύτερο κριτήριο για να επιλέξουν τον κατάλληλο τοπικό άρχοντα.
 
Ποια πιστεύετε ότι είναι τα βασικά προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας;  Πείτε μας τη δική σας θέση για τον τομέα της υγείας και για το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης;

Ξέρετε υπηρετώ στο Παναρκαδικό  Νοσοκομείο έξι  χρόνια τώρα, ως ειδικευόμενη Γενική ιατρός,  και έχω εικόνα για τον τομέα της Υγείας σε όλη την περιοχή. Το Νοσοκομείο μας λειτουργεί ως Περιφερειακό και εξυπηρετεί περιστατικά  και  από τους γύρω νομούς (Λακωνίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας).   Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλουν καθημερινά τεράστιες προσπάθειες για να ασκήσουν φροντίδα υγείας υψηλού επιπέδου, τα πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν δυσχεραίνουν το έργο τους.

Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας & των Αγροτικών Ιατρείων είναι θέματα της Περιφέρειας. Οι σοβαρές ελλείψεις όλων των  μονάδων υγείας είναι θέμα, που για την επίλυσή του είναι αρμόδια η Περιφέρεια.

Πέραν του τομέα υγείας  το μείζον και διαρκές πρόβλημα  της διαχείρισης απορριμμάτων, η αντιπλημμυρική θωράκιση, η αναβάθμιση  του επαρχιακού εθνικού δικτύου αλλά και τα θέματα ασφάλειας των πολιτών είναι τομείς που επιβάλλεται να βελτιωθούν άμεσα. 
 
Ποιος ο ρόλος της γυναίκας σήμερα στα πολιτικά τεκταινόμενα και πόσο αυτό αντικατοπτρίζει τη σημερινή κοινωνία;

Είναι δεδομένο πως ο ρόλος της γυναίκας στα πολιτικά τεκταινόμενα της Ελλάδας έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση που θέλει τις γυναίκες να βγαίνουν μπροστά και να διεκδικούν επί ίσοις όροις όσα αξιώματα και θέσεις. Ωστόσο, θεωρώ ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στον τομέα αυτό και πως η Ελλάδα μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας στα κοινά. Αν αναλογιστεί κανείς τις υποχρεώσεις μιας σύγχρονης γυναίκας και το πλήθος των πολυδιάστατων ρόλων που καλείται να εκπληρώσει στην καθημερινότητά  της τότε εύκολα μπορεί να συμπεράνει πως είναι άκρως κατάλληλη και άξια  να ασχοληθεί με τα κοινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους του Νομού Αρκαδίας;

Προσωπικά δεσμεύομαι πως θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω το καλύτερο για τους συμπολίτες μου με όρεξη, σκληρή δουλεία,  ευθύνη και ειλικρίνεια απέναντι  τους. Δεσμεύομαι,  κι αυτό είναι δέσμευση και του Παναγιώτη Νίκα ότι θα κάνουμε το παν για να έρθει η Αρκαδία μας αλλά και η Πελοπόννησος στη θέση που της  αξίζει. Είναι τέτοια η ιστορία και οι δυνατότητες του τόπου μας που θα έπρεπε να λειτουργεί ως πρότυπο για την υπόλοιπη Ελλάδα.  

Προτείνουμε βασικά αναπτυξιακά έργα. Ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα. Πράξεις λοιπόν και όχι κενές υποσχέσεις.
 

 


9 Σχόλια

Δυστυχώς οι ερωτήσεις σας ηταν αρκετά τετριμμένες και ανούσιες . Ηταν ακριβώς κενές υποσχέσεις . Θελουμε να μάθουμε το περιβόητο προγραμμα του κυρίου νικα και όχι γενικόλογα , αοριστολογίες και λασπολογίες . Ανούσια συνέντευξη.

Α ρε μπαγασα Νικα που βρίσκεις τέτοια μπουμπουκια για το ψηφοδέλτιο. Δώσε και τιποτα στο Πέτρο που την βγαζει με την Ντιναρα για τριτη φορα σε εκλογες

Κακή στυλιστική επιλογή χθες κοπελιά. Στο σαμαρά πρέπει να πας με γαλάζια μπλε και όχι με χρυσά

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.